Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

@Zoran Đurović  Свети Дух узрочно исходи само од Oца! 

:tongue:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Дакле, СИЛА је Бог тј. Дух Свети.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Свети Дух узрочно исходи само од Oца! 

Не употребљавај речи чије значење ти је непознато. 

Подели на овим сајтовима

Ти знаш да ми је непознато? Из Догматике сам имао 10.  Него, покри се  по ушима, јер одричеш фунфдаменталне догмате наше Цркве о стварању света и паду човека, и збуњујеш ове твоје следбенике већ збуњене ко гуске у магли. Не вреди ти ни још два доктората ако тако наставиш чинити, има докторат и архимандрит Никодим па шта му вреди?  Само разочарао си ме дубоко као човек са оним увредама на рачун Серафима Роуза, доказано светог и преподобног човека, који је толике подвиге поднео након преласка у Православље, а ти га као сотона оптужујеш да је након преласка чинио грех блуда са мушкарцима. И ти као нешто знаш?! Жао ми те је колико си постао лош човек, а ниси био такав.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Благовесник рече

Ти знаш да ми је непознато? Из Догматике сам имао 10.  Него, покри се  по ушима, јер одричеш фунфдаменталне догмате наше Цркве о стварању света и паду човека, и збуњујеш ове твоје следбенике већ збуњене ко гуске у магли. Не вреди ти ни још два доктората ако тако наставиш чинити, има докторат и архимандрит Никодим па шта му вреди?  Само разочарао си ме дубоко као човек са оним увредама на рачун Серафима Роуза, доказано светог и преподобног човека, који је толике подвиге поднео након преласка у Православље, а ти га као сотона оптужујеш да је након преласка чинио грех блуда са мушкарцима. И ти као нешто знаш?! Жао ми те је колико си постао лош човек, а ниси био такав.

Лупаш. Нигде нисам рекао да је Серафим дувао неком или се трпао са неким после обраћења, него да ми то не можемо да знамо, ни ја ни ти. Зато ти је депласирана аргументација. Ти не капираш ни написано. 

Од тебе сам само затражио да даш документ о његовој канонизацији. Ти га не дајеш него халуцинираш о "доказаној светости". У прелести си. Да не понављам да си лишен дара дијалога, јер је томе свакоме овде јасно. 

Серафим - и ту сам на супротној страни од нашег Ивана - је остао неофит, опрелешћен човек који је заразио многе необавештене православце. Његова неофитска духовност је страшно зло за нашу Цркву, а то ви, неискусни у вери, не можете да укапирате. Што каже прост народ, ти не знаш где си шупаљ. 

Што се тиче науке, о томе ћеш моћи нешто релевантно да кажеш кад публикујеш свој докторат. Овако личиш на оне који говораху: Погоди, Христе, ко те удари? Шарлатани постоје, то је чињеница, ја не могу да негирам да ти не постојиш, али ми је јасно са ким имам посла.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

ja citam sve u kontekstu..... i, no problemos'.... :smeh1: ... (:)) )

Боксит, ми смо наши, кад сам те упознао глупо ми је да се љутим!:))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Pa, (majka mu stara), ima zivot i van foruma....(prico' mi drugar, ono, na TV u nekoj politickoj emisiji , dva ogrizla politicara, ma, pljuju jedan drugog najzesce, ....zavrsi se emisija, opet njih dvoje, ....kaze,.... al' sam ti reko, si' video,... i na kraju zavrse negde na nekoj vecerinki... :)))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

@Ivan Marković Ево ти га нови филиоквиста!:)) Каштигај га, мени неће веровати!:))

Мен` севрти у глави

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

`начи Боксит постоји у изравном животу?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Благовесник рече

Бог није СИЛА? Откад то? ,,Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Свевишњега осениће те" (Лк 1, 35). У овом стиху Свети Дух и сила су поистовећени. Бог је највиша СИЛА од које већа не може да се замисли, и од које већа не постоји, вечна и неусловљена, тиме и непроменљива (немења се, стога - апсолутна), која је створила оно што има почетак (условљено и променљиво), СИЛА коју смо кроз Христа спознали да је СИЛА која исходи од Оца тј. као ЉУБАВ Оца према Сину (у том смислу - од Оца и Сина). 

Падре еванђелисто, немој, љуби те син, да за Духа Светога говориш да је сила, јер није. Тако говоре јехове а и монархијани. Павле Самосатски и његов динамички монархизам веле да је Дух Свети сила Једнога Бога као једне ипостаси, а Савелије да је то један модус или улога. Дух Свети је ипостас. Али можеш да за Бога говориш да је сила само у неком пренесеном значењу. Нисам ни ја сила, но ипостас, али сам сила кад упрем дланом о зид.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Нигде нисам рекао да је Серафим дувао неком или се трпао са неким после обраћења, 

Рекао си да је Серафим Роуз то, не смем да те цитирам јер нормалан човек то не може изговорити за свештено лице, како си га ти назвао... Шупаљ је што се тиче хришћанског духа онај који не зна да након обраћања и крштења, након чега човек постаје нови човек, не посматра се кроз оно што је можда био.

Ако не знаш да ли је имао након обраћања хомосексуални контак, реци ми, зашто си га назвао онако како си га назвао?! Зато што те нападне помраченост ума па не знаш шта говориш...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Дух Свети јесте Сила Божија,   тако пише, јасно и недвосмислено,

али јесте и Треће лице Свете Тројице, као што је и Реч Божја Друга ипостас Свете Тројице. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Благовесник рече

Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Свевишњега осениће те" (Лк 1, 35). У овом стиху Свети Дух и сила су поистовећени. 

Нису поистовећени. Имаш само један сложен исказ, логичку конјункцију два проста исказа. Овај исказ казује да је Дух Свети носилац силе Божје што је и у реду јер је Дух Свети Бог. Ја бих лично овде под силом подразумевао нестворене Енергије Бога.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...