Jump to content

Да ли је српска просвета дотакла дно?

Препоручена порука

Ana Bjelan, je l ti nekad palo na pamet da možda, ono čisto možda, teorija evolucije ne mora nužno da bude u suprotnosti sa Bogom?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana Bjelan рече

Ovo sto je postavio je neko izbrisao, a decko nije bas daleko od istine. Cast izuzecima u skolama, al setite se kad ste isli u skolu koliko ste mogli da se naucite onome sto nam je stvarno potrebno za zivot.

U vreme kad sam ja is`o u skolu naucio sam mnogo vaznih stvari koje su mi kasnije posluzile kroz zivot, i dalje mi sluze.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sad kad me neko pita "gde radiš?"

"U debilani"

I još primam platu

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, w.a.mozart рече

Ana Bjelan, je l ti nekad palo na pamet da možda, ono čisto možda, teorija evolucije ne mora nužno da bude u suprotnosti sa Bogom?

pa dobro ta mi teorija mozda nije neophodna za spasenje :);)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

Mozda nije, medjutim bez teorije evolucije ti ces biti uskraceana za kritiko razmisljanje o raznoraznim oblicima kvazinauke. Ovde si navela da teorija evolucije ne bi trebala da se uci u skoli. a TE je centralna teorija biologije, biohemije i genetike, bez kojih ne bi bilo ni savremene medicine.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ana Bjelan рече

ali mislim kad sam isla u skolu nekako o Bogu nema neke price. Moji roditelji nisu uopste bili neki vernici, pa zar je trebalo da odem na fakultet i tek tamo da saznam nesto vise o veri od mog profesora Jova Radosa, jako dobrog filozofa

Postoji predmet, zove se vjeronauka. Uz dobre profesore on moze biti zanimljiv svima i vjernicima i ateistima. Generalno sam ja za jedan siri oblik tog predmeta, koji bi obuhvatao etiku, religiju( sa naglaskom na religije zastupljene na ovim prostorima). On bio bio kljucan od pocetka skolovanja uz logiku i epistemologiju.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ana Bjelan рече

Ali je deo obrazovanja

Čovek mora da se osposobi za kritičko mišljenje

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Најбоље решење за све је приватизација и могућност кућног школовања. 

Нисам видео никада да просветари штрајкују за боље школство, него само кад им је угрожен лични интерес. 

А они ретки добри су, као и свуда, једине жртве. Могу само да оду или да ћуте и раде. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana Bjelan рече

pa prvo da ne ucimo o evoluciji, da ima vise prakticnog, a ne samo neka glupa teorija, skoro sam videla i da djaci uce neke lazi o Srebrnici itd... Nekada je postojao predmet domacinstvo toga vise nema.

Не слажем се са тим да треба да се занемари теорија у корист практичног. Мени је бесмислено учење домаћинства. То је нешто што свако научи код куће, а и када ти буде потребно, научићеш да скуваш јело, опереш веш, нема потребе то проучавати.

Више су ми користили предмети попут психологије, социологије, логике/филозофије, историја, веронаука, српски, енглески (нешто због самог предмета, али чешће због посвећених професора).. иако ми ствари које сам тамо учила нису потребне у свакодневном животу, тамо сам подстакнута да мислим критички, "изван кутије" :), дебатовали смо, учили се ораторству и уважавању туђег мишљења, а то је неопходно сваком човеку.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Драшко рече

Čovek mora da se osposobi za kritičko mišljenje

Какво критичко мишљење кад је вера у еволуцију једина у понуди?

Смешна је и за обданиште, а они је предају одраслој деци.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, todor рече

Најбоље решење за све је приватизација и могућност кућног школовања. 

Нисам видео никада да проссветари штрајкују за боље школство, него само кад им је угрожен лични интерес. 

А они ретки добри су, као и свуда, једине жртве. Могу само да оду или да ћуте и раде. 

Ne slažem se da su dobri retki.

Bolje školstvo je vrlo subjektivna kategorija.

A što se tiče plata, u mojoj školi su smanjili solfedjistima plate (iako imamo isti fond) jer nemaju "kombinovano" odeljenje?!

Da ti sad ne objašnjavam, nikakva drastična razlika između kombinovanog i nekombinovanog...sem 2000din

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

Kad smo mi ucili na primer biologiju ili geografiju nigde nije bilo reci da je Bog sve stvorio, onda na faksu predmet prirodnih nauka kazu naucnici tvrde da ce se sve opet vratiti u jednu tacku iz koje je sve nastalo. Vrlo poucno.

Pa neces valjda da ucis na biologiji i geografiji da je Bog sve stvorio. Nauka se bavi objasnjenjem i predvidjanjem fenomena.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...