Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Па глава тела је Христос па ти види шта је остало ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Матусал рече Па глава тела је Христос па ти види шта је остало Lepo, nema sta . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Bokisd рече E, sad, odakle ti ova konstatacija, stvarno mi njie bas jasno ? Da se malo nasalim, nije carstvo nebesko 'komunisticka komuna', ...pa, da svi imamo sve koliko nam treba.... Pa zato što ne razumeš da Bog vrednuje podjednako i onog kome da 10 talanta i onog koji dobije samo 1. Od njih se oboje očekuje da radjaju, jer je Bog onaj koji radja i stvara nove talante a ne onaj koji ih zakopava. Dakle priča je o umnožavanju i rađanju talanta a ne u stagniranju i zakopavanju. Ovo nije priča o tome da je Bog rekao ugledajte se na one koji u startu imaju 10 talanta a čuvajte i pazite se onih koji imaju manje, jer ih ja od starta vrednujem kako je meni volja... ikrasil and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Па глава тела је Христос па ти види шта је остало Zato je jedini on koji Boga može poznati videti a Telo je samo pričesnik toga može da oseti to Lice koje Glava vidi Матусал and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Da se malo nasalim, nije carstvo nebesko 'komunisticka komuna', ...pa, da svi imamo sve koliko nam treba.... Prosto ne mogu da verujem. Ti misliš da u Carstvu Božjem nećemo imati svi baš sve koliko nam treba? Bokisd and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa zato što ne razumeš da Bog vrednuje podjednako i onog kome da 10 talanta i onog koji dobije samo 1. Od njih se oboje očekuje da radjaju, jer je Bog onaj koji radja i stvara nove talante a ne onaj koji ih zakopava. Dakle priča je o umnožavanju i rađanju talanta a ne u stagniranju i zakopavanju. Ovo nije priča o tome da je Bog rekao ugledajte se na one koji u startu imaju 10 talanta a čuvajte i pazite se onih koji imaju manje, jer ih ja od starta vrednujem kako je meni volja... Da, Bog gleda podjednako na sve ljude, ali, sigurno i sudi po pravdi i po duhovnim i dusevnimm plodovima koje donosi svako pojedinacno. Zbog toga su kod Njega, kako se kaze, mnogi stanovi, i mnoge ' zvezde' u carstvu se razlikuju po sijanju i slavi. itd. Kao i kod andjela. Pa, heruvimi serafimi, koji su vrhovne i okoloprestolne sile, imaju najvecu silu i cast i slavu i blagodat u tom andjelskom svetu. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Prosto ne mogu da verujem. Ti misliš da u Carstvu Božjem nećemo imati svi baš sve koliko nam treba? Ne, nisi ispratio dobro. Rasprava je bila oko napredovanja u carstvu buducem, u tom smislu je receno. itd. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Evo pogledajte anđeoske činove i njihovu slavu. Tu bi čovek rekao ima nekih anđela koji su bolji od drugih imaju veće činove dakle jača aduženja više talanta od onih sa manjim činovima. To je zato što je čovek u paloj prirodi u palom stanju u nepravoslavnoj svesti. Jer kad bi andjele pitali i govorili o tome oni bi vas pitali A izvini o kojoj slavi je reč? Mi nemamo svoju slavu mi smo pričesnici i vesnici Božje volje, naša je slava nebeska i Božja podjednaka i od onog sa najvećim činom i zaduženjima do onog najmanjeg..... O kojim talantima vi govorite o Gospodarevim koje on daje kako kome i kad hoće? Матусал, Снежана and ikrasil је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A što je bludnog sina otac odmah očistio obukao i postavio na mesto koje pripada zakonitom sinu? Taj sin nije adekvatan primer. On je primer onih svetih dusa koje su se za zivota ocistile kroz zagrljaj Bozje ljubavi, pokajanje (ispovest) i povratak unutar doma Bozjeg (Crkve). Zamislimo da stariji sin nije u potpunosti oprtostio bratu do smrti, on bi bio jedan od adekvatnijih primera. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Благовесник рече Taj sin nije adekvatan primer. On je primer onih svetih dusa koje su se za zivota ocistile kroz zagrljaj Bozje ljubavi, pokajanje (ispovest) i povratak unutar doma Bozjeg (Crkve). Zamislimo da stariji sin nije u potpunosti oprtostio bratu do smrti, on bi bio jedan od adekvatnijih primera. MA da kako da ne povratak bludnog sina nije povratak u Božji zagrljaj, koji je posle telesne smrti i najjači? Samo vi to tako selektivno momci po svom izboru pa ćemo da vidimo dokle ćete doći.... ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Inače volim kad neko posle Pisma krene i kaže ZAMISLI i onda mi postavi situaciju koja ne postoji.... ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Evo pogledajte anđeoske činove i njihovu slavu. Tu bi čovek rekao ima nekih anđela koji su bolji od drugih imaju veće činove dakle jača aduženja više talanta od onih sa manjim činovima. To je zato što je čovek u paloj prirodi u palom stanju u nepravoslavnoj svesti. Jer kad bi andjele pitali i govorili o tome oni bi vas pitali A izvini o kojoj slavi je reč? Mi nemamo svoju slavu mi smo pričesnici i vesnici Božje volje, naša je slava nebeska i Božja podjednaka i od onog sa najvećim činom i zaduženjima do onog najmanjeg..... O kojim talantima vi govorite o Gospodarevim koje on daje kako kome i kad hoće? Moram brate VSB, da budem iskren. Odakle ti ovakvo rasudjivanje ? Da li si citao mozda, pisanje otaca i predanje crkve o hijerarhiji andjela u duhovnom i umnom svetu ? Ovo sto pricas , je potpuno surpotno onome sto oci pricaju o andjelskom svetu. Mislim, da trebamo biti maksimalno oprezni kod ovih stvari. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 43 минута, Матусал рече Призвање мора делима да се оправда. Сви ми желимо да имамо благодат светитеља али не желимо да живимо као они што су живели. Сећам се једне приче када је искушеник рекао своме духовном оцу искусном старцу да би желео да има духовне дарове које је старац имао, а овај му одговори да ће му дати све до једног дара али мора да прође кроз сва искушења која је и старац прошао, на шта овај побеже главом без обзира јер је познавао његов живот. Павле каже ,,које призва оне и оправда....,, Da naravno ali je ovde reč i o tome da otkud mi sad znamo ko je kakav priziv dobio? Svetitelja je tako malo procentualno kad pogledamo na brojnost vernika, da li to znači da smo svi omanuli ili da su većina omanuli, ili da je velika većina omanula ili da možda tako upravo i treba da bude? Sagledavam ja sve opcije zato vam i kažem svi smo prizvani da budemo svetitelji ali šta ako upravo tako i treba da bude, da bude svetitelja u tako malom procentu (kanonizovanih)? Dakle otkud mi znamo koliko je ko dobio talanta i kakav je njegov priziv? U ovom slučaju mislim da nije dobar kontekst barem ne na osnovu onoga što sam ranije iznosio, Nisu svi ni prizvani da budu monasi samo recimo, pa da li sada procentualno ima po vama više ili manje monaha itd... Dakle jedna nezahvalna misija je postavljati ovo u tom kontekstu kad već neko broji talante na temi..... ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Moram brate VSB, da budem iskren. Odakle ti ovakvo rasudjivanje ? Da li si citao mozda, pisanje otaca i predanje crkve o hijerarhiji andjela u duhovnom i umnom svetu ? Ovo sto pricas , je potpuno surpotno onome sto oci pricaju o andjelskom svetu. Mislim, da trebamo biti maksimalno oprezni kod ovih stvari. M nemoj ajde onda sam slobodan da u startu kažem kako oci greše i nemaju pojma šta pričaju. Oci upravo govore na tvoju žalost ono što ja govorim ali ja ne moram da tražim srećom imam talanat pamćenja. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 27 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Evo pogledajte anđeoske činove i njihovu slavu. Ta razlika kod andjela je RAZLIKA u sluzbi. Medjutim, i kod njih ima razlike i u slavi, pa cak i u napretku ako uzmemo primer Mihajla koji je bio u nizoj sluzbi, pa postao to sto je postao. Inace, ja verujem da su andjeli dobili imena svoja upravo kao izraz svog slobodnog prilaska Bogu (jer ime se i na krstenju dobija kao izraz prepoznavanja i uspostavljanja zajednice s Bogom) na osnovu onoga kako su izrazili svoju privrzenost (ljubav) Bogu, a da pre toga nisu imali imena. pa tako Mihajlo dobija ime - Niko nije kao Bog, kaoji je izrazio svoju ljubav prema Bogu tim recima kada je cuo za gordost Satanailovu (koji bese prvi i kao sin Bozji), gavrilo je tokom rata dobra i zla, svetlosti i tame, pronosio radosne vesti da je Bog njihova snaga, a Rafaelo je pozivao pale nBogu na iscelenje itd... Dok su ostali andjeli, okruzivali Bozji presto, svetlost Bozju, Satanailo je (kao prvostvoreni, slican zvezdi Danici (tako je takdoje i on nazvan u Bibliji) prvojavljena, najsjajnija i najblistavija zvezda) prizvan u svetlost Bozju, da bi nakon toga svetloscu tom obasjao put coveku ka drvetu zivota, postao covekovim andjelom cuvarom, medjtuim... Odbio je to (no ostavljen u Edemskom vrtu po milosti Bozjoj jer jos ne bese utvrdjen u svom izboru, i Bog cekase njegovo pokajanje, on bese u slicnom stanju kao mi sada na zemlji, ali prevarivsi coveka utvrdi se u svom znanju i onesposobi za dobro). Nakon toga je isgubio i ono El... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука