Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 Lady G ako je Bog po prirodi besmrtan a mi smo nosioci duše koja je stvorena ali koja ima besmrtnu prirodu kroz blagodat Božiju(blagodat je dar,darivanje Božije) nije li onda tim besmrtnim delom i ona nosila božanstvene prirode?Ja ne tvrdim da je duša isto što i Bog ali ima neke zajedničke osobine koje ima i Bog,duhovnost(nematerijalnost) i besmrtnost prirode. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 40 минута, Lady Godiva рече делић божанске природе онда бисмо били богови, савршени као и Он Taj delić nas intuitivno nagoni ka Bogu,da težimo ka savršenstvu,ka ostvarenju od ikone,slike Boga do punoće Lika,jer mu je izvor u Njemu i to ne neki posredni izvor nego neposredni.U Hristu se ta punoća ostvarila,u njegovoj ljudskoj prirodi,gde je on tu iskru,taj potencijal božanskog plamička doveo u stanje božanstvenog ognja,potpunog ostvarenja smisla,potpunost bića,da se tako metaforički izrazim, kroz Ipostas Sina Božijeg.Dakle ukratko ja tvrdim da je duša nosilac te iskre božanskog porekla koja će se u potpunosti ostvariti tek po Parusiji i uspostavljanju života budućeg veka(eshatološkoj relanosti).Nakon smrti plamičak nastavlja svesvno da se rasplamsava kraj svog Izvora sve do punoće Ognja po sveopštem vaskrsenju i preobraženju stvorenog sveta(materije,tela) Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 22 минута, Kratos рече Lady G ako je Bog po prirodi besmrtan a mi smo nosioci duše koja je stvorena ali koja ima besmrtnu prirodu kroz blagodat Božiju(blagodat je dar,darivanje Božije) nije li onda tim besmrtnim delom i ona nosila božanstvene prirode?Ja ne tvrdim da je duša isto što i Bog ali ima neke zajedničke osobine koje ima i Bog,duhovnost(nematerijalnost) i besmrtnost prirode. Није носилац божанске природе, али ју је Бог створио сличну себи, имамо неке заједниче особине. Анђели су бестелесни, имају ли више божанске природе од нас? пре 13 минута, Kratos рече Taj delić nas intuitivno nagoni ka Bogu,da težimo ka savršenstvu,ka ostvarenju od ikone,slike Boga do punoće Lika,jer mu je izvor u Njemu i to ne neki posredni izvor nego neposredni. Да ли сви људи имају тај нагон, ту потребу да разумеју свет, душу, Оца? Тај осећај да нешто фали када нема Бога у њиховом животу? пре 21 минута, Kratos рече Dakle ukratko ja tvrdim da je duša nosilac te iskre božanskog porekla koja će se u potpunosti ostvariti tek po Parusiji i uspostavljanju života budućeg veka(eshatološkoj relanosti). Уф, слажем се са скоро свим, осим са тим пореклом. Бог је нас створио сам, не преко неких посредника и са њим остварујемо директан контакт. Кажем ти, мислим да би постојање Божије природе у нашој значило да смо као Исус, а то никако нисмо. Било би добро да неки теолог то разјасни, до тада... Let's agree to disagree. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 6 минута, Lady Godiva рече Анђели су бестелесни, имају ли више божанске природе од нас? Šta misliš zašto Hristos kaže da će po vaskrsenju biti poput Anđela? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 7 минута, Kratos рече Šta misliš zašto Hristos kaže da će po vaskrsenju biti poput Anđela? Пукао ми је нет и избрисала се порука, ајде опет укратко. Зато што нећемо имати оваква тела, нити ћемо се женити и удавати, нити ћемо имати страсти.... бићемо сличнији њима него сада. Они можда више личе на Њега, јер су небеске силе. То не значи да су они добили више Божије природе од нас, јер је немају као ни ми. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 6 минута, Lady Godiva рече Зато што нећемо имати оваква тела, нити ћемо се женити и удавати, нити ћемо имати страсти.... бићемо сличнији њима него сада. Они можда више личе на Њега, јер су небеске силе. То не значи да су они добили више Божије природе од нас, јер је немају као ни ми. А откуд ти све то знаш? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 4 минута, Juanito рече А откуд ти све то знаш? Јавља ми се. Што питаш јесам ли се баш толико излупетала? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 10 минута, Lady Godiva рече Пукао ми је нет и избрисала се порука, ајде опет укратко. Зато што нећемо имати оваква тела, нити ћемо се женити и удавати, нити ћемо имати страсти.... бићемо сличнији њима него сада. Они можда више личе на Њега, јер су небеске силе. То не значи да су они добили више Божије природе од нас, јер је немају као ни ми. Znači neću moći svoju dragu da ljubim večno u eshatološkoj realnosti?Pi.Pa kaka je to večnost? Šta sad fali strastima?Šta ako strasno volim Boga ili ženu?To je nešto što ne valja? Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 13 минута, Lady Godiva рече нити ћемо се женити и удавати A šta ako ovo znači da će biti vanbračnog opštenja bez bračnih obaveza?E to bi bila emancipacija i dekonstrusanje svih ovozemaljskih kontrukata Lady Godiva and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 14 минута, Lady Godiva рече То не значи да су они добили више Божије природе од нас, јер је немају као ни ми. Ovde opšte nisi lupetala čak ti je baš onako prosvetiteljska Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Јавља ми се. Што питаш јесам ли се баш толико излупетала? Ма не, него ми није јасно зашто сви причате о нечему што нико не може да зна као да је у питању нешто најочигледније што нам је испред носа. А најјаче ми је још кад две или више група крену једна другу да оптужују за јерес, на фору ”ми нагађамо далеко боље од вас”! bambika, Volim_Sina_Bozjeg, Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 3 минута, Kratos рече Znači neću moći svoju dragu da ljubim večno u eshatološkoj realnosti?Pi.Pa kaka je to večnost? И каква је то вечност у коме тело Монике Белучи неће бити тело Монике Белучи? Кратос and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 пре 2 минута, Kratos рече Šta sad fali strastima? Umrtvljivanje strasti je ravno smrti, mnogi upadnu u nekakva čudna monaška shvatanja nekakvog ubijanja strasti .... Strast ne sme samo da te nadvlada ne sme da ti bude gospdar, nego dobar sluga. Strast koja te vodi ka dobrome je odlična. I na kraju apostol koji vodi smirenju i umerenosti rečima: Sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist. Justin Waters, Lady Godiva and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 Управо сада, Juanito рече И каква је то вечност у коме тело Монике Белучи неће бити тело Монике Белучи? Paklena. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 27, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2017 Управо сада, Kratos рече Paklena. Значи Салма Хајек, ”Од сумрака до свитања” фазон? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука