Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 19 минута, Просечан србенда рече

Тако је моного тога је већ речено у вези т.е. а што доводи у питање њу као научну теорију.

Kad bi se pamet merila po tome koliko mnogo neko priča, a ne šta priča, kreacionisti bi bili genijalci...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Које прво?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Благовесник рече

Које прво?

- Kako to da je Adamov grehopad potčinio životinje truležnosti i zakonu džungle ako su životinje bile stvorene pre Adama? Kako to da su životinje (već tada) bile podvrgnute posledici neposlušnosti, koja se još nije bila dogodila? Jer znamo da su životinje umirale, ubijale i rastrzale jedna drugu od trenutka kada su se pojavile na zemlji, a ne tek posle pojave čoveka?

,,Posledice Adamovog grehopada su prožele sveceli kozmos kako u prostoru tako i u vremenu.

Životinje su bile potčinjene truležnosti mnogo pre nego što se pojavio čovek na Zemlji!

No, i pored toga one su bile potčinjene truležnosti zbog čoveka. Oni koji žive u vremenu ne mogu da razumeju ovu činjenicu. Za njih ono što se dogodi u određenom trenutku postoji isključivo od tog trenutka i nadalje, ali nikako pre toga. Ali za Boga, Koji je van vremena, ono što se dogodilo u jednom trenutku postoji i pre tog trenutka, i to važi za svekoliku tvorevinu, od jedne njene hronološke tačke do druge.

Adamov grehopad je bio kvasac koji je zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti. Vaskrsenje Hrista, kao Drugog Adama, jeste drugačiji kvasac, Kvasac nepropadljivosti, koji je, takođe, zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti..."

Подели на овим сајтовима

Јесте, написао сам, тај део је из  писма упућеног Св. Серафиму Роузу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Просечан србенда рече

Не замишљам их никако

Наравно, јер нису ни постојале ... Мислим прелазне форме

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta su prelazne forme ali znam da ono što naučnici kažu da su prelazne forme nisu prelazne forme i znam da nisu ni postojale...

Kreacionistička pamet...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

Sveti Serafim Rouz

У којој цркви је овај шупак-мераклија (педер) постао светац?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече
пре 3 часа, Просечан србенда рече

За неког су ово прелазни облици врста а за неког већ уобличене животиње. Доста тога је доцртано и дато машти на вољу а машта може свашта.

Za razumne ljude su to uobličene životinje koje su prelazni oblici između različitih grupa životinja jer imaju neke karakteristike jedne grupe i neke karakteristike druge grupe... šta, ti zamišljaš prelazne vrste kao nekake "neuobličene" životinje ili tako nešto???

Pa, recimo, ako ukljucimo razum (razumne ljude, ne naucnike), onda na osnovu cele price oko TE i milione i desetine i stotine miliona godina koji su potrebni za evoluciju, onde je stvarno razumno ocekivati da vidimo neke prelazne vrste koje lice na nekakve 'neobicajne' zivotinje, jer je prelaz izmedju vrsta vrlo spor i traje toliko dugo i promene izmedju vrsta bi trebale da budu jasno uocljive.

Mislim, po tom razumu, opet,  treba ocekivati, da vidimo jasno prelazne forme, ne mora za sve zivotinje od pocetka razvoja pa do kraja (iako, za mnoge zivotinje bi trebalo ocekivati veliki broj fosilnih ostataka prelaznih oblika),  nego bar za neke, da budu poredjane kao na mnogim slicima, pa kada pustimo kao kroz neku pokretnu traku te' slicice, dobijemo dugometrazni (:D) film razvoja neke zivotinje i prelaz iz vrste u vrstu. 0703_read

Da li je razumno ocekivanje ? Meni deluje, na osnovu price oko TE da je razumno ocekivati.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Ne znam šta su prelazne forme... бла бла бла...

Паметњаковићу кажи ми одговор на оно старо философско питање: Шта је старије кокошка или јаје?

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Zoran Đurović рече

Није још нигде. Можда буде у Заграничној. Читао сам да се јављао људима и да је било чуда.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Zoran Đurović рече

Руска православна загранична црква

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Просечан србенда рече

Паметњаковићу кажи ми одговор на оно старо философско питање: Шта је старије кокошка или јаје?

Jajce. Ajde sledece.

• Свиђа ми се 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

шупак-мераклија (педер) 

!

Човече,  да ли си при себи???!

Склоност није  грех, имаш и ти склоност ка многоженству, али ако се бориш против тога, није грех.

Свети Серафим Роуз са хомосексуалним грехом престао пошто је упознао и прихватио Свето православље! Ти видиш туђи грех, видиш, али не видиш туђе покајање!!

Овако етикетирати преподобног и уопште људе,  недопустиво је. Не разумем политику овог форума, поуке.орг???? Зар су овакве увреде дозвољене? Зар је овакав речник допустив на поукама?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...