Jump to content

"Зла у Цркви долазе због недостатка молитве" - Надбискуп Ладариа Ферер, нови перфект ватиканске Конгрегације за вјероучење (доктрину)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Живот је Света Тајна!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Vedran рече

Живот је Света Тајна!

Zivot je najveci dar, ikada, ikome. To da se razumemo. I to nije objasnjivo izvini na diskriminaciji ali vama normalcima :D

Mislim neki ko ti to kontaju :cheesy3:al vecina jok. I ne shvataju da je to bukvalno tako. Svaki pokret tela, svaki udah, svaka najsitnija celijica, svaki organ, rade blagodacu Bozijom. To sto mi podrazumevamo da je sasvim normalno da disemo, da hodamo, vidimo, osecamo, dodirnemo, pa da ne pominjem one obicne fizioloske procese, to je samo nas trip u glavi jer smo slepi kod ociju koliko je to veliki dar i koliko je citavo nase "obicno" funkcionisanje Tajna i carobni svet za sebe. Tupavci najobicniji, slepci jerihonski.

Al to nemo kazes popovima, ima kolko vec Svetih tajni, kao i smrtnih grehova i to je kvit :)))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Јелена011 рече

Al to nemo kazes popovima, ima kolko vec Svetih tajni, kao i smrtnih grehova i to je kvit :)))

Видиш да доказујем да ја не бих био добар поп, али можда бих се могао п(р)Осветити. :) Мислим оно, као мученик, јер кад бих људима рекао "живот је Св Тајна" прошао бих као они што су некад пред Турцима "хулили" на Мухамеда само да би добили венце. 

:)

Него да те питам. Ја контам шта ти написа. Значи ли то да сам међу нормалцима или међу слепцима?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Него да те питам. Ја контам шта ти написа. Значи ли то да сам међу нормалцима или међу слепцима?

Ti si druga eparhija :)))

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Јелена011 рече

druga eparhija :)))

МИТРОПОЛИЈА молићу лепо :naklon:

немо се вређамо :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

МИТРОПОЛИЈА молићу лепо :naklon:

немо се вређамо :))

Hahahaha ja se izvinjavam mlogo se izvinjavam.

Nego kad pomenu mitropolija, sta znaci aem u bg karlovackoj?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

Nego kad pomenu mitropolija, sta znaci aem u bg karlovackoj?

значи г.г. Иринеј :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Vedran рече

значи г.г. Иринеј :)

Hahaha, ma ozbiljno pitam, ne ide mi kao skracenica bilo cega :D

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Јелена011 рече

Hahaha, ma ozbiljno pitam, ne ide mi kao skracenica bilo cega :D

Архиепископ Епископ Митрополит

Као кад бих се ја питписивао са "чуп" или "пуч" ("чтец у појцу" или "појац у чтецу") 12:smeha: 

За збиљски, у Акту са рукопрозвођења Епископ написао за "чтеца и за појца". ;)  И то је Тајна, да знате. :)

Него да нам кажу ови попови, морају ли онда мене чтеЦови да пушћају првог чак и кад су по хиротесији за чтеца старији од мене? 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Архиепископ Епископ Митрополит

Као кад бих се ја питписивао са "чуп" или "пуч" ("чтец у појцу" или "појац у чтецу") 12:smeha: 

За збиљски, у Акту са рукопрозвођења Епископ написао за "чтеца и за појца". ;)  И то је Тајна, да знате. :)

Него да нам кажу ови попови, морају ли онда мене чтеЦови да пушћају првог чак и кад су по хиротесији за чтеца старији од мене? 12:smeha:

:)) Gospodi pomiluj!

Dakle nije dovoljno sto navodis citavu skalameriju arhiepiskopija mitropolija klinci palci nego jos jednom da potvrdi da je Kalif.

Sunce ti zarko!

Kasto moja kasta li ti tvoja. I posle neko od naroda ocekuje nesto, ista, svasta, pa sujeta je prosto prirodna stvar kad tako zivis prvo ko vladika par decenija pa sve dalje. To veze s zivotom,realnim nema.

Nikad od tebe pop bre, nemo si takav. Ni djakon neces da budes. Pa de bre ti sa dva doktorata, ne zna se koji je grdji, da li da ih sijes sa teologijom da li sa psihologijom, kako god okrenes opasan si po njih. To da budes srecan sto su te proizveli za cupa, inace ni to ne bi trebalo :D nit imaju koristi od tebe, nit imas neke veze zaledjinu i ostalo, nit si mutav. Pa nije lud da te rukopolaze :D:cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јелена011 рече

Zivot je najveci dar, ikada, ikome. To da se razumemo. I to nije objasnjivo izvini na diskriminaciji ali vama normalcima :D

Mislim neki ko ti to kontaju :cheesy3:al vecina jok. I ne shvataju da je to bukvalno tako. Svaki pokret tela, svaki udah, svaka najsitnija celijica, svaki organ, rade blagodacu Bozijom. To sto mi podrazumevamo da je sasvim normalno da disemo, da hodamo, vidimo, osecamo, dodirnemo, pa da ne pominjem one obicne fizioloske procese, to je samo nas trip u glavi jer smo slepi kod ociju koliko je to veliki dar i koliko je citavo nase "obicno" funkcionisanje Tajna i carobni svet za sebe. Tupavci najobicniji, slepci jerihonski.

Ima još jedna koja ja volim.

Ne nije danijela :)

Nego ova: Život je za mene najveće i jedino čudo Božje od svih čuda Božjih. :) Zaista vam kažem oni koji traže čuda i znakova, neće vam se dati znak osim znak Jonin :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ima još jedna koja ja volim.

Ne nije danijela :)

Nego ova: Život je za mene najveće i jedino čudo Božje od svih čuda Božjih. :) Zaista vam kažem oni koji traže čuda i znakova, neće vam se dati znak osim znak Jonin :))

Ne razumem ovo sa ima jos jedna koja ja volim :) ali se razumemo dalje i slazemo.

Kad god je frka vrati me ta misao. Bogu hvala na daru...i kao slag na tortu -raduj se Hristos je vaskrsao raduj se radosti moja :)

Подели на овим сајтовима

Јецо, могу ли да те дијагностикујем? :D

Ти си црквени максималиста, despite popular belief to the contrary, са примесама перфекционизма. :))

То с психолошке стране. 12:smeha:

А с теолошке? 

Ти хоћеш да попови (и владике) буду добри. Да је којим (несрећним) сличајем тако, зар не видиш да бисмо одмах, колико смо шашави, почели веровати у попове и владике уместо у Христа. Нас Бог спасава а преко добрих би то теже ишло :D. Добри попови и владике не могу никога спасити, а још ако мисле да су много добри, ни себе. 12:smeha: 

Тако. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Јецо, могу ли да те дијагностикујем? :D

Ти си црквени максималиста, despite popular belief to the contrary, са примесама перфекционизма. :))

То с психолошке стране. 12:smeha:

А с теолошке? 

Ти хоћеш да попови (и владике) буду добри. Да је којим (несрећним) сличајем тако, зар не видиш да бисмо одмах, колико смо шашави, почели веровати у попове и владике уместо у Христа. Нас Бог спасава а преко добрих би то теже ишло :D. Добри попови и владике не могу никога спасити, а још ако мисле да су много добри, ни себе. 12:smeha: 

Тако. 

Aj ti vamo pope na teološke teme haha :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Јелена011 рече

Dakle nije dovoljno sto navodis citavu skalameriju arhiepiskopija mitropolija klinci palci

пре 2 минута, Vedran рече

И...и.. и транзијентним тенденцијама бунта. 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...