Рапсоди Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече da van pravoslavne vere nema spasenja? О коме ти то...никад рекла никад помислила, без обзира што готивим о.Јоила.... Ivan Marković and Tanjir је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 5 минута, Zayron рече Na osnovu toga kad neko pročita žaba a piše tamo baba, ili pročita šljiva a piše tamo gljiva da to bude valjda ili slabim vidom ili dislexijom. Опрости, нисам видела да си пост-овао ништа осим оног текста са светосавља, а тамо лепо пише: Цитат Međutim, tu se ne odigrava sukob sila, već spor o tome da li je duša dostojna pakla ili raja. Ovaj spor se odigrava u vazdušnom carstvu satane gde se i nalaze prepreke zlih duhova, koje se nazivaju mitarstvima. A ako se umrli hrišćanin pokaže ispunjen dobrim delima Tim pre je to neshvatljivo uzimajući u obzir da mitarstva predstavljaju poslednje iskušenje čoveka nakon izlaska iz tela. Tako da u odnosu na zagrobni život neznabošci nisu ni grešili tako mnogo. . . . . . Međutim, sve njihove pretpostavke šta ih čeka nakon smrti bile su iskustvene. Jer su se iz onog sveta desetine hiljada vraćale i upravo su od njih (ljudi) i saznavali šta čeka čoveka iza groba. Kako je tegoban, mučan, plačevan, neutešan taj čas iščekivanja – šta li će se desiti? – kada je duša mučena neizvesnošću! Sile nebeske tad stoje naspram nečistih duhova i objavljuju dobra dela njena, učinjena postupcima, rečima, pomislima, namerama i mislima; između dobrih i zlih angela duša stoji u strahu i trepetu, sve dok zbog svojih dela – reči i postupaka – bude ili osudi podvrgnuta i svezana, ili opravdana i oslobođena; jer će svako biti svezan uzama vlastitih grehova. Susrešće se sa realnim gospodarima tame koji će mu realno pokazati dela koja je činio po njihovom podstreku. I šta će im on odgovoriti? Da je on Hristov? A oni će pitati: „kako ćeš dokazati? Dela bolje govore od reči“. Па да видимо има ли или нема контрадикторности. Жичанин је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 4 минута, Nebojš.a рече Pre toga odgovori što se krstiš sa tri prsta kad nije dogma a u mitarstva ne veruješ jer nije dogma? Nisu li dvostruki aršini izraz licemerja. Mislim, pitam. Ajde kad već pitaš, zato što to znamenje ima temelj u Hristologiji koja je potvrđena na vaseljenskom saboru dogmom o Sinu Božjem Ovaploćenom Logosu, Gospodu Isusu Hristu. Onako kako su nam je I ostavili apostoli da je Bog Trojica. A dva prsta sakrivena simvolišu Ličnost Sina u dve prirode. Жичанин је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Onako kako su nam je I ostavili apostoli da je Bog Trojica. A dva prsta sakrivena simvolišu Ličnost Sina u dve prirode. Mogla su i srednja tri da se sastave a prvi i poslednji jagodicama da se dodirnu i da izraze to o čemu govoriš. Zašto se tako ne krstiš kada ovo uobičajeno nije dogma? Nisi se valjda okovao pijetizmom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Opet si paokazao svoje šarlatanstvo, Sveti Sava se krstio sa dva prsta. Tek posle 4. krstaškog rata kod Grka dolazi tradicija sa tri prsta, a onda dolazi do Rusa, pa njihova reforma, zbog koje su se pobunili staroverci koji se i dalje krste sa dva prsta. Tradicija sa tri prsta nam je došla od katolika, a onda su oni promenili u ovo kako se danas krste. Ako je išta alegorija, to je znak krsta, ne znam što se krstiš uopšte. Tvoje vređenje nema granica, na pitanje koje mi je postavljeno, zašto se krstim sa tri prsta ja sam odgovorio, da se krstim sa tri prsta zato što... I naveo sam razlog, koji je gle čuda dogmatske prirode. Ne umaraš me nastavi, zanimljivo je ovo putovanje svašta čovek sazna. Жичанин је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Nebojš.a рече Ok. Mogla su i srednja tri da se sastave a prvi i poslednji jagodicama da se dodirnu i da izraze to o čemu govoriš. Zašto se tako ne krstiš kada ovo uobičajeno nije dogma? Nisi se valjda okovao pijetizmom. Ja sam ti objasnio razlog a sad bi ti da me silluješ u nedogled? To ne može tako nije pristojno znaš. Možeš samo reći hvala na odgovoru a ne da mi namećeš sada drugačiji raspored prstiju, jer ako ja krenem tebi da raspoređujem prste isto neće biti dobro. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Jel ti to sad njemu pretiš da ćeš mu slomiti prste? Ti si budala. geronymo and Tanjir је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече jer ako ja krenem tebi da raspoređujem prste isto neće biti dobro. Šta se sad na mene istresaš zato što te Tanjir voza? Nije on kriv što tako malo znaš a tako se mnogo praviš pametan. A ni ja. geronymo and Tanjir је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Šta znam, čovek koji već 20 stranica nema argumente, bude isfrustiran, možde da izgubi kontrolu i da braći u Hristu uvrne prste ili na primer da im kaže "budala". Pa naravno ako si to što sam mu rekao da nije pristojno da nekome raspoređuješ prste shvatio kao pretnju da ću ja njemu da raspoređujem prste, jer upravo govorim da to ne čini. Жичанин је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Zbog čega se svađate? Svakako ćemo svi biti u prilici da vidimo to o čemu se ovde raspravlja. Рапсоди, geronymo, Ђорђе96 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Nebojš.a рече Šta se sad na mene istresaš zato što te Tanjir voza? Nije on kriv što tako malo znaš a tako se mnogo praviš pametan. A ni ja. Ja se istresam na vama što ti skrećem pažnju da ti meni ne raspoređuješ prste? Odlično me voza. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Мислим да учесници ове теме дефинитивно неће проћи митарства баш због ове теме, сем ако се не покају Матусал and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Tanjir рече Svađamo se zbog toga što neki tvrde da duša umire sa telom. Što je teška protestanština. Kako umire kad je besmrtna po milosti Božjoj, valjda svaki pravoslavac to zna? "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Svađamo se zbog toga što neki tvrde da duša umire sa telom. Što je teška protestanština. Šta ti znaš šta neko tvrdi kad nisi odgovorio ni šta je duša? Sad ja uzmem I kažem da ti tvrdiš da si pacov a ti opšte to ne tvrdiš I to postavljam kao istinu. Ne ide to tako brajko, moraš I da znaš ko štta tvrdi. Dakle šta je duša? Ja sam tebi odgovorio na sva pitanja ti meni ni na jedno a znaš šta tvrdim, kako? Šta je duša? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, ninaana рече Kako umire kad je besmrtna po milosti Božjoj, valjda svaki pravoslavac to zna? Duša je po prirodi smrtna. geronymo је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука