Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Млађони рече

Upravo i ja o tome pricam. Modernizam ne poznaje "relativno" to je zajednicko svim modernim pravcima, kod njih nista nije relativno. Ni umetnost, ni etika ni politika.
Za postmodernizam jeste. 

Познају га Платон и Аристотел, рецимо (нису модерни, али су по вашој номенклатури "традиционални").

И Хјум, а он спада у модерне философе, и то гиганте модерне философије. Спиноза је по том питању био доста климав, али и код њега не постоји нешто што је статично. Чак су му мисли о Богу биле такве да је екскомунициран, јер је сматрао да су Бог и природа једно те исто, што имплицира да не постоји статична етика јер нема нешто статично и непролазно о шта би се огледала. Има и философа који су мислили супротно, али већ од Хјума и Спинозе креће потпуно другачије гледиште. 

А ето, они се сврставају у тај модерни период (скептицизам и рационализам). Значи, то је само један назив за пост - средњевековну философију, није посебан правац у философији, јер у то "модерно" спада свашта.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

I inace, svaki put kada vas deset resi da skoci na mene sa objasnjavanjima kako "nemaju nista protiv mene" dok medjusobno jedni drugima potvrdjuju da su u pravu, i samocestitaju - samo cu da se iskljucim iz diskusije. 

Jer mi iskreno psihicki i psihosomatski nije dobro kada tako skocite. 

Posebno od strane ljudi koji mi kazu da "im nije bitno ko je u pravu i nemaju nameru da se mesaju ali meni da ukazu da nisam u pravu, al ivan toga nemaju misljenje ko je u pravu" ili koji su mi pre par postova rekli da misle da sam moron i sada mi pricaju kako to ne misle. 

Niti sa ljudima koji me nazivaju lazovom itd.

jer ti ljudi me ocigledno ne cene i ne postuju kao ljudsko bice, kako rekose boli ih uvo za "moje emocije" te ja ne vidim razlog da imam bilo kakav kontkat sa njima. 

Е не могу да верујем...удри бригу на весеље, међ пинковцима само су одрживи оваки као ја 12:smeha:,  да они не би тебе нервирали нервирај али са љубављу ти њих....dobardecko 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Е не могу да верујем...удри бригу на весеље, међ пинковцима само су одрживи оваки као ја 12:smeha:,  да они не би тебе нервирали нервирај али са љубављу ти њих....dobardecko 

Pa da prvo da mi pricaju da sam moron, pa onda da mi dele zivotne savete.

Meni je najdraze i najlakse da takvi ljudi misle da sam glup, nece da se opterecuju oko mene niti cu ja oko njih. 

evo ti izgleda znas o cem upricam, o relativizaciji koju je post-modernizam udario i time utemeljio modernizam kao filozofski pravac a ne kao "istorijski period" u filzofiji kako nek itvrde. 

ja sam se nadao da je logicno da ako postmodernizam ima odgovor na modernizam, da modernizam ima nesto zajednicko, evo ovde mi pricaju da je sve sto sam ikad procitao o filozofiji i postmodernizmu pogresno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Познају га Платон и Аристотел, рецимо (нису модерни, али су по вашој номенклатури "традиционални").
 Хјум, а он спада у модерне философе, и то гиганте модерне философије. 

Gde poznaju platon, aristotel, hjum pojam subjektivizna/relativnosti? 

ак су му мисли о Богу биле такве да је екскомунициран, јер је сматрао да су Бог и природа једно те исто, што имплицира да не постоји статична етика јер нема нешто статично и непролазно о шта би се огледала. 

Kako izjava bog i priroda su jedno te isto implicira da ne postoji apsolutna/objektivna etika? 

Ajd jos to odgovori, ovako za publiku pa da te bloknem. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Ajd jos to odgovori, ovako za publiku pa da te bloknem

Блокни ме одмах, слободно, јер по питањима која постављаш видим да нема потребе ни да се трудим, опет ћеш да хваташ на "повређена осећања" и да се повучеш кад ти поставим пост са аргументацијом (која се обично дебело ослања на оно што ти поставиш јер ни не гледаш шта постављаш). 

Да бисмо причали о Платону, Хјуму и Спинози нису довољни Википедија и Јутјуб, ма колико да се вређаш и скачеш.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, RYLAH рече

Блокни ме одмах, слободно, јер по питањима која постављаш видим да нема потребе ни да се трудим, опет ћеш да хваташ на "повређена осећања" и да се повучеш кад ти поставим пост са аргументацијом (која се обично дебело ослања на оно што ти поставиш јер ни не гледаш шта постављаш). 

Да бисмо причали о Платону, Хјуму и Спинози нису довољни Википедија и Јутјуб, ма колико да се вређаш и скачеш.

Nzalost ne mogu da ignorisem tvoje postove jer si amidnistrator. 

Brale, ti ne shvatas izgleda, u mojoj glavi, ti nisi nista kvalitetno argumentovao. Ali apsolutno nista. Sve sam te procitao i tebe i avokada i paradoksologiju i kloudkinga niko od vas nije nista kvaliteno argumetovao. Zato sam i napisao da sam glup. Jer ovde neko nekog ne razume, a nije da vas ne citam. Ili sam ja glup i vas ne razumem, il iste vi glupi i mene ne mozete da ispratite. 

Ja uvek kada tebe citam skoro nikad nisam video argumentovano nesto da prestavis. Ali nikad. Ne samo u raspravi sa mnom nego i sa drugima. I znas sta je najgore, mnogi to misle, ali samo ja to javno kazem. Ostali koji to misle nece to da ti kazu jer ne zele peglanje sa tobom, smatraju da nije vredno vremena. 
Cisto da znas, o tim argumentima za koje si toliko siguran u sebe da su tacni. 

Ne znam da li si primetio, svi koj ise sukobe sa vasom ekipom(a jeste ekipa)  se povlace iz diskusija. 

ja inace mislim da je cista logika da zakljuceti da modernizam ima jos nesto sem "perioda" zajednicko izmedju svih pod pravaca modernizma. 

I da, posto te uvek tako dozivljavam, ja ne vidim svrhuy da ja pricam sa tobom. Ja u ovu diskusiji i nisam usao pricajuci sa tobom, nego si ti taj koji se ubacio iz moje price sa cloudkingom prvenstveno. 

Zasto si usao, zasto ti je toliko stalo da dokazes da nisam u pravu, meni iskreno nije jasno. 

Подели на овим сајтовима

jednostavno najlakse mi je da pocnem kao auror, da vam bacam mimove, i jednostavno da mislite da sam glupav ili nazi ili da vas potpuno ignorisem kao neki drugi. 
PRosto i jednostavno to su jedina civilizovana resenja koja mogu da primenim.... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Млађони рече

Zasto si usao, zasto ti je toliko stalo da dokazes da nisam u pravu, meni iskreno nije jasno. 

Зато што по цео дан размишљам о теби, како да ти повредим осећања и докажем да ниси у праву.

Додуше, у овом последњем ми и сам дебело помажеш.

Ал не знам који пут да ти поновим да та пасивна агресија која провејава твојим постовима једноставно не пали. Више ти не пали ни да се настављаш у недоглед и покушаваш да врриш људе у круг, јер су људи решили да се не повлаче пред таквим форумашким насиљем.

И колико год да скачеш, свако ко ово посматра може да види да сви који причају са тобом наступају аргументовано а ти наступаш без аргумената, насилнички, и још после скачеш увређен кад ти то не прође.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Млађони рече

ili koji su mi pre par postova rekli da misle da sam moron i sada mi pricaju kako to ne misle.

Hajde kad već insistiraš na tome i patetišeš da raspravimo i to...

Nisam napisao da si moron.

Nisam napisao ni da ne moraš da se pretvaraš da si moron.

Ti si napisao nešto o meni u smislu da li ja treba da se pretvaram da sam moron da ne vidim da ti radiš to i to...

Budući da to nisam radio, napisao sam ti da ne moraš da se pretvaraš.

• Оплаках :)) 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Зато што по цео дан размишљам о теби, како да ти повредим осећања и докажем да ниси у праву.

Ал не знам који пут да ти поновим да та пасивна агресија која провејава твојим постовима једноставно не пали. Више ти не пали ни да се настављаш у недоглед и покушаваш да врриш људе у круг, јер су људи решили да се не повлаче пред таквим форумашким насиљем.

Najtuznije sto ti ne vidis koliko ti pasivne agresije imas u postovima. 
Buraz, ljudi se povlade pod tobom i tvojom ekipom. 
I sto najtuznije sve to sto meni kazes vazi i za vasu ekipu.
Evo auror vam ne odgovara vec par dana, necu ni ja jos dugo. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Nisam napisao da si moron.Nisam napisao ni da ne moraš da se pretvaraš da si moron.

Ti si napisao nešto o meni u smislu da li ja treba da se pretvaram da sam moron da ne vidim da ti radiš to i to...

Budući da to nisam radio, napisao sam ti da ne moraš da se pretvaraš.

I bas kao sto sam posle toga pretpostavio. Koristices sofizam i retoriku da mi objasnis kako ti to zapravo nisi mislio. 
:)

Подели на овим сајтовима

Najtuznije sto ti ne vidis koliko ti pasivne agresije imas u postovima. 
Buraz, ljudi se povlade pod tobom i tvojom ekipom. 
I sto najtuznije sve to sto meni kazes vazi i za vasu ekipu.
Evo auror vam ne odgovara vec par dana, necu ni ja jos dugo. 

Такое. И сви смо се заверили против тебе јер оћемо да докажемо да је постмодернизам права ствар а ти стојиш на путу нашим дијаболичним плановима.

Као што рекох, заболе ме за твоја осећања, ако се твоја увређеност јави искључиво зато што неко неће да устукне пред твојим силовањем дискусије и не мрзи га да ти аргументовано одговара у недоглед.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

И колико год да скачеш, свако ко ово посматра може да види да сви који причају са тобом наступају аргументовано а ти наступаш без аргумената, насилнички, и још после скачеш увређен кад ти то не прође.

Sem jedno minimum pet sest ljudi koji ovo posmatraju i kazu da sam ja taj koji ima argumente i koji me pitaju kako imam uopste snage da se teram sa vama posle vaseg ociglednog nerazumevanja. 

ljudi koji su primetili da vi koji ste "ekipa sa piva" (da vas tako nazovem) cesto uskadcete jedan za drugog, samocestitate jedni drugima i pricate kako vecina misli da je manjina u pravu.

Подели на овим сајтовима

Sem jedno minimum pet sest ljudi koji ovo posmatraju i kazu da sam ja taj koji ima argumente i koji me pitaju kako imam uopste snage da se teram sa vama posle vaseg ociglednog nerazumevanja. 

Прометеј постмодерне :)):)):))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...