kopitar Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече Eh, brate VSB. Ovaj tvoj post me uopste ne iznenadjuje. Sasvim je logicno ovo sto pricas iz tvoje perspektive gledanja na ovu stvar i iz konteksta svih tvojih postova na ovu temu. Na osnovu onog stiha Pisma, naveli smo, da pise , moraju svi da dodju na sud, pa da se vrsi pravedno i fer sudjenje. Tako je rekao Bog, i mora da se ispuni ta stvar. E, sad, sta sprecava Hrista da im da' nova eshatoloska tela ? To je cisto filosofsko i retoricko pitanje, nista vise. Jer, mora se i onima koji su pravedno ziveli, ustanoviti odredjeno obrazlozenje i sudska odluka, kao neki pecat, za njihovo pravovaljano i po Bogu zivljenje. U isto vreme, mora se ustanoviti i presuda za sve ljude koji su ustali iz mrtvih. I, neki ce dobiti suprotnu i negativnu presudu, za svoj zivot i delanje. I, nece moci da imaju pravo apelacije na sudu, jer, videce ove druge,...opravdane...i videci njihovo opravdanje,...i, nece mozci da kazu, da su nepravedno osudjeni. Recimo, to je jedan od razloga zasto SVI moraku na sud. Pravedan i istinit sud , je samo onaj, koji je objektivan i nepristrastan prema svima. Secam se, receno je, boziji sud ce poceti, od pravednicke kuce......tako da, nema protekcije , svi moramo da se pojavimo....tamo. Poslije smrti čovjek prelazi u vječnost i u tom momentu za njega je sve završilo , i sud i uskrsnuće mrtvih . Ako više nema vremena , kako se može opet vratiti u vrijeme .. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 23 минута, Kratos рече Ovo ti je jeres jehovista iz Bruklina.Da čovek postoji kao Božije sećanje nakon smrti. Kao posledica objašnjenja blejanja duša na nebu. Vidiš zašto ja razmišljam..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 3 минута, kopitar рече Poslije smrti čovjek prelazi u vječnost i u tom momentu za njega je sve završilo , i sud i uskrsnuće mrtvih . Ako više nema vremena , kako se može opet vratiti u vrijeme .. Ma ne bre otkud Hristu večnost, on kad je odlazi u pustinju da bude sam, on je tada razmišljao šta mu je činiti ubuduće. Ni ja ne razumem da Hristos kaže za nekog da je on u Njemu i On u njemu a za tog nekog bi onda trebalo da važi nešto što za Hrista ne važi. Platonizam šta li je nemam pojma? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma ja znam da sam čudan ali ti nekad pišeš DA a nekada NE i pri tom se čudiš svima. Dakle ti mi pišeš i ne dolazi na sud a kasnije u drugom postu pišeš svi moraju na sud. Objasni mi. I kako sad da ti odgovorim. Slazem se, treba biti precizan u izrazavanju i terminologiji, ali, secas se, vec smo pricali,....ako postoji i neka nejasnoca treba uzeti u obzir i smisao recenoga, u kontekstu cele recenice i posta ( cak i citave rasprave ). Ovde si uzeo, dve moje izjave , od par reci, iz dva razlicita posta. Gde svaka ova izjava, ima svoj smisao, SAMO u kontekstu postova u kojima se i nalaze. Mislim, da je ovo jasno. I, stvarno, kako da ti sada odgovorim. Stvarno nemam volje, sada , da se pregankamo oko reci, a da zanemarimo sustinu stvari. Samo cu jos vise da zakomplikujem raspravu. Moje misljenje je , da sam bio dovoljno jasan u tim postovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 Управо сада, Bokisd рече I, stvarno, kako da ti sada odgovorim. Stvarno nemam volje, sada , da se pregankamo oko reci, a da zanemarimo sustinu stvari. Samo cu jos vise da zakomplikujem raspravu. Važi bre kako god. Jesi bio si jasan, svi koji već imaju život večni će morati na sud da to Hristos svima i dokaže. Uživaj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 5 минута, kopitar рече kako se može opet vratiti u vrijeme .. E ova ti je odlična. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 4 минута, kopitar рече Poslije smrti čovjek prelazi u vječnost i u tom momentu za njega je sve završilo , i sud i uskrsnuće mrtvih . Ako više nema vremena , kako se može opet vratiti u vrijeme .. Kako nema vremena za mrtve ? A, cekanje Vaskrsenja ? Gde je onda, covek, posle smrti ? Nestaje, spava ili nesto trece ? Ne razumem, vasu logiku stvari, koje se ticu vecnosti i vaskrsenja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ne razumem, vasu logiku stvari, koje se ticu vecnosti i vaskrsenja ? To znamo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Gde je onda, covek, posle smrti ? Nestaje, spava ili nesto trece ? Hoćemo li imati ovakva ista tela posle vaskrsenja? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 33 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle Kopitar je u pravu, za večnost (Hrista nema sutra nego sada), te se on taako i odnosi prema budućem životu i kaže Već danas ćeš biti sa mnom u raju. Život u raju nije eshatološka realnost života budućeg veka,to je stanje dok ne nastupi ta realnost. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Jesi bio si jasan, svi koji već imaju život večni će morati na sud da to Hristos svima i dokaže. Sta da ti kazem. Jednog svedoka za sveopsti sud imamo u Pismu, drugi je svedok, u Simvolu Vere, treci je u pisanijama Otaca.....i, eto, cetvrti je.....ono moje licno filosofsko i retoricko razmisljanje o opravdanosti, dolaska SVIH na sud. Nije nesto bitno i presudno, to moje pametovanje, u celoj raspravi, ali, ipak......deluje logicno, to moje pametovanje, zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Kako nema vremena za mrtve ? A, cekanje Vaskrsenja ? Gde je onda, covek, posle smrti ? Nestaje, spava ili nesto trece ? Ne razumem, vasu logiku stvari, koje se ticu vecnosti i vaskrsenja ? Ti imaš problem ko i stari Grci , spustas bogove na zemlju . Volim_Sina_Bozjeg and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kao posledica objašnjenja blejanja duša na nebu. Vidiš zašto ja razmišljam..... Ako je za tebe život sa Jagnjetom pred prestolom Božijim blejanje onda usvajaj jeretička tumačenja.Tvoja lična stvar. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 Управо сада, Bokisd рече Sta da ti kazem. Jednog svedoka za sveopsti sud imamo u pismu, drugi je svedok, u Simvolu Vere, treci je u pisanijama Otaca.....i, eto, cetvrti je.....ono moje licno filosofsko i retoricko razmisljanje o opravdanosti, dolaska SVIH na sud. Nije nesto bitno i presudno, to moje pametovanje, u celoj raspravi, ali, ipak......deluje logicno, to moje pametovanje, zar ne ? Jeste logično ukoliko je presuda donesena a ona glasi svi koji veruju u mene imaju život večni a posle toga to moramo da potvrdimo i u sudnici. Do sudjenja taj život večni se stopira, osim ako misliš da nam je super da budemo večne duše. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Hoćemo li imati ovakva ista tela posle vaskrsenja? Deluje pomalo, da spamujes stvar , kolega VSB. Mislim, da svi to znaju na forumu. Netrulezna tela , treba da dobijemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука