Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

@aliluja :bighug:

И професор Јеротић је рекао да је заљубљеност опасна ако не пређе у љубав. У заљубљености човек идеализује, а љубав је спремност да се воли несавршено. Та идеализација се скупо плаћа. Ако неко није добио по носу од ње, алал му вера. :) Од заљубљености мора да се крене, али до љубави треба много труда, као што рече @aliluja . Некако смо ту реч љубав много комерцијализовали и отрцали, јер се свашта назива љубављу, најчешће је то страст, а о љубави нема ни везе. Лоше је ако за свако дело тражиш нешто заузврат. Немамо сви исти дарове, али смо позвани да носимо бреме један другога. Јесмо ли спремни на ту жртву? 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, aliluja рече

Ne da je bilo oko 100%...odustala bih jer sam dosla do kraja...:)

Zezam te, procente si navela kao sporedni element, nego meni bilo smijesno:). Naravno, nemoguće je naći savršeno kompatibilnu osobu, niti je brak ikad savršen, svi se mijenjaju i neophodno je da budu jedno uz drugo i da se podržavaju, ponekad neko malo više trpi, itd., ali to je normalno:)

Evo za neke ovde, da kažem vezano za moje prijatelje, kako zaljubljenost evoluira u ljubav. Oni su u braku skoro 15 godina i bez imalo preuveličavanja moj prijatelj je genetski freak što se tiče izgleda, takav se rodi jednom u deset miliona, dok je njegova supruga takodje prije bila top, mogla je na pistu bilo gdje, prelijepa žena. Medjutim u zadnjih sedam godina njen izgled je padao, trudnoće su ostavile dosta trauma na tijelo, i još dosta drugih stvari. Medjutim on mi kaže, da je ona njemu sad mnogo, mnogo privlačnija i ljepsa nego na početku, pogotovo što bi i on mogao da se uklopi u Alilujinih 40%:) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@st.anger :skidamkapu::)))

@Ana Bjelan Сетио сам се једне причице везано за оно што си питала на почетку. Дошла нека мајка са сином код св. Саве и молила га да благослови дете како би имало среће у животу. Св. Сава је рекао да он може да му да благослов, али за своју срећу дечак мора сам да се бори. Исто је то и у овом случају. Снаша неће сама да ми закуца на врата. Мислим, лепо би било, али не иде то тако. :D Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може. :) 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Ако човек остане заљубљив и у браку, то може бити опасно, води ка браколомству. Он као што се заљубио у ту жену са којом је, може да се зажуби у неку другу итд.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Страле рече

Ако човек остане заљубљив и у браку, то може бити опасно, води ка браколомству. Он као што се заљубио у ту жену са којом је, може да се зажуби у неку другу итд.

A šta ako je samo u nju zaljubljen?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

A šta ako je samo u nju zaljubljen?

Онда си је заволео, а кад се неко заволи тад нема заљубљености. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Страле рече

Ако изгубиш ту заљубљивост онда је заиста брак Game Over. Замисли ту монотоност... уместо да се стално изнова заљубљујеш у супругу/га. Овако ти дође као да живиш са својом бабом, а не женом. Људима требају варнице, нису машине, зато их и траже негде другде када их нема у браку.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Ако изгубиш ту заљубљивост онда је заиста брак Game Over. Замисли ту монотоност... уместо да се стално изнова заљубљујеш у супругу/га. Овако ти дође као да живиш са својом бабом, а не женом. Људима требају варнице, нису машине, зато их и траже негде другде када их нема у браку.

Има једна мисао Петра Мамонова која ми се баш допада,каже "Љубав нису уздаси на клупици, ни шетњица на месечини, и љубав није усхићеност једно другим. Љубав је умеће да се носи терет другог човека.". 

Подели на овим сајтовима

Тако је @Lady Godiva ! Да варничи, него како!

Резултат слика за varnice

http://www.pticica.com/slike/varnice/297356

Мало је чудо како људи гледају на брак као на нешто за шта се не треба више борити. После се људи чуде како су се међусобно удаљили. Брак је свакодневно освајање! :) И ово горе што је додао Владимир. ;)

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Lady Godiva рече

Све је то тачно. Али то опет претставља тражење нечега само да је нама лепо, није ми више забавно, мењам жену итд. Опет оно као из песме Милана Ракића: ''Јер ја у теби волим себе сама''. А љубав је више од тога.

Подели на овим сајтовима

Ljubav je jedini način da shvatimo drugo ljudsko biće u najskrivenijem jezgru njegove ličnosti. Niko ne može dobro razumeti suštinu druge osobe ako je ne voli.

Duhovni čin ljubavi ga čini sposobnim da uoči bitne crte i osobine voljene osobe i šta više, da vidi i ono što se u njoj potencijalno skriva, što još nije ostvareno ali se može ostvariti. Osoba koja voli, svojom ljubavlju osposobljava voljenu osobu da ostvari te prikrivene mogućnosti budeći u njoj svest o onome šta može i šta treba da postane i tako podstiče ostvarenje tih potencijala. (Viktor Frankl)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Kratose čekamo da Tvrle kaže koju na ovu temu, hahahaha:D

Ako te voli ili imaš pare ili si lep ili si dobar u krevetu ako te ne voli onda si ružan,i nemaš pare a o krevetu džaba i da pričam.:))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...