Juanito Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Ајде иста кашичица, али кад отворе бочна врата да се излази после причешћа, па повуче промаја... Милан Ракић, Paradoksologija, АлександраВ and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 1 сат, Justin Waters рече Ali da nije samo pricesce u pitanju, tako i u Indiji, u Radzastanu postoji hram posvecen pacovima koga ljudi obozavaju kao inkarnacije predaka. Odvratno je i pomisliti ali to je njihova stvar sta rade. Isto tako i tamo su glasine da tokom vijekova koliko hram postoji nikad nije zabiljezila neka epidemija bolesti u i oko hrama, a pun je pacova do nekih 10.000 boravi navodno non stiop i ljudi s njima kao sa svojima provode vrijeme, jedu iz istiih posuda i svasta..bljak. Nekome je vjera u pitanju, a opet ima vjerovatno i neko racionalno objasnjenje, da se gospoda epidemolozi malo zanimaju. У Холандији су мишеви домаће животиње у кућама, ресторанима, кафићима, библиотекама... Прође миш, детенцету испадне изгрижени и избалављени сендвич (да, то је изгледа и малој деци прва чврста храна), подигну га и наставе да једу. Све више сам почео да сумњам у наше знање о бацилима, нешто ту не штима... Изгледа да се болештине не преносе тако лако или су ови неки над-људи. Ево једног малише који ми је трчкарао око ногу: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 4 минута, Juanito рече У Холандији су мишеви домаће животиње у кућама, ресторанима, кафићима, библиотекама... Прође миш, детенцету испадне изгрижени и избалављени сендвич (да, то је изгледа и малој деци прва чврста храна), подигну га и наставе да једу. Све више сам почео да сумњам у наше знање о бацилима, нешто ту не штима... Изгледа да се болештине не преносе тако лако или су ови неки над-људи. Ево једног малише који ми је трчкарао око ногу: Imunitet treba razvijati, u tom grmu lezi mis... obi-wan, Justin Waters, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Moja deca sve sa poda, bilo kad, bilo gde, ljube mace i kuce po ulici, imunitet u rangu grizlija ili nilskih konja (lupam, nemam pojma o imunitetu istih) Najstarije dete u 10 godina 4 puta kod lekara, srednje u 7 jednom, najmladje u 3 nijednom. МилошБГ, Justin Waters, RYLAH and 8 осталих је реаговао/ла на ово 10 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 9 минута, Paradoksologija рече Imunitet treba razvijati, u tom grmu lezi mis... Наравно, само што вероватно постоје неке границе. Нисам сигуран где су нити колико је индивидуално. Занимљиво питање за инфектологе. Скоро видех и студента који је између залогаја стављао сендвич на дрвени сто (напољу) по коме су се видљиво покакили голубови. А нисам сигуран колико си ономад приметила да уопште не перу чаше за пиво у баровима, него само умоче у неку текућину и благо исперу. Како год, све ми је мање ствари гадљиво, сад ћу без проблема моћи да једем у свакој рупи на Ибарској. RYLAH, Justin Waters, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Како се поступа када се причешћују високо заразни пацијенти на клиници за инфективне болести? RYLAH, АлександраВ, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 15 минута, Juanito рече У Холандији су мишеви домаће животиње у кућама, ресторанима, кафићима, библиотекама... Pola stanovnistva ne pere ruke, misevi im svuda hodaju kao Hermelinu u onoj bajci...kakva je to zemlja Holandija RYLAH and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 1 минут, Justin Waters рече Pola stanovnistva ne pere ruke, misevi im svuda hodaju kao Hermelinu u onoj bajci...kakva je to zemlja Holandija Органска. Само нечурал... Paradoksologija and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 1 сат, Ненад Р. рече Увођењем једнократних кашичица би се само делимично решио проблем , јер људи целивају и иконе и врата на цркви. Тешко мени! Ја и попи љубим руку! Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Шта ће епидемиолог, неки млого гадљив човек на цркву. Али зато кад оде на слaву код кума, онда није проблем што му кума рукама убацује јањетину из овала у тањир. И што сви својим кашикама грабе руску салату из исте чиније. Paradoksologija, obi-wan, Лидија Миленковић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Иначе цигани немају алергије...НАУЧНО ДОКАЗАНО! Како то?!! Рапсоди and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 пре 25 минута, Juanito рече Како се поступа када се причешћују високо заразни пацијенти на клиници за инфективне болести? Кад сам био у болници видео сам да поп сасвим регуларно причешћује као и у било ком храму и после службе поједе остатак причешћа. Пацијенти су били разни од туберкулозних до ракаша и срцаша итд. Поп је ено га хвала Богу здрав и дебо и богат човек. Милан Ракић, Juanito, Теофил Вуковић and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Ah, u strahu su goleme oci. Kakve zaraze i drugo. АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 1 hour ago, Paradoksologija рече Moja deca sve sa poda, bilo kad, bilo gde, ljube mace i kuce po ulici, imunitet u rangu grizlija ili nilskih konja (lupam, nemam pojma o imunitetu istih) Najstarije dete u 10 godina 4 puta kod lekara, srednje u 7 jednom, najmladje u 3 nijednom. Ја децо одмах научио: Легни у траву и покри се њоме. Рапсоди, АлександраВ and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 28, 2017 Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 1 hour ago, Juanito рече Како се поступа када се причешћују високо заразни пацијенти на клиници за инфективне болести? У параклису Светог Луке Симферопољског на ВМА причешћујемо се сви редом, и ми запослени и пацијенти са клиника и гости и ко год се ту нашао на Литургији, и нико не обраћа пажњу иза кога је стао, станемо потпуно спонтано једни иза других. Немамо појма ко су ти пацијенти нити од чега су болесни нити ми је пало на памет да помислим да постоји могућност да се причешћем разболим. И не смета ми уопше ако је испред мене нека баба или деда или пацијент или не знам ко, јер он није пре мене узео ту кашику устима, он је узео за себе, ја за себе. Знам да наш дивни отац Саша Совиљ причешћује пацијенте на свим клиникама подједнако и да користи исту кашику после свих њих. И нису сви епидемиолози гадљиви на причест. Poznati epidemiolog prof. dr Bratislav Tiodorović u razgovoru za "Blic" objasnio je da se on ne seća da je imao slučaj da se neko na ovaj način razboleo. - Religiju se ne bih usudio da menjam niti komentarišem, a način pričešća je jasno definisan - istom kašikom. Postoje stvari u nauci koje se ne mogu objasniti, a to je upravo ovaj slučaj. E sad, da li je u pitanju vera ili imunitet ljudi, to ne znam - kaže poznati epidemiolog. On dodaje da je veoma važno to što je kašičica na pričešću metalna, pa su, kako objašnjava, šanse da se bakterije zdrže na njoj veoma male, što nije slučaj sa plastičnim priborom. - Ako mene pitate i ja se sutra pričešćujem, i mogu slobodno da kažem da među lekarima ima mnogo onih koji veruju. Rizik uvek postoji, kao što postoji rizik da je neko ko je bolestan u kafiću pre vas pio iz iste šolje koja nije dobro oprana - objašnjava Tiodorović. извор Васијан, Зосима, Paradoksologija and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука