Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 11 минута, о.Горан рече

Те примитивне и простачке форе више не пролазе овде. То си могао пре да лажеш народ овде, али то је време прошло. Лагање вам је у крви. Мада себе лажете за медаљу :smeh1:...

Jedina utvrđene laži na ovoj temi su tvoje i Hekelove... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 31 минута, о.Горан рече

:))

Ајдеееееееее.

Лепо написах "било којој прелазној форми" ал` ти журиш, видиш и сам да си у слепој улици самообмане па те хвата нервоза :smeh1:.

Pa ni to te ne vadi jer:

a) dorudonu bi super došla eholokacija, ali je nije imao...

b) kao što sam ti objasnio, prelazne forme pre kitova nisu imale eholokaciju

Цитат

Па наравно да бајка не каже да се паки одједном претворио у кита,

Pa što je onda stalo predstavljaš kao da kaže?

Да поновим, пошто не размишљаш за медаљу.

Kad mi neko ko "razmišlja" kao ti to kaže, mogu da budem samo ponosan...

Оно што ови твоји хоће да кажу је да су се паралелно развијали како ти прелазни органи( удови ка перајама, губљење длака, промена дисајног система итд.) случајним хокус покус корисним мутацијама.

Neće to da kažu... hokus pokus je samo u tvojim hipotezama... ti si taj koji zastupa hipoteze koje uključuju magična tj. natprirodna "objašnjenja"... :)

Ајд на страну што је потпуно глупо да се поверује у толике случајности( мада кад имаш милионе година на располагању, хокус покус мутације врше сваки могући посао),

Jel si to uspeo da demantuješ svoj prvi deo rečenice drugim delom rečenice?  :)

али чак и да јесте тачно, мозак треба сам да еволуира да пропрати све те силне промене. Џаба нпр. и да се хокус покус мутацијама плућа прилагоде систему за дисање у води када то мозак мора да исконтролише адекватно, а у питању су изузетно комплексни процеси.

Pa?

То што неки искључиво на анатомским сличностима изумрлих створења праве неку еволуциону хокус покус причу је њихов проблем, шта ми који размишљамо имамо с тиме.

Ne na anatomskim sličnostima, već kao što ti je više puta već rečeno ali izgleda nemaš kapacitete da skapiraš - na veoma specifičnom rasporedu sličnosti i razlika, i to ne samo u anatomiji, već i u genetici...

Животиње јесу сличне по много чему, али то не значи да су случајним мутацијама еволуирале једне од других, него да су тако осмишљење и створене.

Tako je... baš zato nauka i ne tvrdi da su evoluirale jedne od drugih samo zato što su "slične po mnogo čemu"...

Да не говорим уопште о комплексности мозга самог по себи јер само суманут( и који не користи исти орган :smeh1:) човек може да поверује да је мозак као орган уопштено настао било каквом еволуцијом. Међутим,  гле чуда, овде има неких који верују баш у то:)).

Trla baba lan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, о.Горан рече

Лажеш овај народ овде све време и ти имаш образ да причаш о лажима. Аферим!

Slobodan si da navedeš jednu laž koju sam napisao i da objasniš/demonstriraš zašto je u pitanju laž... znaš, onako kako ja uvek lepo pokažem da ti lažeš... :)  (link)

A slobodan si i da samo laješ da sam ja lažov... :) Neki umeju samo da laju i ništa drugo...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, о.Горан рече

Agnostik evolucionist, genetičar dr. Michael Denton, otkriva: Darvinovska evolucija je mit, svi dokazi sugeriraju biblijskog Boga

Znači on je agnostik koji tvrdi da svi dokazi sugeriraju biblijskog Boga i "evolucionist" koji tvrdi da je "Darvinovska" evolucija mit i zastupa inteligenti dizajn... :)

Čime se vi brate drogirate, mora da je mnoooooogooo jako?

Ovo je čak toliko glupo da bi bilo ko sa 2 grama mozga mogao da poveruje u to, pa ne mogu ni da kažem da je laž. Nekako mi je za laž ipak potrebno da taj koji je priča misli da bi neko mogao da poveruje u to...

Подели на овим сајтовима

On 28.12.2018. at 10:44, Avocado рече

Već sam jednostavno rekao ono što svi znamo - postoji gomila činjenica koje ukazuju na to da je teorija evolucije tačna i ne postoji ni jedna činjenica suprotna ovoj teoriji, ali pošto ti po sopstvenom posrednom priznanju ne bi ništa prihvatio kao dokaz, onda je s tobom besmisleno pričati na tu temu... samo smaraš... :)

On 28.12.2018. at 10:47, Heraklit рече

Nije lepo da lažeš,reko sam ti da bi prihvatio kada bi postojao fosil tog imaginarnog bića a pošto ga nema,ćorak,šta da se radi.

1 hour ago, Heraklit рече

Pa onda ne možeš ni da znaš da li je neko biće od tih fosila uopšte imalo potomstvo i prenelo svoj genetski materijal možeš samo da konstatuješ da je riknulo.Nijedan fosil onda ne može biti dokaz bilo kakve evolucije.

:)))

Istina će te osloboditi...

(Jovan 8:32)

Подели на овим сајтовима

Дентон је биолог/еволуциониста који је написао познати књигу Еволуција: Теорија у кризи, иначе никад за себе није говорио, колико ја знам, да је креациониста. Једноставно, човек који је имао довољно карактера да изнесе гомилу конкретних критика/аргумената на рачун бајке. Вероватно му се смучило више да заступа нешто што вређа интелигенцију, а са друге стране није хтео да се одрекне ухлебљења што је са његове стране мислим сасвим фер. Са обзиром колико су ови агресивни, потпуно разумем његов став.

Да ли је овај недорастао теми чуо за њега не знам, али ради се о једној од најпознатијих и најаргументованијих књига која критикује бајку. У својој последњој поруци сам изнео линк са његовим подужим интервјуом, па кога занима може да прочита. 

Подели на овим сајтовима

Еволуциона бајка о китовима је дакле само једна од многих из њихове кухиње спекулација и научних превара којима лажу и мажу неупућене површним и наоко тачним причама. Ово су заиста дивне животиње:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Heraklit рече

Šta da vam radim kad sami sebe zakopavate 0703_read

Posle ovoga, najbolje što bi mogao da uradiš je da se pokriješ ušima...

Подели на овим сајтовима

А и све биљке су настале хокус покус мутацијама :)). Шта ти је еволуција човече...

bd4c5abd51136325ea6dad85a6fd4818.jpg

8306f4d2-f591-4b2e-8163-cc4af62b374c.jpg

qPnjuVAwXsn96fh3aFVk_socotraisland4.jpg

Get-Tips-and-Advice-For-Growing-Avocados

Мораш да будеш ово са пооследње слике да би поверовао у такву будалаштину :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Heraklit рече

Šta da vam radim kad sami sebe zakopavate 0703_read

Mnogo sam se ogrešio u vezi tebe. Moje veliko izvinjenje što sam ti se smejao. Za tebe zapravo treba  :cmizdrenje::((:cmizdrenje:

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...