Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Bokisd рече

Da ne ulazimo u preterano objasnjavanje, mozda je i problem u tome, kako kazes,.....mi samo neke stavove otaca ne uvazavamo po nekim pitanjima, dok kod drugih otaca prihvatamo......jer, mi ( moja strana ) uvazavamo i  smatramo upravo suprotno od ovog sto si rekao. I, tu nastaje taj spror i rasprava koju vec mesecima vodimo.

Значи супротно од овога?

Дакле: "ми само неке ставове отаца УВАЖАВАМО по неким питањима, док код других отаца НЕ ПРИХВАТАМО" :0426_feel:

АЈМЕ!!

А ја јадан помислио да ћу, ако ћутим и читам, боље схватити шта је проблем.  

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

Значи супротно од овога?

Дакле: "ми само неке ставове отаца УВАЖАВАМО по неким питањима, док код других отаца НЕ ПРИХВАТАМО" :0426_feel:

АЈМЕ!!

А ја јадан помислио да ћу, ако ћутим и читам, боље схватити шта је проблем.

Lepo sam rekao, ne pratis temu. :coolio:

To je rekao prvo VSB, .....samo sam se nadovezao u tom stilu. I, bitno je da sam ga razumeo sta je hteo da kaze ( nadam se i on moj odgovor ), jer,......ne tice se samo ove teme , nego i mnogih drugih tema na kojima smo vodili rasprave povodom raznih pitanja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Lepo sam rekao, ne pratis temu. :coolio:

Ма лепо си ти то рекао, али није тачно то што си рекао :smeh1:

Пратио сам баш пажљиво ово последње и добро запазио да је то рекао ВСБ. 

Али не брини, то ја гласно размишљам, али проћи ће ме брзо.  :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Zoran Đurović рече

Није се он удубљивао у те проблеме. 

Да то Ава римски не чита архим. Никодима? Да није добио списе?

Јер тако а. Никодим вели за Оце кад се не слажу ш-њиме. Вели они се "нису удубљивали у проблематику" :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Zoran Đurović рече

Вама је мозак папизиран, али са оним старим агресивним папизмом који је само гледао да убаци мавру у тор! То исто сада ви говорите: католици да се покају у пепелу, па да им се смилујемо и прикључимо их цркви. То су све болесничке идеје. како ондашњих папа, тако и сада вас. Ви сте браћа, а то не видите. Са мном пак нисте браћа.  

Не знам чему изненађење. Реално, католици већ дуже време немају неку бајну репутацију међу Србима. У нашим народним песмама су, заједно са црним Арапином, стандардни негативци. Мислим да би много помогло кад би могли да се суздрже од тога да нас убијају и пале, бар неких 50 година. То би био добар први корак у зближавању. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, -Владимир- рече

Не знам чему изненађење. Реално, католици већ дуже време немају неку бајну репутацију међу Србима. У нашим народним песмама су, заједно са црним Арапином, стандардни негативци. Мислим да би много помогло кад би могли да се суздрже од тога да нас убијају и пале, бар неких 50 година. То би био добар први корак у зближавању. 

Ти што убијају и пале Србе су можда један промил светске популације католика. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ти што убијају и пале Србе су можда један промил светске популације католика. 

Мож да буде, али са њима имамо највише контаката. Једини други са којима се граничимо су Мађари. Мада се ни они нису прославили али ајде да кажемо да су задовољили услов да је прошло бар 50 година .

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, -Владимир- рече

Мож да буде, али са њима имамо највише контаката. Једини други са којима се граничимо су Мађари. Мада се ни они нису прославили али ајде да кажемо да су задовољили услов да је прошло бар 50 година .

A da se mi odreknemo pravoslavlja, pošto bi i Bugari mogli malo da smanje doživljaj?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, -Владимир- рече

Мислим да би много помогло кад би могли да се суздрже од тога да нас убијају и пале, бар неких 50 година.

Pa i Bugari su prema Srbima takvi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 3/11/2017 at 15:43, GresniStanoje рече

Етнофилетизам је јерес.

То се односи на Бугаре бре, а не на Србе .....12:smeha:

Зар не смемо рећи Косово је Србија ? Наравно да је и Божије, али је и српско...  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, grigorije22 рече

Можда једног дана, сад ми је вода изнад главе...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Можда једног дана, сад ми је вода изнад главе...

Aj skokni na ovu temu da objasnis razliku izmedju preobrazenja i vaskrsenja. Valjda su ti ljudi razlikovali dobro glagol preobraziti (μεταμορφόω-ῶ) od glagola vaskrnuti (ἀνίστημι)

.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vedran рече

Да то Ава римски не чита архим. Никодима? Да није добио списе?

Јер тако а. Никодим вели за Оце кад се не слажу ш-њиме. Вели они се "нису удубљивали у проблематику" :))

Е, почео сам да читам ту надахнуту литературу! Бејах јуче на неком симпосиону код католика, и кад год беху неке досадне ствари, читах и подвлачих онаније из Никодема... Тај би ладно могао да буде ду'овник Бокситу или обрнуто, јер то иде по оној: Слепац слапца води...:))) - Мени крваво за Теслу који је своје прорачуне вршио управо у складу са моделом сфере, и имам и те цртеже, а Златоусти као случајно набројао све верзије облика земље које су заступали пагани, па каже: Е, то није тако, него је земља лопта! Није се удубљивао...:)):2v2e0jr::smil443643319dc3d:

Тако сада мене овај билмез и аналфабета учи Писму и Оцима а не зна ниједан од језика на којим су та дела настала, а не зна чак ни стране језике... Ја се могу заклети да ни Писмо није прочитао, а камо ли 2-3 књиге од отаца у било каквом преводу. Него кад те памет не смета, онда узмеш као Никодемо и кажеш за поповског сина, Теслу, да се није удубљивао и да не верује у Библију јер тамо јасно пише да је земља равна... Кукала им мајка будалашка...  

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Е, почео сам да читам ту надахнуту литературу! Бејах јуче на неком симпосиону код католика, и кад год беху неке досадне ствари, читах и подвлачих онаније из Никодема... Тај би ладно могао да буде ду'овник Бокситу или обрнуто, јер то иде по оној: Слепац слапца води...:))) - Мени крваво за Теслу који је своје прорачуне вршио управо у складу са моделом сфере, и имам и те цртеже, а Златоусти као случајно набројао све верзије облика земље које су заступали пагани, па каже: Е, то није тако, него је земља лопта! Није се удубљивао...:)):2v2e0jr::smil443643319dc3d:

Тако сада мене овај билмез и аналфабета учи Писму и Оцима а не зна ниједан од језика на којим су та дела настала, а не зна чак ни стране језике... Ја се могу заклети да ни Писмо није прочитао, а камо ли 2-3 књиге од отаца у било каквом преводу. Него кад те памет не смета, онда узмеш као Никодемо и кажеш за поповског сина, Теслу, да се није удубљивао и да не верује у Библију јер тамо јасно пише да је земља равна... Кукала им мајка будалашка...

Ne znam cime sam zasluzio da me u svakom drugom postu pominjes, pitam se ? :scratch_head:

Al', nema veze, ovaj tvoj post vise govori o tebi, nego o meni. Jer, pomalo sam i ucestvovao u raspravi na  onoj temi o tom Nikodimu i  o njegovom nesrecnom opravdanju ravne zemnlje na osnovu Pisma i otaca. I lepo smo komunicirali i sve je bilo jasno i razumljivo, sta i kako je pogresno interpretirao taj Nikodim .

Kako sad odjedanput, kod tebe postade takva promena raspolozenja prema meni , ne znam, niti me interesuje. Tebe niko ne uci nekim stvarima, ti imas reputaciju i ime i strucnu spremu i to postujem i nikada, ali, nikada  prema tebi nisam pokazao neko nepostovanje , ni' kao licnosti ili  kao skolovanog teologa i strucnjaka. To je istina.

Sve ostalo je , opet, tvoje ucitavanje nepostojecih stvari.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...