Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

jos jednom, evo ako nisam bio dovoljno jasan @RYLAH IZVINI, OPROSTI STO SAM SE BLAMIRAO I STO SAM UOPSTE REKAO BILO STA OVAKO POGRESNO, OPROSTI MI MOLIM TE!!!!!! 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Dotuci nas pasivnom agresijom! :D

Evo ti nesto u vezi sa vasom prethodnom diskusijom

German soldiers react to footage of concentration camps, 1945

German-soldiers-react-to-footage-of-conc

A ovo je vama dokaz da nisu znali sta se desava? 
Boze gospode.... 
A je l mozes da znas da se desava nesto grozno i da zmuris na to i onda kada zapravo to grozno moras da vidis svojim ocima ti se sokiras!?
To je nemoguce, jel? Ovaj snimak vama nepobitno dokazuje da oni nisu znali, nisu imali pojma, nisu culi sta se desava.

meni dokazuje samo da nisu videli svojim ocima. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Ne vredi, sve ste u pravu. Izvinavam se sto sam se uopste usudio da vas izazivam. Oprostite mi molim vas. :)

Не, сад ме баш интересује. Немој да одеш као што си отишао кад сам те замолио да ми покажеш пример закона о убијању Јевреја.

Дакле, ко је конкретно и када и како у философији утврдио било какав објективни појам, са којим су се и остали сложили, било да је то објективна врлина или објективна лепота?

Управо сада, Млађони рече

jos jednom, evo ako nisam bio dovoljno jasan @RYLAH IZVINI, OPROSTI STO SAM SE BLAMIRAO I STO SAM UOPSTE REKAO BILO STA OVAKO POGRESNO, OPROSTI MI MOLIM TE!!!!!! 

Те форе неће да ти прођу. Батали сад да глумиш увређену младу. Уместо тога, буди зрео и или покажи да ми сви нисмо у праву тако што ћеш једном у животу да покажеш нешто конкретно или буди мушко и једном у животу реци да си се можда мало залетео.

Значи, чекам да ми конкретно покажеш одговор на ово горе питање, а и даље чекам и да ми покажеш законе о убијању Јевреја из нацистичке Немачке.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Не, сад ме баш интересује. Немој да одеш као што си отишао кад сам те замолио да ми покажеш пример закона о убијању Јевреја.

Дакле, ко је конкретно и када и како у философији утврдио било какав објективни појам, са којим су се и остали сложили, било да је то објективна врлина или објективна лепота?

Те форе неће да ти прођу. Батали сад да глумиш увређену младу. Уместо тога, буди зрео и или покажи да ми сви нисмо у праву тако што ћеш једном у животу да покажеш нешто конкретно или буди мушко и једном у животу реци да си се можда мало залетео.

Значи, чекам да ми конкретно покажеш одговор на ово горе питање, а и даље чекам и да ми покажеш законе о убијању Јевреја из нацистичке Немачке.

pa kazem sve si u pravu, zaleteo sam se, lupetao sam gluposti, trasnferovao sam blam. I molim te, oprosti mi. 

Evo pokusacu da ti objasnim, utvrdila se debata o tome da postoji objektivno u moderni. 
Filozofski periodi se dele kada neka misao uhvati veliku vecinu filozofa u tom dobu. Dakle velika vecina filozofa su utvrdili da postoje moralne vrednosti. 
Samo sto ti ne razumes razliku izmedju utvrdjivanja da postoje i utvrdjivanja koje su. 
Kapiras? Dve razlicite debate:

1. Da li postoje moralne vrednosti?

2. Koje su moralne vrednosti? 

indirektno vezane ali jednake? Razumes? 

I ti pricas o ovoj KOJE SU, pitas me koji pravac je utvrdio KOJE SU, to zavisi od pravca, u tradicionalizmu su jedne, u moderni druge, u nekom trecem pravcu trece.
A postmoderna je posle toga, kao odgovor nove vecine filozofa da UOPSTE NE POSTOJE. 

i sta hoces da ti pokazem, uzmi udzbenik filozofije evo ja cu da ti pozajmim ako nemas. 

Подели на овим сајтовима

ОК, ко је и када утврдио да постоје објективне моралне вредности а да је тај став био опште прихваћен? Али конкретно, да се не захебавамо цео дан, да ти се одмах извинем.

И наведи ми нацистичке законе о убијању Јевреја, то си заборавио па да те подсетим.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, cloudking рече

Apsolutno znaci da ima jednaku vrednost ZA SVE. 

Апсолутно значи да је апсолутно вредно, без обзира што неки не могу да виде  да је апсолутно вредно. 

Као што је и Бог апсолутан, и његова њубав апсолутна и све у вези са Њим апсолутно, без обзира што неки не могу да укапирају ове ствари, или не виде или не признају . 

Значи да резимирамо апсолутно је вредно без обзира на виђење неколицине, групе или већине, или на њихов субјективни осећај . 

Микеланђелов  Давид и  Пијета, да не набрајам даље, су апсолутне вредности, без обзира на субјективне доживљаје појединих. 

Док су дела Пикаса скроз на скроз релативне вредности . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

pa kazem sve si u pravu, zaleteo sam se, lupetao sam gluposti, trasnferovao sam blam. I molim te, oprosti mi. 

Evo pokusacu da ti objasnim, utvrdila se debata o tome da postoji objektivno u moderni. 
Filozofski periodi se dele kada neka misao uhvati veliku vecinu filozofa u tom dobu. Dakle velika vecina filozofa su utvrdili da postoje moralne vrednosti. 
Samo sto ti ne razumes razliku izmedju utvrdjivanja da postoje i utvrdjivanja koje su. 
Kapiras? Dve razlicite debate:

2. Koje su moralne vrednosti? 

indirektno vezane ali jednake? Razumes? 

I ti pricas o ovoj KOJE SU, pitas me koji pravac je utvrdio KOJE SU, to zavisi od pravca, u tradicionalizmu su jedne, u moderni druge, u nekom trecem pravcu trece.
A postmoderna je posle toga, kao odgovor nove vecine filozofa da UOPSTE NE POSTOJE. 

i sta hoces da ti pokazem, uzmi udzbenik filozofije evo ja cu da ti pozajmim ako nemas. 

kako nesto sto je bajagi univerzalno moze da zavisi od filozofskog pravca? 

osim toga ako je tako, onda ne postoji ta apsolutna lepota zapadne umetnosti nego se radi o trenutnom filozofskom raspolozenju ?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

И наведи ми нацистичке законе о убијању Јевреја, то си заборавио па да те подсетим.

Mogu da ti navedem nacisticke zakone o kaznjavaju i ubijanju drzavnih neprijatelja? je l moze to? 

Подели на овим сајтовима

kako nesto sto je bajagi univerzalno moze da zavisi od filozofskog pravca? 

osim toga ako je tako, onda ne postoji ta apsolutna lepota zapadne umetnosti nego se radi o trenutnom filozofskom raspolozenju ?

to tio je iznad Rapsodi odlicno srocila

>>> Апсолутно значи да је апсолутно вредно, без обзира што неки не могу да виде  да је апсолутно вредно. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Разум, Млађо. Ту се говори о разуму, науци и објективном знању, а не о моралу, лепоти и сличном. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Апсолутно значи да је апсолутно вредно, без обзира што неки не могу да виде  да је апсолутно вредно. 

Као што је и Бог апсолутан, и његова њубав апсолутна и све у вези са Њим апсолутно, без обзира што неки не могу да укапирају ове ствари, или не виде или не признају . 

Значи да резимирамо апсолутно је вредно без обзира на виђење неколицине, групе или већине, или на њихов субјективни осећај . 

Микеланђелов  Давид и  Пијета, да не набрајам даље, су апсолутне вредности, без обзира на субјективне доживљаје појединих. 

Док су дела Пикаса скроз на скроз релативне вредности . 

Jel mnogo ako trazis da se ljudi prave pametni samo u onim oblastima koje makar malo poznaju... i ja to radim, zato se i pitam, da li je to u domenu izvodljivog...

Подели на овим сајтовима

Jel mnogo ako trazis da se ljudi prave pametni samo u onim oblastima koje makar malo poznaju... i ja to radim, zato se i pitam, da li je to u domenu izvodljivog...

Оћеш о фотографији.....:ani_biggrin: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

to tio je iznad Rapsodi odlicno srocila

>>> Апсолутно значи да је апсолутно вредно, без обзира што неки не могу да виде  да је апсолутно вредно. 

da uopte i ne  ulazim koliko je nerazumna izjava koju si citirao, reci cu samo, da to znaci da u apsolutne vrednosti spada i postmoderna, bez obzira sto ti i rapsa ne mozete videti da je apsolutno vredna?

Jel moze tako?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...