Jump to content

Занемаривање осећања као друштвено одобрен начин самоубиства

Препоручена порука

пре 46 минута, Снежана рече

Ево сад озбиљно питам, је л стварно тешко рећи жени да је волиш када си у трезном стању? Мени некако незрело, неозбиљно делује слање љубавних порука из кафане

Може бре, нисам ни рекао да мораш да се напијеш за то.

Инстински боем мора да буде личност, другачије не може. Али то је широка тема и не баш лако изразива речима. Ко зна зна. И у то једноставно упаднеш, не можеш да одабереш да будеш боем да би се сакрио од животних проблема. Осети се та разлика релативно лако...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Инстински боем мора да буде личност, другачије не може. 

Зато их има мало, не може се то одглумити, остало су позери. 

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, AnaLaz рече

Зато мушкарци живе краће у односу на жене, јер не испољавају "наглас" своју тугу, бол... 

Ово је велика увреда за све мушкарце... Поједностављивање веома озбиљне ствари.

Ај теби неко да скрати живот за десет година, а ја да кажем то је зато што ниси читала поезију.

Није лепо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

:)

Па ја кад видо овај текст хтео сам да прокоментаришем нешто, ал ајде реко нећу...

Види се одма да је писало женско. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Види се одма да је писало женско.

Pa vidi se female brain i njegove precious emotions... :)

Ova izgleda misli da smo svi neke hiper-emotivne trudnice i da skrivajući to, skrivamo i svoju ljudskost, a takođe se i bojimo suza jer je plakanje zapravo snaga (?).

Подели на овим сајтовима

Teška istina o svetu:

Van kuće i kruga bliskih ljudi, nikoga ne zanimaju vaše emocije. 

Meni je nepristojno i da slušam o tome (pogotovo kada se o tome govori kao o nečemu stvarnom), toliko ne postoji kao faktor u bilo čemu.

Подели на овим сајтовима

Драге мушкарчине Гризли и Ауроре, овај текст је о занемаривању сопствених осећања и о психолошким проблемима који из тога могу да проистекну. За милионе људе то је стварно да стварније не може бити и јако је озбиљан проблем. Није о политичкој злоупотреби ”осећања” о којој ви говорите. Много сте дубоко заглибили у ту идеологију, не ваља то. Ако заиста немате осећања и ако вам нису битна (ваша и туђа), то није зато што сте мушкарци, него зато што имате такву структуру личности. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Драге мушкарчине Гризли и Ауроре  ... Није о политичкој злоупотреби ”осећања” о којој ви говорите. Много сте дубоко заглибили у ту идеологију, не ваља то.

Ја ништа и нисам рекао овде.

Друга ствар, проглашавати нечији став за "идеологију" је по мало некоректно. Моји ставови формирани су деценијама, кроз искуство, учење, грешке, по неки успех и сл. Није то нека "идеологија", то је мој живот. Такав какав је. Имам своје ставове, да л` тачни или погрешни, шта знам. Не слажу се увек са твојим, ОК.

Мени се нпр. свиђа што је рекла ова паметна жена:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Аурор рече

Teška istina o svetu:

Van kuće i kruga bliskih ljudi, nikoga ne zanimaju vaše emocije. 

Meni je nepristojno i da slušam o tome (pogotovo kada se o tome govori kao o nečemu stvarnom), toliko ne postoji kao faktor u bilo čemu.

Тачно, јавно испољавање осећања је некултурно. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Друга ствар, проглашавати нечији став за "идеологију" је по мало некоректно. Моји ставови формирани су деценијама, кроз искуство, учење, грешке, по неки успех и сл. Није то нека "идеологија", то је мој живот. Такав какав је. Имам своје ставове, да л` тачни или погрешни, шта знам. Не слажу се увек са твојим, ОК.

ОК, али ја не проглашавам твој став за идеологију због тебе лично, него зато што потпуно идентичан став заступа једна повећа група људи са истим политичким и идеолошким ставовима и чак користе потпуно исте речи да тај став искажу. Ето, чак си и сада, одмах након изјаве да није у питању идеологија, поставио жену која је творац једног огранка те идеологије као илустрацију.

Поред тога, идеје и те како обликују наш живот, да се не лажемо, и често је немогуће разликовати шта је потпуно наше, а шта смо покупили из идеја које су нам се допале. У томе генерално нема ничег лошег, нити је могуће бити потпуно независтан од свих идеја. И не мислим да је твоја идеологија лоша, већ да је 90% добра и да нуди решење за исти толики проценат реалних проблема који дрмају планету. Али тај део са мржњом према емоцијама је не само лош, него потпуно патолошки, нељудски. Једна је ствар ”ја сам такав, немам емоције и не интересују ме”, а друга је ствар читава псеудо-теорија о људима који нису као ти, имају емоције и важне су им.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Аурор рече

Pa vidi se female brain i njegove precious emotions... :)

Ova izgleda misli da smo svi neke hiper-emotivne trudnice i da skrivajući to, skrivamo i svoju ljudskost, a takođe se i bojimo suza jer je plakanje zapravo snaga (?).

Пази, није ствар само у скривању суза, неки су људи просто сензибилнији од других, али ово што ти демонстрираш је не скривање емоција, него тотално негирање, кастрација емоција, која може да доведе до суровости како према другима тако и према себи.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Али тај део са мржњом према емоцијама је не само лош, него потпуно патолошки, нељудски.

Није то "мржња", него - по мом мишљењу - правилно схватање емоција и њиховог места у човековом животу. Ја би ово што је написано у почетном тексту назвао можда мало блаже, не баш патолошки и нељудски, али мало неразумно и сл.

пре 1 минут, Juanito рече

Једна је ствар ”ја сам такав, немам емоције и не интересују ме”, а друга је ствар читава псеудо-теорија о људима који нису као ти, имају емоције и важне су им.

Па ја нисам изнео никакву теорију, у ствари ништа нисам реко... :)

Ако ћемо текст ред по ред да анализирамо ајде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...