Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Тај владика је само буквалиста. Он никада није био ни на једној другој планети, према томе, оне не постоје. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Justin Waters рече

Solunski mitropolit tvrdi: "Ne postoje druge planete, samo Zemlja"

Ово је одраз онога што сам више пута помињао, а то је недостатак апологетике у средњим школама. Овакве приче приличе ономе што константно клевета и лаже овде, јер он је тај који верује у еволуционе бајке. Додатна тактика му је по принципу лопова који виче "дрш`те лопова" :)), али сви озбиљни људи који прате ову тему виде да је то јефтино и провидно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

а то је недостатак апологетике у средњим школама.

Жив ми ти попе! А у које средње школе би увео апологетику? :stadaradim:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Жив ми ти попе! А у које средње школе би увео апологетику? :stadaradim:

И ти мени буди жив. Знаш оно-то што си написао нека се деси мени, а то што си ми помислио док си писао нека се деси теби.

Дакле, већ сам писао о томе, у богословије. А и на ПБФ. Уштедели би ми много труда овде, овај нпр. докторирао теологију, а не зна основне ствари, још прича погрешно све у шеснес. А клевета за медаљу, кад би постојало такмичење освојио би злато без премца :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

И ти мени буди жив. Знаш оно-то што си написао нека се деси мени, а то што си ми помислио док си писао нека се деси теби.

Па ја се томе радујем јер што сам ти написао и помислио је исто.

Али ти ко нека врачара, мислиш да ти желим зло па се плашиш? :)):)):))

Као оно када се бабе жале где их боли показујући место на саговорнику, а ови се успаниче. 12:smeha: 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Ведран* рече

Тај владика је само буквалиста. Он никада није био ни на једној другој планети, према томе, оне не постоје. :))

Да будемо прецизни, нико никада нике био ни на једној планети, осим ако ту не рачунаш Месец. Но он је пре планетоид. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Дакле, већ сам писао о томе, у богословије. А и на ПБФ. Уштедели би ми много труда овде,

Си размишљао неку петицију да упутиш Синоду? :D Терзин ће је подржати, сигурно. А ако се заузмеш да Јахи предаје, и Ердоган ће подржати и радо нам га испоручити.

Сада је била шанса, реформа средњег богословског образовања и тако то, требало је пре овог Сабора који је сад прошао, али можда није касно?

Ја бих је подржао само ако би била широка и инклузивна, ти координаотор (најбоље плаћен да не предајеш), а предавачи разни, од Јахија и Мирољуба, преко Терзина, до Ђуровића и Авокада. :))

Али то на факултету, да Авокадо не затрује безбожништвом младе умове у средњој школи, и да их Ђуровић не поведе путем пропасти. За њега се већ чуло да упропашћава омладину начисто. :)) А и квалификације су му упитне. Нема доказ да је завшио основну школу. Али на факултету може, преко ерцеговачке линије ћемо га убачити. 

У средњој богословској и онако имају преча посла. Треба да их уче како се држи кадионица, неке сам видео па ми се чини да су попустили с тим аспектом заната. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ivan Marković рече

Да будемо прецизни, нико никада нике био ни на једној планети, осим ако ту не рачунаш Месец. Но он је пре планетоид. 

Е, ал ми верујемо у те бајке, да постоје друге планете. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, о.Горан рече

Ово је одраз онога што сам више пута помињао, а то је недостатак апологетике у средњим школама. Овакве приче приличе ономе што константно клевета и лаже овде, јер он је тај који верује у еволуционе бајке. Додатна тактика му је по принципу лопова који виче "дрш`те лопова" :)), али сви озбиљни људи који прате ову тему виде да је то јефтино и провидно.

Ne treba tu nikakva apologetika. Apologetika je odbrana vjerskih uvjerenja, a ovo što ovaj mitropolit drvi se uči u osnovnoj školi na časovima fizike. Tako da već ima sasvim dovoljno materijala u školskom obrazovanju, da se ne spada na ovako niske grane, a da ne govorim pored školskog obrazovanja da u informatičkoj eri postoje lako dostupne informacije za svakako ko je možda zaboravio školsko gradivo ili želi da ga malo dopuni za ovako bazične stvari poput planeta u sunčevom sistemu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Си размишљао

Ако си се злурадо( толико о твојој "искрености") наклиберио треба да знаш да је апологетика већ била на ПБФ па је укинута због недостатка кадра за предавање. Задњи који је предавао је био о.Драган Протић. Некада је предавао познати прота Лазар Милин, у то време један од најекспониранијих свештеника и најактивнијих мисионара православља у СПЦ. Да није укинута, а учило се отприлике ово што ти сад овде пишем, то би ми уштедело доста труда јер овде се бркало мноштво појмова и писало са много злурадости управо због незнања. Ти си очигледан пример :smeh1:.

Иначе, да уозбиљим причу пошто си убеђен да си написао нешто много смешно, размишљао сам о томе што си поменуо наравно. Већ сам неформално разговарао о тој теми са вишим црквеним инстанцама, а ти покушај следећи пут кад пишеш да засмејеш још некога сем себе.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Ако си се злурадо( толико о твојој "искрености") наклиберио треба да знаш да је апологетика већ била на ПБФ па је укинута због недостатка кадра за предавање. Задњи који је предавао је био о.Драган Протић.

Лош тај Протић. Ја положио код њега...:navijanje:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Ако си се злурадо( толико о твојој "искрености") наклиберио треба да знаш да је апологетика већ била на ПБФ па је укинута због недостатка кадра за предавање. Задњи који је предавао је био о.Драган Протић. Некада је предавао познати прота Лазар Милин, у то време један од најекспониранијих свештеника и најактивнијих мисионара православља у СПЦ. Да није укинута, а учило се отприлике ово што ти сад овде пишем, то би ми уштедело доста труда јер овде се бркало мноштво појмова и писало са много злурадости управо због незнања. Ти си очигледан пример :smeh1:.

Иначе, да уозбиљим причу пошто си убеђен да си написао нешто много смешно, размишљао сам о томе што си поменуо наравно. Већ сам неформално разговарао о тој теми са вишим црквеним инстанцама, а ти покушај следећи пут кад пишеш да засмејеш још некога сем себе.

Драги мој оче Горане,

Знаш ли зашто ти имаш проблем са правилним разумевањем мојих писања и још по нечега? Зато што она имају више слојева. Не само онај буквални. А ти видиш само буквални ниво, као што овде видиш само моје киберење. Да није било смешка можда ни киберење не би приметио? 

Па како онда да нешто објасним. И како онда да се разумемо око Писма и других важнији ствари? :stadaradim:

Али зато на неки волшебан начин проничеш у моју "неискреност" и "злонамерност". То су већ special skills. Можда имаш дарове за њих. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Ivan Marković рече

A i taj mesec je vrlo diskutabilan,Stenli Kjubrik kaza.A i tadašnja američka administracija kaza.:)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...