Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Juanito рече

Разум, Млађо. Ту се говори о разуму, науци и објективном знању, а не о моралу, лепоти и сличном. 

Ne ivice. To su govori o razumu kao univerzalnom i sposobnom da utvrdi univerzalne istine THE ISTINE kako si ti koristio termin theOdgovor.
modernisti kazu da jeste, a postmodernisti kazu da nije. da je sve u kontekstu kulture. Da van kulture, razum ne moze da otvurdi objektivne THE ISTINE.

The istine se odnose na svih sedam velikih pitanja filozofije, medju kojima su i moralno pitanje (pitanje sta je ispravno) i estetsko pitanje (pitanje sta je lepo)
Dakle modernisti tvrde da ta dva pitanja mogu da se odgovore sa TheRAzumom. 
A postmodernisti da ne mogu .

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Cekaj, neka pretpostavimo da si u pravu... I kojim kriterijumom ste  ti i aurork dosli do saznanja da su modernisti u pravu a ne postmodernisti?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

inace @Juanito ja ne ucim stvari sa jutjuba. Ja ih ucim iz knjiga. Ne znam zasto stalno taj udarac ispot pojasa optuzivati korisnika da uci nesto sa jutbjuba.
Takodje juanito, cak i da jesam ucio sa jutjuba, zasto je to lose? Naucio sam programiranje dobrim delom sa jutjuba ne vidim zasto je jutjub lekcija manji izvor znanja od naprimer knjige?

Sta ako sam slucajno sa jutjuba gledao sve one besplatne lekcije koje stanford univerzitet kaci, da li bi to bilo legitiman izvor ZNANJA iako je sa jtujuba? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Cekaj, neka pretpostavimo da si u pravu... I kojim kriterijumom ste  ti i aurork dosli do saznanja da su modernisti u pravu a ne postmodernisti?

jes pa da me jos malo prozivaju kako ucim stvari sa jutjuba, kako nemam pojma, kako transferisem blam.... mislis ja sam lud? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

da to znaci da u apsolutne vrednosti spada i postmoderna, bez obzira sto ti i rapsa ne mozete videti da je apsolutno vredna?

Ако признаш да је Бог апсолутан , без обзира што ти не можеш то видети, доживети или рациом укапирати , предајем дискусију, проглашавам те победником исте и имаш пиће од мене....:ani_biggrin: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

evo ti @Juanito jos jedan dokaz da sam u pravu ako te vec mrzi da citas celo.  problem je zapravo da ste izgleda svi vi tu zajedno veliki laici za filozofiju pa vam ove opste poznate stvari zvuce ko gluposti. 

QyGsfuQzQPyWW1pWtnpo7A.png

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Ne ivice. To su govori o razumu kao univerzalnom i sposobnom da utvrdi univerzalne istine THE ISTINE kako si ti koristio termin theOdgovor.
modernisti kazu da jeste, a postmodernisti kazu da nije. da je sve u kontekstu kulture. Da van kulture, razum ne moze da otvurdi objektivne THE ISTINE.

The istine se odnose na svih sedam velikih pitanja filozofije, medju kojima su i moralno pitanje (pitanje sta je ispravno) i estetsko pitanje (pitanje sta je lepo)

Ово што си окачио (лева колона) је нека смеша вулгарног рационализма, логичког позитивизма и сцијентизма и то се све показало екстремно штетним у 20. веку, пре свега по сам разум и науку. Ово десно је постмодернизам о чијој штетности не треба ни говорити. Између та два постоји један ооооогроман спектар. Друга је ствар што си ти тешки фундаменталиста. Или је црно или бело, или јесте или није. Квака је једино у томе што је стварни свет знатно компликованији. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ово што си окачио (лева колона) је нека смеша вулгарног рационализма, логичког позитивизма и сцијентизма и то се све показало екстремно штетним у 10. веку, пре свега по сам разум и науку. Ово десно је постмодернизам о чијој штетности не треба ни говорити. Између та два постоји један ооооогроман спектар. Друга је ствар што си ти тешки фундаменталиста. Или је црно или бело, или јесте или није. Квака је једино у томе што је стварни свет знатно компликованији. 

okacio sam i link odakle je slika i citirao sam ti jos jednu izjavu iz kolone. Na linku odakle je slika idaho univerzitet mozes da vidis sve kolone. 
Desno je modernisticki argument, levo postmodernisticki. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

evo ti @Juanito jos jedan dokaz da sam u pravu ako te vec mrzi da citas celo.  problem je zapravo da ste izgleda svi vi tu zajedno veliki laici za filozofiju pa vam ove opste poznate stvari zvuce ko gluposti. 

12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Не брукај се, Млађане. Не брукај се, црњане. Смањи гас, све више тонеш.

Подели на овим сајтовима

ne vredi ja i kada vam dam dokaz da ne znate o cemu pricate, vi me i dalje napadate. Jednostavno necu. I link sa idaho univerziteta prosta tabela gde pricaju o razlikama izmedju modernizma i postmodernizma ne vredi, ja ne znam sta ce da vredi.  I jasno sam oznacio poente.

Jednostavno nema poente. 
Ja kazem da moerna tvrdi da postoje objektivne vrednosti i da se utvrdjuju razumom, sto bi trebalo da je neko opste filozofsko znanje o toem sta je moderna, dok postmoderna tvrdi nesto drugo, meni ovde ljudi koji te osnovne stvari ne znaju obaraju kao tu neke argument, pricaju mi da transferisem blam i da ucim filozofiju sa jutjuba. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Не брукај се, Млађане. Не брукај се, црњане. Смањи гас, све више тонеш.

Ne tonem, time sto ne znate osnove modernistickih i postmodernistickih argumenata, i sto moram da vam dokazujem te stvari, govori da dve blage nemate. Ne zanima me koje ste skole zavrsili, koje diplome imate, to je nesto sto je osnovno znanje koje mogu da procitam i pokazem u bilo kojoj knjizi koja se bavi istorijom filozofije. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Млађони рече

okacio sam i link odakle je slika i citirao sam ti jos jednu izjavu iz kolone. Na linku odakle je slika idaho univerzitet mozes da vidis sve kolone. 

То није ”модернизам”, него позитивизам. Који је између осталог потпуно развластио метафизику (тако што је једино разуму дао легитимитет). По онима који следе леву колону, твоја вера у Бога и натприродно је ни мање ни више него бесмислена.

Ви модерни десничари сте један тешки скуп бизарних противуречности. Као верујете у Бога, а величате логички позитивизам. Ложите се на ”Западну” супериорну културу чији припадници вас саме сматрају нижом расом. Туга бре, баш имате неку тешку кризу идентитета. 

Подели на овим сајтовима

То није ”модернизам”, него позитивизам. Који је између осталог потпуно развластио метафизику (тако што је једино разуму дао легитимитет).

Dobro, znaci ja lazem, onaj tekst laze, ti si u pravu. Dobro. 

По онима који следе леву колону, твоја вера у Бога и натприродно је ни мање ни више него бесмислена.

Nije. A to je sasvim druga tema o kojoj mi ne pada na pamet da diskutujem sa tobom, jer si bio izuzetno bezobrazan pored toga sto jasno ne znas sta su modernizam i postmodernizam. Mogli smo da zavrsimo da se ne slazemo ali ti si morao da udaras ispod pojasa sa jutjub klipovima i slicnim foricama. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Ne tonem, time sto ne znate osnove modernistickih i postmodernistickih argumenata, i sto moram da vam dokazujem te stvari, govori da dve blage nemate. Ne zanima me koje ste skole zavrsili, koje diplome imate, to je nesto sto je osnovno znanje koje mogu da procitam i pokazem u bilo kojoj knjizi koja se bavi istorijom filozofije. 

da rezimiramo... ti kazes da apsolutna vrednost postoji. taj zakljucak oslanjas na misljenje jednog od filozofskih pravaca?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

@RYLAH evo srecan?!

Нисам. Јер си ми опет ставио прву ствар коју си изгуглао, а да ниси ни проверио о чему се ради.

Ово што си подвукао се не односи ни на какве универзалне моралне вредности, него о универзалном Разуму, што је био Бог ал да није назван Богом јер већ тад није било модерно, почела је деконструкција класичних вредности које је наметала Католичка црква. Дакле, навео си нешто што је деконструкција по својој природи, плус што се не односи на тему.

Даље, у ономе што си поставио се у модернизам убрајају неокласицизам и просветитељство. Неокласицизам је био уметнички правац из седамнаестог века, са упитним философским утицајем. Просветитељство је из осамнаестог и врло раног деветнааестог века, са философијом која се није бавила овиме што си поставио. 

Модернизам је уметнички а не философски правац с краја деветнаестог и почетка двадесетог века. Ту су прво оманули. Модернизам је управо тако назван јер је покушавао да збаци "статус кво" у свим областима уметности. Значи, везе нема са објективном лепотом или сличним стварима са ове теме, чак је све супротно од тога. Да не тупим, ево ти укратко: http://www.philosophybasics.com/movements_modernism.html

Иначе си поставио нешто што је украдено из дела Fragments Of Rationality, (https://www.worldcat.org/identities/lccn-n82146841/) које се, из синопсиса дела, овим темама бави на тотално другачији начин и има потпуно другачији приступ, што ће рећи да су човека погрешно преписали. Да читам цело дело зарад једног Интернет аргумента, признаћеш да би било много, а и безвезе је јер ћеш ти да игноришеш све што ти се постави.

Дакле, ајде се сад сконцентриши на оно што покушавамо да нађемо и наведи ми философски правац који је било шта прогласио за објективно лепо а да то није само један представник тог правца него да је опште прихваћено.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...