Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Je li?A nije ti bogohulno da neko tvrdi da Duh istine obitava u laži?Tu ćutiš ko zaliven i ništa ne misliš.

Дај молим те! Ко је то рекао?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Да ли ти мислиш да човек зависно од тога у "коме је духу" чини ствари које чини. Питам, зато што ми из твојих тврдњи није јасно где се ту денула слобода човека? Да ли он то чини само зато што је "у духу" па зависно од "духа" чини, или је он и даље човек са слободом?

Mislim, kada kazem u duhu, sam izabira kako ce reagovati u odredjenoj situaciji i to se ispoljava kao delovanju u tom duhu.

Ono, kazes ,.... ovaj prica u duhu ljubavi i slicno. Nadam se da sam objasnio svoj stav.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Дај молим те! Ко је то рекао?

34. strana.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Mislim, kada kazem u duhu, sam izabira kako ce reagovati u odredjenoj situaciji i to se ispoljava kao delovanju u tom duhu.

Ono, kazes ,.... ovaj prica u duhu ljubavi i slicno. Nadam se da sam objasnio svoj stav.

Па у чему је онда проблем? Што се не разумемо?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

34. strana.

Хајде буди љубазан па ми цитирај. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Хајде буди љубазан па ми цитирај. 

Čitaj lepo.Nema mnogo,taj odgovor se lepo ističe na vrlo konkretno pitanje.ako si nešto mogao kod mene da primetiš da ja mnogo ne filozofiram već postavljam vrlo konkretna pitanja na koje se raznoraznim sofizmima teško može izbeći odgovor.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Jednostavno, na svim temama sam se drzao nekih principijalnih stvari

Мислим да је Ваш највећи проблем управо у овоме.

Видите, ја сам био ситан талибанчић, не баш талибан али талибанчић, онако, нагињао сам им и онда сам схватио да карактер није карактер ако није флексибилан, почео сам да се едукујем. Логику за коју сам био тата-мата сам преиспитивао. И моју љубав.

Тако сам схватио да су принципи највећа глупост, принципи стоје између нас и Царства. Схватио сам да љубав није љубав ако постоје такви принципи. А љубав ако не иде против принципа - каква је то љубав?

Е, зато што се слепо држите принципа и закона, зато занемарујете љубав. А тамo где има љубави, тамо падају сви принципи. И закони.

Можда је баш зато закон ,,укинут".

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Čitaj lepo.Nema mnogo,taj odgovor se lepo ističe na vrlo konkretno pitanje.ako si nešto mogao kod mene da primetiš da ja mnogo ne filozofiram već postavljam vrlo konkretna pitanja na koje se raznoraznim sofizmima teško može izbeći odgovor.

Види драги мој. Ја сам ту страну прочитао. Ти ми сад спочитаваш да на нешто где се хули на Духа Светога нисам реаговао, и овим се браниш од моје примедбе да твоје питање није на месту јер показујеш да не разумеш ствари добро. Ја те, затим, молим да ми учиниш љубав и укажеш цитатом на то што ми спочитаваш. А ти ми кажеш "читај", "ја сам конкретан", "не философирам". Па ако си конкретан могао си конкретно да наведеш и да образложиш зашто то што наводиш сматраш за проблематично. Па да онда разговарамо ко људи. Али не, ти то нећеш. Видиш, нећу ни ја да читам већ прочитану читаву страну и да гледам у пасуљ где си ти приметио хулу на Духа Светога, јер не знам шта је теби у глави, па да затим пишем трактат о томе шта ја мислим, јер за то не видим разлог.  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Salim se, ne znam gde je problem.Stvarno.

Кад ти не знаш и ја не знам, онда га нема. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Леон Професионалац рече

Мислим да је Ваш највећи проблем управо у овоме.

Видите, ја сам био ситан талибанчић, не баш талибан али талибанчић, онако, нагињао сам им и онда сам схватио да карактер није карактер ако није флексибилан, почео сам да се едукујем. Логику за коју сам био тата-мата сам преиспитивао. И моју љубав.

Тако сам схватио да су принципи највећа глупост, принципи стоје између нас и Царства. Схватио сам да љубав није љубав ако постоје такви принципи. А љубав ако не иде против принципа - каква је то љубав?

Е, зато што се слепо држите принципеа и закона, зато занемарујете љубав. А тами где има љубави, тамо падају сви принципи. И закони.

Можда је баш зато закон ,,укинут".

Necu da pametujem u principu skoro se slazem sa vama, narocito u vezi ovoga za talibancice, koji postoji u svakom coveku i vreba priliku da se pojavi. Narocito kod one prve revnosti kod ulaska u crkvu. Trebali da se krstimo u crkvi, jedan moj prijatelj i ja, on odustao,  ja se krstio,......kako sam ga napao, ..covece, daj , sta radis, sto se nisi krstio,  kako ces se spasiti,......decko hteo da me prebije. sFun_bat

Zamalo da nastradam od tog mog talibancica. :blush: ( kasnije se krstio, po svojoj volji ).

Za principe, sta znam, pokusacu da uklopim te principe i neku ljubav, koliko je moguce. ( mislim da je moguce ).

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Види драги мој. Ја сам ту страну прочитао. Ти ми сад спочитаваш да на нешто где се хули на Духа Светога нисам реаговао, и овим се браниш од моје примедбе да твоје питање није на месту јер показујеш да не разумеш ствари добро. Ја те, затим, молим да ми учиниш љубав и укажеш цитатом на то што ми спочитаваш. А ти ми кажеш "читај", "ја сам конкретан", "не философирам". Па ако си конкретан могао си конкретно да наведеш и да образложиш зашто то што наводиш сматраш за проблематично. Па да онда разговарамо ко људи. Али не, ти то нећеш. Видиш, нећу ни ја да читам већ прочитану читаву страну и да гледам у пасуљ где си ти приметио хулу на Духа Светога, јер не знам шта је теби у глави, па да затим пишем трактат о томе шта ја мислим, јер за то не видим разлог.  

Dragi moj ako si ti tu stranu pročitao i nisi video bogohuljenje onda ti imaš oči a ne vidiš.Slep si,mada ja mislim da nisi,već da se praviš toša al tolko nespretno da mi je prosto žao da dalje diskutujem na tu temu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vedran рече

За мене је овде ствар само у речнику и разумевању истога. Везаност за Христа управо јесте подвиг, то је прави подвиг, и то је борба против греха. 

Баш тако. Лепо је што сте се препознали (један другога) у различитостима и што се прожимате иако би неки овде могли да вас обојицу погрешно схвате као да сте дијаметрално различитим странама.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Dragi moj ako si ti tu stranu pročitao i nisi video bogohuljenje onda ti imaš oči a ne vidiš.Slep si,mada ja mislim da nisi,već da se praviš toša al tolko nespretno da mi je prosto žao da dalje diskutujem na tu temu.

Најзанимљивије од свега је твоје оправдање за твоју хулу на коју сам реаговао. У суштини оно се своди на то да је проблем у мени. Зашто? Зато што сам приметио твоју хулу за коју је твоје објашњење следеће: "Други су хулили, а ти ниси видео, а сад мени ту спочитаваш". Значи проблем је у мени зато што ти имаш право да хулиш јер и други тако раде. ОК.

потпис:

Слепи Тоша

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Zamalo da nastradam od tog mog talibancica. :blush:

Могао си експресно у Царство, онако новокрштен. ;)

А овако ћеш морати уз помоћ љубави и принципа да узрасташ у Царство. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...