Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 54 минута, Ivan Marković рече

Мислим да ти и Ведран не подразумевате под духовним животом исту ствар. Договорите се шта под тим подразумевате, да не би опет кренули у неку бесмислену расправу. Дефинишите шта за вас двојицу значи духовни живот и видите да ли је то за вас исто. Па онда крените даље. Кратак је живот за безвезна препуцавања.

Па то сам му одмах и рекао. 

Рекао сам му у првој поруци кад је тражио појашњење, да он има дисконект, одвајање на нешто што је духовни живот, што не укључује ове догматске разговоре, и нешто што није духовни живот. 

То је, што се мене тиче, апсолутно погрешно. Може да се сложи или не сложи. Али он тера неку своју причу. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 30 минута, Ведран* рече
1 hour ago, Ivan Marković рече

Мислим да ти и Ведран не подразумевате под духовним животом исту ствар. Договорите се шта под тим подразумевате, да не би опет кренули у неку бесмислену расправу. Дефинишите шта за вас двојицу значи духовни живот и видите да ли је то за вас исто. Па онда крените даље. Кратак је живот за безвезна препуцавања.

Па то сам му одмах и рекао. 

Рекао сам му у првој поруци кад је тражио појашњење, да он има дисконект, одвајање на нешто што је духовни живот, што не укључује ове догматске разговоре, и нешто што није духовни живот. 

То је, што се мене тиче, апсолутно погрешно. Може да се сложи или не сложи. Али он тера неку своју причу.

Pa, imamo postavku, da je dogmastko i duhovni zivot povezano. Rekao sam, da znam za te stvari pisali su mnogi svetitelji o tome, ali, da u realnom zivotu imamo i da su mnnogi jeretici imali stvarno izuzetan duhovni zivot. Sad, odjedanput rasprava koji je to zivot duhovni koji su imali takvi ljudi jeretici ? Pa, slican drugim hriscanima, bilo sta da se uzme za reper duhovnog zivota, bili su ako se gleda hriscanski vrlinski ljudi i mnoge su tim svojom dobrim i uzornim zivotom privlacili za svoju pricu i u jeres. 

Zbog toga imamo kod mnogih svetitelja upozorenje hriscanima, da ako neko cini cudesa i cak i ako i mrtve vaskrsava , ako nije u veri i nije u zajednici sa episkopom i Crkvom, da bezimo glavom bez obzira od takvih jer su lazni hriscani.

Moje misljenje je, da trebaju da su nam vera i duhovni zivot u saglasju, ali, eto, imamo situacije kada je i neciji zivot vrlinski i duhovan ali nije u saglasju sa verom.

(rano ustajem, odoh...)

Подели на овим сајтовима

Ти или ништа не капираш што говорим, или нећеш да укапираш. 

У сваком случају, резултат је исти. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ти или скроз ништа не капираш што говорим, или нећеш да укапираш.

Nemoguće... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bokisd рече

Slazem se, u sustini, o.Serafim ako je i bio homo, kasnije se promenio i trudio u duhovnom zivotu, to je cela prica.

Novotarci žele po svaku cenu da diskredituju o. Serafima zbog stavova koje je imao. Možda su i najjarosniji zbog njegovih stavova o mitarstvima jer se mnogo lepo pozabavio time - mireći oprečna mišljenja u vezi toga.

I onda lupetaju kojekakve gluposti, blamiraju se bezveze.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ivan Marković рече

они који причају да је ш...к мераклија су демоноподобни клеветници

Да је поп ово написао, не би ме зачудило. Ти си изгледа прескочио да сам рекао да ми не можемо да знамо да ли је или није и даље љубавио са неким. Ја то не знам јер немам никаквих података. Кад бих казао да је остао шупак-мераклија, онда бих био клеветник. Једино што смо установили је да је Благовесник преварант, јер је покушао да нам га потури као канонизованог свеца. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Nebojš.a рече

Novotarci žele po svaku cenu da diskredituju o. Serafima zbog stavova koje je imao. Možda su i najjarosniji zbog njegovih stavova o mitarstvima jer se mnogo lepo pozabavio time - mireći oprečna mišljenja u vezi toga.

I onda lupetaju kojekakve gluposti, blamiraju se bezveze.

За вас који верујете у бајке, Бог да уведе та митарства после смрти, па да имате једну 40-о дневну туру по тим одмориштима.:)) Лепо вас је просветлио Сераф...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

Једино што смо установили

Не знам шта си ти установио, углавном ниси установио оно што треба да се установи и зашта је уопште ова тема и направљена. А да волиш да трпаш нос у туђе приватне животе на примеру о.Серафима уместо да гледаш тај твој, то смо већ и знали.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

Не знам шта си ти установио, углавном ниси установио оно што треба да се установи и зашта је уопште ова тема и направљена. А да волиш да трпаш нос у туђе приватне животе на примеру о.Серафима уместо да гледаш тај твој, то смо већ и знали.

А таман сам мислио да питам да ли је попа Горана бановала "тајна" сила?

Ево га жив је. :0212_rolleyes:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Zoran Đurović рече

Ово човече за длаку паметније од твог "конструктивног"( :))) учешћа овде. Као што сам већ рекао више пута, ако ти ниси мог`о грдан да покапираш неке главне лекције овде како ћеш било кога било чему да учиш. Пошто видим да волиш да манипулишеш и паметујеш све у шеснес`. Знаш како каже наш народ-дуга коса, кратка памет :)).

Подели на овим сајтовима

On 29.11.2018. at 12:29, Heraklit рече

Diktatura centralnog komiteta evolucionista.:smeh1: Gledao sam ,dobar dokumentarac i presmešna evulicionistička objašnjenja o poreklu života,od panspermije,preko genetskog inženjeringa...mada čak jedino što bi evoluciju moglo da izvadi je genetski inženjering neki viših bića,to ima više logike nego akumulacija grešaka pri kopiranju DNK.

Ово безобразно једноумље на Универзитетима боде очи сваком слободоумном човеку, био он хришћанин или не, а нарочито би требало ми, православни хришћани, да имамо здрав став о овоме. Богу хвала, многи и имају, ако изузмемо оне који шире демагогију тј. сопствено незнање или клеветају и лажу уз то као један :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

А ти помислио да ћу да умрем ако сам банован :smeh1:

Ето, сад не мораш да се секираш.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

Беше мртав и не оживе!:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...