Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Bokisd рече

Sta ti je ?

пре 4 минута, Vedran рече

1. о. Зоран цитира шта каже "торо ке мата".

2. ја се јавим и надовежем се на тај цитат са одређеним размишљањем на ту тему

3. ти се јавиш и кажеш мени "не познајеш тему"

Ја нисам коментарисао то што ти замишљаш за тему, ни оно што си ти раније писао, ни оно што ти желиш да пишеш, него оно што је написао "торо ке мата".

to mi je

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Vedran рече

Видиш ја сам се јавио само поводом Торквемадине тврдње. Тебе нисам ни помињао. Зашто? Зато што, као што си вероватно и приметио, у ову дискусију сам се укључио касно, и, као што сам већ рекао, прочитао сам само понешто на последњих неколико страница. Дакле, не знам тачно шта си тврдио и како је текао ток твога размишљања, а и поред искреног покушаја да разумем нисам то успео да схватим ни из ове последње поруке. Ту ми је некако све згурано и има ствари с којима МИСЛИМ да се слажем, и оних о којима МИСЛИМ да се не слажем, али ми није сасвим јасна твоја позиција па ти не могу ништа конкретно рећи.

Mislio sam da smo nas mali nesporazum rasapravili sa ovim tvojim postom ( zato sam i lajkovao ) ?

Ne znas tacno sta sam tvrdio i tok moga razmisljanja, i kada ti ukazem na taj problem, negodujes ?

Nadam se da se sad razumemo ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mislio sam da smo nas mali nesporazum rasapravili sa ovim tvojim postom

А ја сам мислио да нисмо ни имали неспоразум све док ниси написао ово:

пре 7 минута, Vedran рече
  пре 9 минута, Bokisd рече

Pa, sam si rekao da nisi bas upoznat sa celim tokom diskusije, zar ne ? I, sa necim mozes da slozis, sa necim ne ?

Ili, poznajes stvari ? Ali, onda stoji ono, da pravis logicku gresku. :)

Хаха. Баш занимљиво.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Дијана. рече

Izvini, ali ta prica ne govori o granicama Crkve, vec o tome 'ko je moj bliznji', tj. o djelima ljubavi. Jevreji i rabini koji su se oglusili o nevoljnika su mogli Samaricanina da nauce pravoj vjeri (u tadasnjoj konstelaciji), ali on je njih mogao da nauci opredmecenju te vjere u djelima ljubavi, tj.nesvjesno je vrsio zakon i u novozavjetnom smislu, djelovao po Duhu. Po djelima ljubavi ce se mnogi spasiti, cini mi se da je i ap.Pavle govorio o tome...

Možeš eventualno ovo da provučeš kao sopstveno mišljenje a ne da ispravljaš moje mišljenje. :)

Pogotovo što ti tvoje mišljenje apostol Pavle ubija na kraju kao što georgije ubiva aždaju.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

А ја сам мислио да нисмо ни имали неспоразум све док ниси написао ово:

Хаха. Баш занимљиво.

Brate Vedrane, volim i ja da se igram logickih mica , ali, mislim da se razumemo sta hocemo da kazemo. Neka bude , nereseno....:)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Brate Vedrane, volim i ja da se igram logickih mica , ali, mislim da se razumemo sta hocemo da kazemo. Neka bude , nereseno....:)))

Brate Bokiside mi smo ozbiljni ljudi mi ne igramo na rezultat, manite se više toga i ti i ivan marković.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Кратос рече

Ti misliš da sveti greše jer su u sinergiji sa Duhom a ne čisti kanali.

Са овим стварима треба много суптилније, а не као слон у стакларској радњи. Не може све оно што је речено да се, скупи, смућка па проспе, па онда што испадне. А ово ми на то личи.

Не мислим да свети греше "јер су у синергији", нити сам то рекао, нити то мислим. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Neka bude , nereseno....:)))

Ако ће ти бити лакше на души, можеш себи и плус да запишеш. :dobro:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Brate VSB sto trazis dlaku u jajetu ?

Ako hocu da spustim malo tenizju i loptu na zemlju, jel to tako lose ?

Ne znam više kako ću sa vama, pa evo pokušavam da spustim konstantnu tenziju koju namećete jer stalno jurite rezultat, dok nas zanima diskusija i debata.

Ne znam kako više da shvatiš prijateljski ovakve reči. Šta da uradim?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жичанин рече

Него да видимо шта вели Авин брат по бабине линије- Николај Берђајев....

Конфесија, свака конфесија, јесте историјска индивидуализација јединог хришћанског откровења, једине хришћанске истине. Због тога ни једна конфесија не може бити пуноћа васељенске истине, она не може бити сама истина. Конфесија је историјска категорија и она се одређује историјском страном богочовечанског религиозног процеса. Конфесија је људско исповедање Бога, а не пуна истина, откривена Богом. И човек сам ставља границе на своје исповедање вере у Бога.

Nista, .....da ukinimo i sabore i mirna backa....:pecanje:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Nista, .....da ukinimo i sabore i mirna backa....:pecanje:

Opet nisi ništa razumeo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Dobro, koja je onda poenta stvari, sa tom istinom i konfesionalnom verom ?

Da je Hrišćanstvo jedna univerzalna Istina jedna ontološka stvar svakog ljudskog bića i da je ne treba ograničavati konfesionalno.

Opet će Hrišćanstvo biti jedno a Crkva ono šti u prirodi stvari jeste a to je sam Hristos.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...