Jump to content

Улога будућих владика Григорија и Максима као вођа студентских протеста 1992.

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Juanito рече

Можда је испоручење оног на Видовдан имало за сврху успостављање комунистичког свеца да замени хришћанског, баш као што хришћански једном заменио паганског. :)

Види, то случајно није било. И мада кад причам са тим Слобистима скоро ме убеде да је он у духу косовско-заветног мита, некако у задњем моменту се отрегнем, јер хебига, нисам џаба попио кишу пендрека по леђима да би сад мислио да је тај светац.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

И мада кад причам са тим Слобистима скоро ме убеде да је он у духу косовско-заветног мита

Јесте, он би ту био Мурат.

Подели на овим сајтовима

'90-их је ДС био патриотска странка, и знам када сам бивао са демократистима по Новом Саду како су пљували Слобу као најгорег издајника.

Опозиција је тада, каква год била, била патриотски оријентисана а на СПС се гледало као на комуњарску и издајничку партију. Почетком '90-их нико на СПС није гледао као на родољубиву партију, етатистичку да, али патриотску не. Мислим да су они на том нивоу етатизма остали све до 2000-те а онда је преовладао го интерес.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

'90-их је ДС био патриотска странка

Љубиша Савић Маузер је био главни за ДС у Републици Српској, ваљда је био и потпредседник... Пријатељ Зорана Ђинђића.

Чуо сам да су и неке добровољце покушавали да шаљу на ратишта, али да ништа од тога није било. :)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Жељко рече

'90-их је ДС био патриотска странка, и знам када сам бивао са демократистима по Новом Саду како су пљували Слобу као најгорег издајника.

Опозиција је тада, каква год била, била патриотски оријентисана а на СПС се гледало као на комуњарску и издајничку партију. Почетком '90-их нико на СПС није гледао као на родољубиву партију, етатистичку да, али патриотску не. Мислим да су они на том нивоу етатизма остали све до 2000-те а онда је преовладао го интерес.

шта причаш жељко, дс са све ђинђићем и оном дртином дизвинете  "јахачем попова"највеће цаве биле и издајице увек, деведесетих када су чиними се градску власт освојили вук кренуо за Америку, како су мувидели леђа отишли су код слобе на договоре. Шешељ је био гомно и јефтино се продавао али макар је глупо и отворено то радио.

зато се двехиљадитих није ни трпао, мислим на ђинђића, него је гурао коштуницу упрви план, вук им правио програм, али много тражио па га отписали

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аурор рече

Чуо сам да су и неке добровољце покушавали да шаљу на ратишта, али да ништа од тога није било.

Било је

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

шта причаш жељко, дс са све ђинђићем и оном дртином дизвинете  "јахачем попова"највеће цаве биле и издајице увек, деведесетих када су чиними се градску власт освојили вук кренуо за Америку, како су мувидели леђа отишли су код слобе на договоре. Шешељ је био гомно и јефтино се продавао али макар је глупо и отворено то радио.

То ти је као и са партизанима и четницима у Другом светском, види сви су сарађивали са Немцима на локалу исто као и данас.

Почетак '90-их је имао једне прилике, а крај неке сасвим друге.

Причам онако како се сећам да је било. Не могу ја сад у танка цревца да улазим шта је ту ко коме, али знам какво је опште мишљење било за СПС.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жељко рече

То ти је као и са партизанима и четницима у Другом светском, види сви су сарађивали са Немцима на локалу исто као и данас.

Почетак '90-их је имао једне прилике, а крај неке сасвим друге.

Причам онако како се сећам да је било. Не могу ја сад у танка цревца да улазим шта је ту ко коме, али знам какво је опште мишљење било за СПС.

ма јашта и ти  се ко ни  чича Дража не сећаш ничег. :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, АлександраВ рече

Долазили су нам тада разни гости, толико тога доброг и паметног се тада могло чути, долазили су и они други, али они су једноставно били одбачени као неприкладни, овај протест је имао свој идентитет

Пеђа Исус (др Ристић) је имао сјајно предавање. Почео је овако:"Добро, данас смо сви ми као за демократију, али знајте ми православни смо за Деспота.":)

Подели на овим сајтовима

Ма тачно је што Жељко каже, почетком 90-тих је постојао тај став у здравом делу народа да су комуњаре стока и да треба то све да се сруши и направи ново. Проблем је што је Удба имала спреман план (вероватно још из доба Ћопавог) како да то демонтира и дезорјентише. И тај план су одрадили перфектно. Енергију народа су рапршили, вође све до једног на овај или онај начин удесили и сачували систем. То је била једина грана власти која је свој посао одрадила како је планирано, нажалост... Професионалци.

Sent from my iPad using Tapatalk

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Grizzly Adams рече

Ма тачно је што Жељко каже, почетком 90-тих је постојао тај став у здравом делу народа да су комуњаре стока и да треба то све да се сруши и направи ново. Проблем је што је Удба имала спреман план (вероватно још из доба Ћопавог) како да то демонтира и дезорјентише. И тај план су одрадили перфектно. Енергију народа су рапршили, вође све до једног на овај или онај начин удесили и сачували систем. То је била једина грана власти која је свој посао одрадила како је планирано, нажалост... Професионалци.

ја сам политички/идеолошки неписмена, ал сам случајно или не била сведок неких догађаја, ваљда дабих могла објективно да сведочим :D елем, како мислиш да је било каква револуција, промена, демонтирање могућа ако се сви финансирају из истог извора...

Оно што сам научила из Американских филмова...увек прати новац, ту је увек одговор :D

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ма слажем се за лидере то је јасно. Пишем о народу, људима са којима сам тад разговарао. Било је бре пуно који су знали и хтели.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Grizzly Adams рече

Ма слажем се за лидере то је јасно. Пишем о народу, људима са којима сам тад разговарао. Било је бре пуно који су знали и хтели.

убиће те носталгија... нема тог народа више, већина од њих се бори за свој сендвич :-( 

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...