Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 5. 2017. at 20:42, obi-wan рече

Naravno da za nauku znacii, ali to nije nikakav sukob, niti sta slicno tome.

To je ta prosta razlika izmedju fizike i metafizike (i bas o tome rekoh ponesto par poruka unazad). Svaka ima svoje polje, i svoj ugao i sirinu gledanja.

Ne mogu da dodju nikad u sukob, jer se obracaju bitno drukcijem delu covekove licnosti.

Takav tzv. sukob o kome ti sad nesto pricas, potencirali su komunisti i drugi agresivni bezboznici, kako bi u ocima neukih proizveli jaz izmedju vere i zivota.

Taj jaz ne postoji, izmisljen je i neistinit.

Expand  

ja samo hocu da se ovdje u ovoj temi napise i to, da postoji jedna sustinska razlika, jer ovdje ima careva koji religiju svode na golu nauku,  u suprotnom im nije prihvatljiva, ti si napao moju figuru "sukob" jer si je shvatio bukvalno, covijek ne moze figurom da se izrazi od silnog bukvalizma medju odraslim ljudima, ispadam ja onda pametniji neg sto to kod sebe drzim, odma cu da si povecam platu od sutra, ako sam nerazumljiv jednom obiju koji je skolovan i bistar, odma cu da si dignem platu za 20 %, sad si mi uljepsao vecer ziv bio!

Подели на овим сајтовима

Isus nije birao školovane ljude,čak šta više bio je zahvalan što je dato prostima.ali oni nisu bili prosto zato što su bili neobrazovani već zato što im je srce prosto i čisto,čisto od gomila informacija,definicija,predrasuda,pojmova,filozofija....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 20:49, kordun рече

ja samo hocu da se ovdje u ovoj temi napise i to, da postoji jedna sustinska razlika, jer ovdje ima careva koji religiju svode na golu nauku,  u suprotnom im nije prihvatljiva, ti si napao moju figuru "sukob" jer si je shvatio bukvalno, covijek ne moze figurom da se izrazi od silnog bukvalizma medju odraslim ljudima, ispadam ja onda pametniji neg sto to kod sebe drzim, odma cu da si povecam platu od sutra, ako sam nerazumljiv jednom obiju koji je skolovan i bistar, odma cu da si dignem platu za 20 %, sad si mi uljepsao vecer ziv bio!

Expand  

Ja ne mogu da znam sta si ti mislio, mogu samo da procitam sta si napisao. I mi jedi-ji imamo ogranicenja...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 20:43, Кратос рече

Osnovni zakon u biologiji da živo nastaje samo od živog a opet imaju totalno debilnu teoriju o nastanku živog od neživog.Udario grom u supu i nasta ćelija i posle izmutirala i stvorila sve žive vrste.Što je mnogo mnogo je.Najveći debilizam tih atestiranih umova je bio u tome što kad su dobili par amino kiselina u labarotoriji je bio u tome što su zaključili da za nastanak života nije potrebna inteligencija.Valjda to govori o njima....

Expand  

Не постоји никакав закон у биологији да живо настаје само од живог. Штавише, нисам баш ни сигуран да постоји оштра граница између живог и неживог, те прецизна дефиниција живота. Не знам одакле вам те ствари, заиста. Наука се не бави таквим "законима". 

А највећи дебилизам је лупетати о нечему о чему немаш појма и мислити да си много паметан. То је горе од најглупље теорије. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:14, Juanito рече

Не постоји никакав закон у биологији да живо настаје само од живог. Штавише, нисам баш ни сигуран да постоји оштра граница између живог и неживог, те прецизна дефиниција живота. Не знам одакле вам те ствари, заиста. Наука се не бави таквим "законима". 

А највећи дебилизам је лупетати о нечему о чему немаш појма и мислити да си много паметан. То је горе од најглупље теорије. 

Expand  

Postoji Mendelev zakon.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 20:56, Кратос рече

Isus nije birao školovane ljude,čak šta više bio je zahvalan što je dato prostima.ali oni nisu bili prosto zato što su bili neobrazovani već zato što im je srce prosto i čisto,čisto od gomila informacija,definicija,predrasuda,pojmova,filozofija....

Expand  

Није проблем имати чисто срце слободно од свега тога. Ко не би волео да оде да "чува овце" или неки слични еквивалент бежања од света. Проблем је кад као не би "дефиниције", него "чисто срце", а у стварности идеш срцем у дефиниције. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:14, Juanito рече

Expand  

Претера га сад. Наравно да постоји. И постоји јасна граница између живог и неживог.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:15, Кратос рече

Postoji Mendelev zakon.

Expand  

Постоје Менделови закони и немају никакве везе са "живо настаје само од живог". Зашто толико волиш да тврдиш о нечему о чему немаш појма? 

А чак и да постоји такав закон, реч "закон" у науци не значи да је нешто немогуће под било којим условима, већ има уско техничко значење. Људи чују ту реч и одма им у глави некаква догма или ко зна шта. 

Подели на овим сајтовима

Oh, ne, imam forumske flesbekove od pre po decenije!

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:08, obi-wan рече

Ja ne mogu da znam sta si ti mislio, mogu samo da procitam sta si napisao. I mi jedi-ji imamo ogranicenja...

Expand  

pa napisao sam da su generalno u sukobu, ne znaci da se tuku i napucavaju artiljerijom jel tako, nego se oko pitanja zivota totalno razilaze, znaci pogledi su im sustinski razliciti, na sta bi ja drugo mislio, nauka pokusava da odgovara na sva moguca pitanja vezana za ovaj svijet, prirodu, znaci ne postoji oblast kojom se ona ne bavi i ima jaku tendenciju da eksperimentom imitira priodne procese, sukobi nauke i crkve su brojni, ti tvrdis da ne postoje, tu je sad vec u pitanju tvoja ogranicenost, vaskrsnuce hrista  je po nauci laz, isto kao sto je i sveta vatra u jerusalimu za nauku laz, nikako nije istina da se nauka ne bavi cudima ovoga svijeta, itekako se bavi, nekada su munje bile cudo na svijetu pa danas vise nisu...

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:18, Grizzly Adams рече

Претера га сад. Наравно да постоји. И постоји јасна граница између живог и неживог.

Expand  

Ima nešto čini mi se za bakterije ili viruse da se ne zna dal su živi ili mrtvi po nekoj biološkoj definiciji živog ako se ne varam.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:18, Grizzly Adams рече

Expand  

Не постоји. Вируси и вирусолика бића су негде на граници. 

Ти вероватно мислиш да се зна, рецимо, кад је човек жив, а кад није. То је већ много тачније, мада су се и ту лекари спорили и постоје етички проблеми везани за то.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:20, Juanito рече

Постоје Менделови закони и немају никакве везе са "живо настаје само од живог". Зашто толико волиш да тврдиш о нечему о чему немаш појма? 

А чак и да постоји такав закон, реч "закон" у науци не значи да је нешто немогуће под било којим условима, већ има уско техничко значење. Људи чују ту реч и одма им у глави некаква догма или ко зна шта. 

Expand  

Naravno da nemaju u specijalnim uslovima i kamen mož da se pretvori u život.Postoje i fizički i hemijski pa i matematički zakoni.....ide im princip u glavu,neko pravilo.

Подели на овим сајтовима

On 15. 5. 2017. at 21:21, Кратос рече

Ima nešto čini mi se za bakterije ili viruse da se ne zna dal su živi ili mrtvi po nekoj biološkoj definiciji živog ako se ne varam.

Expand  

Вируси не могу да се репродукују самостално већ им за то требају ћелије неког живог организма за то, па се зато сматрају за "нешто између". Фора је само што они нису по настанку "између" живе и неживе природе, већ само по функцији.

Вируси су највероватније настали након живе ћелије, као њен производ. Тако да они - кад је настанак живота у питању - не замагљују уопште линију између живог и неживог.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...