Jump to content

Како да стекнем веру??

Оцени ову тему

Препоручена порука

I'm rolling thunder, pouring rain,
I'm coming on like a hurricane,
My lightning's flashing across the sky,
You're only young but you're gonna DIE!
I won't take no prisoners won't SPARE NO LIVES,
Nobody's putting up a fight,
I got my bell I'M GONNA TAKE YOU TO HELL!
I'm gonna get ya SATAN GET YA!

AC/DC - Hells Bells

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, WiseMan рече

Hahahahahaha @Grizzly Adams ja pokušavam da pokažem svetu da AC/DC ima veze sa đavolom, on čo'ek hvali grupu :))

Па цео свет има везе са ђаволом, он је "кнез овога света". Они људи само подсећају на то, да не заборавимо. :)

А група je феноменална, ај кажи да није... sFun_bat

Ти Ен Ти, ајм дајнамајт!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • Гости
On 30.4.2017. at 8:08, motorheadsd рече

Погледао сам сате и сате видео материјала везаног за Православље, разноразна предавања, интервјуе, документарце, слушао о разним чудима чак и из прве руке, читао апологетску литературу и вера ми је јако слаба а на моменте имам осећај као да је потпуно губим.

Понекад не могу да верујем да не верујем и питам се шта је то са мном. А толико бих желео да верујем свим срцем...

Схватио сам да ту моји умни напори за достизање вере нису ефикасни, само џабе мучим себе. Наравно, потребно је и рацио да учествује, да спозна али ту сам урадио све што сам могао.

Схватио сам некако да је вера више ствар срца него разума. Можеш да прочиташ томове богословске литературе и да мозгаш до бесвести али ако нема у срцу загрејаности ка вери-џаба све.

Шта ми можете посаветовати у вези моје муке?

Вера! 

Ја бих је овако описао:
"Једноставно, истински Вољом свесна радња која се не може Разумом схватити, нити објаснити (ко год је то покушао у дело да спроведе, полудео је!)!
Умом се може видети и Словесност је тек тада Разумом привхата. Ти када идеш на спавање, знаш да ћеш ујутро устати-то је ВЕРА! Такође захтева прег целога бића!"

Све остало Ти је искуство вере (знање) које се опет са умношком вере умножава новим спознајама кроз остварено поверење у комуникацији вертикале, а на неки начин и "познанствима"  унутар Нашега бића.
Један веома тежак и опасан, а опет красан пут!  

У Нама јој се противи неверје-гордост која од Ђавола долази:
"Ђаво зида себе на небићу, на сенкама свога уображења да је он нешто велико и огромно. Но он и јесте тиме Ђаво, а тиме и лудило, што хоће да царство свога постојања, свога бића заснује не на Богу Логосу, већ на својој фантастичној гордости и безразложном самољубљу.
Суштина је Ђаволове трагедије у томе, што на небићу хоће да заснује своје биће."

Подели на овим сајтовима

On 4/30/2017 at 8:08, motorheadsd рече

Погледао сам сате и сате видео материјала везаног за Православље, разноразна предавања, интервјуе, документарце, слушао о разним чудима чак и из прве руке, читао апологетску литературу и вера ми је јако слаба а на моменте имам осећај као да је потпуно губим.

Понекад не могу да верујем да не верујем и питам се шта је то са мном. А толико бих желео да верујем свим срцем...

Схватио сам да ту моји умни напори за достизање вере нису ефикасни, само џабе мучим себе. Наравно, потребно је и рацио да учествује, да спозна али ту сам урадио све што сам могао.

Схватио сам некако да је вера више ствар срца него разума. Можеш да прочиташ томове богословске литературе и да мозгаш до бесвести али ако нема у срцу загрејаности ка вери-џаба све.

I to je blagoslov! kad Gospod bude dopustio, poverovaćeš...neki, na žalost, nikad ne poveruju  

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Гајић рече

Ти када идеш на спавање, знаш да ћеш ујутро устати-то је ВЕРА!

Slazem se sa Vasom porukom--sasvim jasna I korisna za svakog ko ima usi da cuje. Dodala bih, po recima jednog naseg Oca vladike-- vera je kao sesto culo u nama. 

Ovo iznad sto sam izdvojila, da ne bi bilo zabune, mi u stvari ne znamo da li cemo osvanuti, ali se istinski nadamo I molitvom "razgovaramo" sa Gospodom Koji nam zivot I daruje!

Kada covek ima htednuto-voljno nastrojenje celog svog bica da mu On podari veru--VERUJ da ce Ti se dati! Jer vera je dar Svise!

Подели на овим сајтовима

On 30.4.2017. at 8:08, motorheadsd рече

Ова порука је написана 30. априла. Да ли се ситуација променила ? :) 

Подели на овим сајтовима

Онај ко жели да стекне веру на неки начин је већ има.Треба да се понаша као да има веру.Да чита молитве пре свега Пслатир онда и акатисте и стећи ће веру која ће га испуњавати радошћу.

Подели на овим сајтовима

Некима то иде подвигом, кад човеку тело и воља осете потребу за храном, топлином, водом, угодношћу... Тад човеку вера постаје осетна и осети снагу исте. 

Психолошки гледано вера је основна слобода човека коју нико не може да му одузме, зато се ђаво зове и отац лажи јер веру убија и искушава. 

Подели на овим сајтовима

"Када будемо могли рећи из дубине душе: «Готово је срце моје, Боже, готово је срце моје», ево ја стојим пред Тобом такав, какав сам, са свим својим немоћима, болом, изнемоглошћу, страховима, увредама, беспомоћношћу, може бити, чак и без вере и без наде, зато што је тренутно такво моје стање, и ја часно приносим себе такву Теби, иштем Тебе, чекам Тебе, – тада је вероватноћа Сусрета веома велика, зато што постоји један од његових главних услова – искреност, часност, отвореност"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...