grigorije22 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Цитати су тамо где се помиње црв. Isajija 66,24. И излазиће и гледаће мртва телеса оних људи који се одметнуше од мене; јер црв њихов неће умрети и огањ њихов неће се угасити, и биће гад сваком телу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Једни кажу да свети Илија (и остали свеци) није свјестан да се се данас прославља његов спомен, а други кажу да је свјестан, јел то та прича? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Да ли је душа смртна или бесмртна или нешто треће? да би одговорили на питање да ли је душа смртна, прво треба дефинисати смрт. дакле, шта је то смрт? Sve sto se odrice Boga to je smrt i nista komlikovanije. Samo da dodam da ne bude zabune SVESNO se odrice Boga zna sigurno da postoji a on se odrice. Ukoliko nije svesno Bog je jos tu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 И космос је смртан. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 И космос је смртан.Da znam da zvezde umiru... Nesto dugo hocu da kazem u Bogu smti nema a van Boga itekako ima. Sto se tice kosmosa Histos kaze proci ce i nebo i zemlja a moje reci nece. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Po meni besmtnost u Bogu je piroda Bozja sama sushtina a ne Blagodat. Sushtina stvaranja je besmrtnost u Stvaraocu. A sto se tice blagodeti to nam daje Sam Spasioc i vraca nas u sushtinu postojanja u Bogu Zivome. Bez Boga smo potpuno van Njegove prirode - sushtine. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Ajd da postavim jedno ultimativno pitanje, pa da vidim je mozemo doci do nekog valjano zakljucka. Zasto je vazno da dusa bude besmrtna? Pretpostavljam da kad tijelo umre, da licnost ostane svjesna i dalje....e sad ono najglavnije zasto je to vazno? U cemu je razlika izmedju sna kada spavamo i smrti? Sa jedne strane nema razlike, jer ko je umro nije svjestan, i onaj ko spava nije svjestan. Sa druge strane, dok spavamo mozemo se probuditi svojim silama, jer imamo energije jos u sebi, tj zivota, kad umremo ne mozemo sami sebe vise probuditi - vaskrsnuti, ali ima Onaj ko to moze. Pa prema tome nije li potpuno svejedno, ako covjek i umre, da u potpunosti umre, i da ponovo ustaje kada bude sveopste vaskrsenje? Cemu pridavanje vaznosti tom zagrobnom zivotu? Zbog molitvi svetima, zbog pominjana, postovanja kulta predaka itd..? I cemu sve to?. Nisu li ovakvi obredi karakteristike neznabozackih religija, gdje nije bilo vrhovnog Bog koji upravlja svime i svacim, i koji neuspostavlja nikakav licni odnos sa covjekom, gdje su i sami ti bogovi zahvaceni vrtlogom spontanog nastajanja i nestajanja univerzuma i gdje covjek svoju ultimativnu sudbinu stice ne Bozijom blagodacu, vec nekim sopstevnim snagama krzo razne tehnike ( joga meditacija) ili umoljavanje ili sticanje neke zasluge kod bogova da ih po smrti prime u svoje "dvore" da se ne bi smucali po bespucima adskog svijeta gdje su raznorazan cudovista..... Dakle ako kao covjek umrem, i taman da lezim pod zemljom 500 milijardi godina, i da me tad Bog vaskrsne, koliko ce ono vremena proci iz moje perspektive? Isto onoliko koliko je proslo od navecer klad legneom i ujutro se probudimo. Prema tome kao da nisam umro. Ako postoji vaskrsenje, potpuno je nebitno sta se desava poslije smrti, bitno je ono sta ce biti nakon vaskrsenja. Јефимија Крунић and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Po meni besmtnost u Bogu je piroda Bozja sama sushtina a ne Blagodat. Sushtina stvaranja je besmrtnost u Stvaraocu. A sto se tice blagodeti to nam daje Sam Spasioc i vraca nas u sushtinu postojanja u Bogu Zivome. Bez Boga smo potpuno van Njegove prirode - sushtine. Po meni takvo mišljenje može biti totalno naopako. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @, Питање је шта нама даје слободу. Ако изузмемо појам душе, велика је опасност од детерминисаности. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Po meni takvo mišljenje može biti totalno naopako.Umem da se ispravljam napisi mi tacno ceo kontekst. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, То захтева обиман рад. Другом приликом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @, Питање је шта нама даје слободу. Ако изузмемо појам душе, велика је опасност од детерминисаности. Slobodu da cinimo svjesno, da odabiremo izmedju dobra i zla? To ionako ne mozemo slobodno, imali dusu ne imali. Bar ne slobodno kako se podrazumjeva u teoloskom smislu. Jedini koji moze da ispoljava slobodnu volju nezavisno od bilo cega, naravno jeste Bog. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, То захтева обиман рад. Другом приликом. Nadam se onda.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @, Значи све је у питању шта је то свест. Постоје различита гледишта о томе у свету науке. Ја мислим да свест превазилази биолошке законе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @, Значи све је у питању шта је то свест. Постоје различита гледишта о томе у свету науке. Ја мислим да свест превазилази биолошке законе. Sta god da je svijest, nije nista natprirodno. To sto je jos dovoljno ne razumijemo ne znaci da nije moguce razumjeti jedno sta je svijest. Tijelo mozda ne ispoljava svijest i interakciju sa okolinom samo mehanickim putem, tu su mozda ukljuceni i neki kvantni procesi i pitaj Boga sta, a sto ce se sigurno jednog dana otkriti i razumjeti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука