Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Сада осветим 2-3 годишње

А јесул "васкршње"? 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Аурор рече

Престаните.

@о.Горан @Zoran Đurović

Најпре, требао си се сетити да се спречи поп да проповеда Куран.

Друго, а интересантно је и забавно; када су у средњем веку схоластичари расправљали о универзалијама (спасоносна ствар једнако као и ово безумно извођење старости земље и унижавање Писма), сто је био подељен оном решетком за исповест - да се не би похватали за грло! :))

Ја имам кратак шитиљ на Куран. Као на равноземљаштво, артемите, јехове и сличне ствари. Искрено речено, нисам могао да замислим да неки православни поп може да проповеда протестантски креационизам. Не тражим му либелус којим ће да се одрекне ових глупости, али да надаље не лупа, не треба саблажњавати народ.     

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

када су у средњем веку схоластичари расправљали о универзалијама (спасоносна ствар једнако као и ово безумно извођење старости земље и унижавање Писма), сто је био подељен оном решетком за исповест - да се не би похватали за грло! :))

Па поента је то да се спречи. :)

Тачно треба неку решетку овде да ставимо...

Подели на овим сајтовима

Најпре, требао си се сетити да се спречи поп да проповеда Куран.
Друго, а интересантно је и забавно; када су у средњем веку схоластичари расправљали о универзалијама (спасоносна ствар једнако као и ово безумно извођење старости земље и унижавање Писма), сто је био подељен оном решетком за исповест - да се не би похватали за грло! :))
Ја имам кратак шитиљ на Куран. Као на равноземљаштво, артемите, јехове и сличне ствари. Искрено речено, нисам могао да замислим да неки православни поп може да проповеда протестантски креационизам. Не тражим му либелус којим ће да се одрекне ових глупости, али да надаље не лупа, не треба саблажњавати народ.     

Ви'ш како је мени као вероучитељу.
Ови паметни од струке ме прозивају због оваквих попова.
Овакви попови (а доста их је, да се не лажемо) ме прозивају да сам новотарац.
Прави новотарци ме прозивају да сам "вехабија".
А жена ме прозива да овде губим време.
Испаде, једино је жена у праву...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Pogrešan ti je pristup... kad krene "rasprava" u stilu "ti si ovakav i onakav" tu Goran može da se raspravlja danima... ali ako mu postaviš tri ozbiljna pitanja u vezi sa tim pisanijima koje kopira sa neta samo ćeš videti kako nestane sa te teme na neko vreme... doduše, vrati se nakon nekog vremena sa novim copy-paste nebulozama... a onda ponoviš prethodno... i tako u krug... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Испаде, једино је жена у праву...

1. Žena je uvek u pravu.

2. Kad žena nije u pravu, pogledaj stavku pod 1.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1. Žena je uvek u pravu.

2. Kad žena nije u pravu, pogledaj stavku pod 1.

А ја се надам да кроз ове теме и атеисти виде каквих ми приблема имамо...

И да не трпају све верујуће у исту врећу.

[emoji4]

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Јанко рече

А ја се надам да кроз ове теме и атеисти виде каквих ми приблема имамо...

И да не трпају све верујуће у исту врећу.

Nisam nikad... a čini mi se da to važi i za ostale kolege na ovom forumu...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Pogrešan ti je pristup... kad krene "rasprava" u stilu "ti si ovakav i onakav" tu Goran može da se raspravlja danima... ali ako mu postaviš tri ozbiljna pitanja u vezi sa tim pisanijima koje kopira sa neta samo ćeš videti kako nestane sa te teme na neko vreme... doduše, vrati se nakon nekog vremena sa novim copy-paste nebulozama... a onda ponoviš prethodno... i tako u krug... ;)

Ја му само поставио нормално питање: Адам је створен пре биљака, јер тако пише, Адам је створен после биљака, јер тако пише. Шта је тачно? Библија контрадикторна? - Наравно да није одговорио, јер је увређен, знаш, то ти нека еминенција, прото-ово-оно..., а ја сам само поп, мада са стеченом употребом мозга :D

Од водица није имао времена ни за копи-пејст. Али и какво год шалала решење да ми понуди из ризнице своје побожности, одмах ћу да му га обријем без воде и сапуна. Јер је ствар једноставна, а ови талибани неће да је прихвате: Писма су конгломерат списа из разних извора. Немају никакву научну вредност, осим понешто. Јер то није ни био циљ Писма. Као када бих ја написао неку љубавну поему и после манијаци узели да је историзују! Као што моји теолошки списи нису историјска реконструкција догађаја (имам и таквих) него теолошка рефлексија на проблеме који се представљају пред нашу (хришћанску) свест. Ни Јеванђеља не могу да буду историјски реконструисана, него само уништена, јер су различита (зашто Марко не помиње да се разбојник на крсту покајао него то прича само Лука?; зашто Матеј говори да су неки мртваци васкрсли са Христом?; колико анђела се јави на гробу?; зашто различите генеалогије Хр у Мт. и Лк?; зашто Мк не прича ништа о Ис детињству?; само Лк говори да се Ис вазнео...). Мали милион питања, а ови из Медресе кажу да је све то тако! И да је Адам створен пре биљака и да је Адам створен после биљака! А и једно и друго се научно доказује! Нису нормални. Зато ти рекох да се стидим пред тобом, јер ови брукају Писмо.      

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Ја му само поставио нормално питање: Адам је створен пре биљака, јер тако пише, Адам је створен после биљака, јер тако пише. Шта је тачно? Библија контрадикторна? - Наравно да није одговорио, јер је увређен, знаш, то ти нека еминенција, прото-ово-оно..., а ја сам само поп, мада са стеченом употребом мозга :D

Од водица није имао времена ни за копи-пејст. Али и какво год шалала решење да ми понуди из ризнице своје побожности, одмах ћу да му га обријем без воде и сапуна. Јер је ствар једноставна, а ови талибани неће да је прихвате: Писма су конгломерат списа из разних извора. Немају никакву научну вредност, осим понешто. Јер то није ни био циљ Писма. Као када бих ја написао неку љубавну поему и после манијаци узели да је историзују! Као што моји теолошки списи нису историјска реконструкција догађаја (имам и таквих) него теолошка рефлексија на проблеме који се представљају пред нашу (хришћанску) свест. Ни Јеванђеља не могу да буду историјски реконструисана, него само уништена, јер су различита (зашто Марко не помиње да се разбојник на крсту покајао него то прича само Лука?; зашто Матеј говори да су неки мртваци васкрсли са Христом?; колико анђела се јави на гробу?; зашто различите генеалогије Хр у Мт. и Лк?; зашто Мк не прича ништа о Ис детињству?; само Лк говори да се Ис вазнео...). Мали милион питања, а ови из Медресе кажу да је све то тако! И да је Адам створен пре биљака и да је Адам створен после биљака! А и једно и друго се научно доказује! Нису нормални. Зато ти рекох да се стидим пред тобом, јер ови брукају Писмо.      

Одлично објашњено. На другој теми сам му навео неколико контрадикторности у Светом писму као доказ да се не тумачи све буквално, али он и даље тера по своме. Наравно, на ово нема одговоре.

Подели на овим сајтовима

Nisam nikad... a čini mi se da to važi i za ostale kolege na ovom forumu...

Најискреније - од свих вас овде присутних атеиста:

Волео сам Мурамасино троловање, држало ме будним.

Ти и Дрвце сте ми увек били логичари, дакле глас разума.

Са Облаком сам једино имао дискусије, и то зато што је умео да генерализује (намерно, да истакне поенту)... Дакле пишем ово можда највише за[mention=6061]cloudking[/mention] ... И у име задњих месеци када смо знали и лајкиће да размењујемо... [emoji4]

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...