Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Па ОК, тај процес "унапређења теорије" је специфичан за физику која је неки "модел" по коме се онда дискутује о "научним теоријама" итд. Мада није потпуно аналогно у свим областима.

А ТЕ није ту неки изузетак, осим што су људи изразито острашћени кад о томе причају...

Nisam razumeo najbolje...

TE će da ode na smetlište istorije? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

TE će da ode na smetlište istorije? 

Па сигурно ће бити исправљана и усавршавана како долазе нова сазнања.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

@Рапсоди sve je to kul, ali gde vam je ta druga naucna teorija koja ce da unapredi ili obori TE?

То је један,  над научни апсолут, за који ти треба добра диоптрија, и пуно сунца да растера облаке над твојом главом....не видиш од облака...    :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

И опет промашај... Ако бре људи оћете слободу да учите шта оћете тражите да се приватизује школство.

Док је ово испод, свака расправа о науци и образовању је бесмислена... О технолошком развоју да не причамо.

Odlicno si uocio kljucno mesto u clanku...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Па сигурно ће бити исправљана и усавршавана како долазе нова сазнања.

Pa sigurno...

Studenti i ljudi mojih godina na Zapadu za razlog svog neverovanja gotovo nikada ne navode evoluciju, to je zanimljivo. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

То је један,  над научни апсолут, за који ти треба добра диоптрија, и пуно сунца да растера облаке над твојом главом....не видиш од облака...    :)

Ali to je religijsko objašnjenje i ne daje nikakav mehanizam koji se daa naukom ispitati.kako iko može naučno da testira Bog stvori biljke?i recimo usvojimo da je to tačno,jeste on je,i ja te sad pitam na osnovu čega ti tvrdiš da je to baš Biblijski Jahve a ne Svarog recimo ili Zevs?I drugo pitanje na koji način je stvorio i da li taj način može se naučno testirati?:)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Studenti i ljudi mojih godina na Zapadu, za razlog svog neverovanja nikada ne navedu evoluciju, to je zanimljivo. :)

Ма то нема и не сме да има никакве везе са вером. Вера је нешто друго.

А о науци може и треба да се расправља, али та "контроверза" само штети Цркви ако се преставља као питање вере. Много.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

А о науци може и треба да се расправља, али та "контроверза" само штети Цркви ако се преставља као питање вере. Много.

Potpuno tačno, ali je ovde to najelementarniji aksiom... :)

Mislim da većina vernika uopšte ne može da shvati kako neko u isto vreme veruje u Boga i misli da je teorija evolucije tačna. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Рапсоди рече

Može li teorija relativnosti zaista pasti jednako kao što je ona svojevremeno oborila Njutnovu klasičnu mehaniku?

Њутнова класична механика је исто што и (специјална) теорија релативности при нижим брзинама (<10% брзине светлости). Нису у питању две различите ствари, зато не може једна да обори другу.

пре 46 минута, Рапсоди рече

Prema jednom od dva postulata teorije relativnosti, brzina svetlosti najveća je moguća brzina u Univerzumu. Međutim, sasvim neočekivano, u eksperimentu koji zajedno izvode CERN i italijanska Gran Sasso laboratorija snimljena su neutrina kako putuju brzinom nešto većom od one za koju fizičari već pun vek veruju da je nedostižna. Brzina svetlosti u vakuumu iznosi 299.792,5 kilometara u sekundi, dok su neutrina ulovljena u prekoračenju brzine pri, za fiziku XX veka, nemogućih 299.798,5 kilometara u sekundi (što je brže za 6 kilometara u sekundi).

Ово је била грешка у мерењу и то су и признали. Само су беспотребно направили фрку.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Potpuno tačno, ali je ovde to najelementarniji aksiom...

Mislim da većina vernika uopšte ne može da shvati kako neko u isto vreme veruje u Boga i misli da je teorija evolucije tačna. :)

Ključan je problem smrti jer po TE ona postoji i pre čoveka što dalje implicira da nije nikakvog pada,samim tim i greha koji je uzrok smrti po hrišćanstvu već je smrt alatka u rukama Boga ljubavi.....teško spojivo.Sam način stvaranja,ako uzmemo da je tačan prikazuje Boga kao brutalnog i krvavog umetnika koji se milionima godina mučio da napravi ovaj svet i na kraju biće po svom obličiju...

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Ali to je religijsko objašnjenje i ne daje nikakav mehanizam koji se daa naukom ispitati.kako iko može naučno da testira Bog stvori biljke?

Религијско објашњење је увек  " над " .

I drugo pitanje na koji način je stvorio i da li taj način može se naučno testirati?:)

То ти је треће питање....:ani_biggrin: та  питања знаћеш  у рају...али  мислим да нам тамо  неће бити интересантна.

Гледајући из земаљске перспективе  сигурно је да се може научно тестирати, можда некада у будућности....сада на овом еволутивном :ani_biggrin:нивоу, нема шансе .

,i ja te sad pitam na osnovu čega ti tvrdiš da je to baš Biblijski Jahve a ne Svarog recimo ili Zevs?

Умно срце ми кажеее....

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Кратос рече

i recimo usvojimo da je to tačno,jeste on je,i ja te sad pitam na osnovu čega ti tvrdiš da je to baš Biblijski Jahve a ne Svarog recimo ili Zevs?

Teško da bi Zevs išta mogao da stvori. Kada mu je Ananka naredila da pusti da mu Danajci ubiju sina Sarpedona u bici pod Trojom samo mu je ostalo da plače. Sarpedon pri svemu tome nije vaskrsao. Mislim da bi trebalo čitati Ilijadu. Ima tu puno zanimljivih stvari...na stranu što je Jahve nestvoren, a Zevsa je rodila Reja u podnožju planine Dikte...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

Ово је била грешка у мерењу и то су и признали. Само су беспотребно направили фрку.

Не  знам да ли је грешка, или је изнуђено призната грешка....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...