Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

zvanicna nauka tvrdi da nakon fizicke smrti nepovratno prestaju sve funkcije zivota, kod crkve stvari stoje drugacije, ako to dvoje nije u sukobu, onda  nekom logikom nije, al ja sam preglup za takvu logiku, ja ne morem u dve suprotne istine vjerovati

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Не постоји, брате. Разуми да ништа у овом космосу није толико сигурно колико ти мислиш да јесте. Ти си све разумео, од дефиниције живота, до најдубље суштине жена и њиховог понашања. Нема код тебе ни најмање несигурности, могућности да грешиш, све је дато и то је то.

И то нема никкаве везе са овим расправама. Све и да некако испаре све ове дилеме еволуција, креационизам и остало, и даље твоја тврдња да се тачно зна у ком тренутку је нешто живо неће бити тачна. 

Просто ми је невероватно да се један програмер задовољава изразито јаким тврдњама без изразито јаких дефиниција за те тврдње. Све што говотиш виси у ваздуху и једини је аргумент да је "то очигледно и сви то знају". 

Грешиш брате, ал нећу да се расправљам.

Већином су људи превише острашћени и премало упућени да би уопште имало сврхе. При том мислим на ове "еволуционисте" исто колико и на друге. Они су око те своје теоријице направили читаву религију засновану на бајкама и фантазијама од чега ни 50% није наука.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kordun рече

zvanicna nauka tvrdi da nakon fizicke smrti nepovratno prestaju sve funkcije zivota, kod crkve stvari stoje drugacije, ako to dvoje nije u sukobu, onda  nekom logikom nije, al ja sam preglup za takvu logiku, ja ne morem u dve istine vjerovati

Па и Црква се слаже да престају све телесне функције, зато закопамо човека кад рикне.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Добро питање... мислим да је нема, тако да и оно моје није никаква дефиниција, више неки непрецизни опис. Фали нам неки аксиом, шта год искористимо за дефиницију, није ни само јасно. 

Da bi raspravljali o bilo čemu mi kao ljudi moramo ipak da definišemo neke stvari, da znamo šta podrazumevamo pod time,što si me i i ti sam u par navrata pitao s pravom.Mada je valjda u tome i čar što mi sve podrazumevamo da znamo a ustvari ne znamo pa svako shvata određene pojmove na sebi svojstven način, i opet na neki način način moraćemo da se vratmo majci svih nauka.....filosofiji.Recimo i pojam energije koju koristimo svakodnevno nije uopšte definisan ...

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па и Црква се слаже да престају све телесне функције, зато закопамо човека кад рикне.

tacno, ali nauka tvrdi da prestaju sve zivotne funkcije, po nauci zivot nepovratno prestaje

Подели на овим сајтовима

dajte mi jedan priznati naucni rad gdje nauka potvrdjuje recimo cudotvornost svete vode, svetih mostiju, odredjenih ikona, ja nesto nisam nigdje nasao da to nauka prizna, a dio je ovoga svijeta, za nauku su to gluposti, ajte objansite medicini da se ljudi izljece pored svetih mostiju, strpace vas u ludnicu

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, kordun рече

tacno, ali nauka tvrdi da prestaju sve zivotne funkcije, po nauci zivot nepovratno prestaje

Па за њих неповратно кад су неспособни. Наука не може да оживи мртво.

Али наш Доктор зна и то да излечи. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kordun рече

Nauka ni ne zna šta je uopšte život pre svega.Njena perpesktiva je ograničena  što opet ne znači da je netačna ali je pre svega treba prihvatiti kao takvu,limitiranu i otvorenog uma.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Грешиш брате, ал нећу да се расправљам.

Већином су људи превише острашћени и премало упућени да би уопште имало сврхе. При том мислим на ове "еволуционисте" исто колико и на друге. Они су око те своје теоријице направили читаву религију засновану на бајкама и фантазијама од чега ни 50% није наука.

Или ће бити да је  у питању огромна област науке о којој ти не знаш скоро ништа конкретно, па ти личи на бајку, док они који су упућени у конкретна открића из последње две деценије (кад је технологија омогућила) уверени да нису бајке. 

Мене заиста чуди одакле вам људи идеја да можете из фотеље, простим размишљањем, да оборите 50% стогодишњег конкретног рада хиљада људи . И не мислим да ниси способан, наравно, него мораш томе да се посветиш ако заиста мислиш нешто да нешто урадиш. 

Подели на овим сајтовима

i nije nauka nista kriva, nauka je oblast ljudske djelatnosti koji nastoji da razumije prirodu ovoga svijeta onoliko koliko je to ljudima u njihovoj moci dato, problem su oni ljudi koji nauku uzimaju za vrhovnu stvar, premda su svjesni ljudskih ogranicenja, oni drugo nista ne priznaju i onda jos su veci problem tzv vjernici koji bi religiju da spuste i uguraju  u uske okvire ljudske nauke, to su vec specijalni slucajevi.

Подели на овим сајтовима

tako imamo slucajeve tipa ja sma pravoslavac iskreni, vrlo mi bitna teorija evolucije, pravoslavlje nema nista protiv te teorije, da ima ja vec ne bi bio pravoslavac, hahha, to je to , logicarsko pravoslavlje, to su dubine vjere ko u lisicijem potoku

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Мене заиста чуди одакле вам људи идеја да можете из фотеље, простим размишљањем, да оборите 50% стогодишњег конкретног рада хиљада људи .

E moj bato....za ovo neznanje ideš pod mač...:))

"Bogovi ste; vi ste svi sinovi Svevišnjega."

Подели на овим сајтовима

Не кажем да не треба апсолутно све претрести. Али то бре не може из фотеље јер су у питању конкретни детаљи, контретне ствари. Та прича је као прича оних менаџера који само причају како ово или оно програмирање не ваља и уводе неке "методологије", а у животу написали две линије кода, ако и то. "Сад ћу ја да вас одувам!"  Оће то кад се надуваш. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Juanito рече

Сећам се да сам то нашао код креациониста јер "добри Бог није могао да створи вирусе", не знам да ли је нешто озбиљније изашло у међувремену. 

Па будале!

Како бих ја киселио купус да нема бактерија! Ок то нису вируси али су дааалеки рођаци.

Не би било ни јогурта, ни пива, ни леба, ништа брате.

А и вируси нису лоши.

Таман кад се погордим, спичи ме неки вирус!

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Не кажем да не треба апсолутно све претрести. Али то бре не може из фотеље јер су у питању конкретни детаљи, контретне ствари. Та прича је као прича оних менаџера који само причају како ово или оно програмирање не ваља и уводе неке "методологије", а у животу написали две линије кода, ако и то. "Сад ћу ја да вас одувам!"  Оће то кад се надуваш. :smeh1:

Ko oni ekonomisti što pričaju o razvoju privatnog biznisa a sa fakulteta nisu izašli nikad.....praksa braćo a ne teorije i praporci.Čak je i Vučić radio nešto u Londonu...:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...