Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поштовани чланови форума, занима ме да ли негде свети оци пишу како изгледа пакао и шта значи бити у вечном паклу. Ако се за рај каже да ће бити место пун Божије љубави зар није логично рећи за пакао да ће бити све супротно рају тј. место без Божије љубави? Због чега се спомиње да ће ватра и огањ служити као казна за људе у паклу? Зар није највећа казна за људе да их Бог одбаци од себе и да вечно човек живи без Божије љубави у самоћи и без наде за спасење него да гори у ватри? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, neznani_junak рече

Зар није највећа казна за људе да их Бог одбаци од себе и да вечно човек живи без Божије љубави у самоћи и без наде за спасење него да гори у ватри? 

То и јесте та ватра о којој се говори, сам си одговорио. :)Могу да закључају тему.

Подели на овим сајтовима

Ава Јустин је конкретно описао пакао као љуштуру од греха у коју сами себе уваљујемо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, neznani_junak рече

Поштовани чланови форума, занима ме да ли негде свети оци пишу како изгледа пакао и шта значи бити у вечном паклу. Ако се за рај каже да ће бити место пун Божије љубави зар није логично рећи за пакао да ће бити све супротно рају тј. место без Божије љубави? Због чега се спомиње да ће ватра и огањ служити као казна за људе у паклу? Зар није највећа казна за људе да их Бог одбаци од себе и да вечно човек живи без Божије љубави у самоћи и без наде за спасење него да гори у ватри?

Nikad nigje nije precizno definisano sta je nego uvijek bio i vazda predmet debate. Imas par verzija. 

1.To je neko fizicko mjesto specijalno pripemljeno za gresnike koji ce se u njemu muciti vjecno 

2. To je duhovna smrt, odbcenost od Boga. Ne podrazumjeva pecenje na vatri, nego je peckanje simbol grize savjesti zbog odbacenosti koja nikad nece usahnuti. 

3. Duhovna smrt kao vid mucenja iako nisi odbacen. Bog ne moze nikoga nigdje odbaciti kada je njegovim prisustvom ispunjeno sve ukljucujuci i nekakav pakao kao mjesto. Dakle to je mucenje u zagrljaju samog Boga. Kao kada ti je neprijatno pored neke osobe koju ne volis. 

Pod 1 je teska budalastina, pod 2 i 3 su potencijalne stavke koje se mogu teoloski obraditi iz cega slijede odredjene implikacije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Justin Waters рече

Pod 1 je teska budalastina, pod 2 i 3 su potencijalne stavke koje se mogu teoloski obraditi iz cega slijede odredjene implikacije. 

Ако се слажеш, ипак је искуство непревазиђена ствар.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, елТорнеро рече

Ако се слажеш, ипак је искуство непревазиђена ствар.

Slazem se, na sta mislis i konkretnom slucaju?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Slazem se, na sta mislis i konkretnom slucaju?

Мислим на лични боравак у паклу, не замери, у постовима сам посебно духовит. Мало сам се шалио.

Подели на овим сајтовима

Ako ne možeš da nađeš knjige o tome, mislim da možeš i sam da vidiš kako otprilike izgleda pakao, vidi se na Zemlji. Ubistva, ratovi, silovanja, prevare, pohlepa, ponos, svakakve bolesti, itd. Ja sam to shvatio kao mesto gde ti svako želi zlo, ama baš svako. Mesto gde je svuda oko tebe smrt i sve ispunjeno zlom. Sve to, zauvek. Nebitno da li ti je bio porodica ili najbolji prijatelj. 
Pogledaj samo priče o egzorcizmu. Pa čak i Hristos kad je vršio egzorcizam. Čovek koji je bio opsednut, neverovatno se strašno mučio.   

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...