Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 18 минута, Bokisd рече

Da, ali kada ubacimo erminevitiku konteksta bice opet sve na mestu... :D

Po prirodi su 'bestelesni' na nebu, kada su poslani na zemlju, dobijaju oblik tela coveka i jedu i piju sa nama,... :pivo:

Над овом реченицом треба Ава да ти врши ЕЗорцизам. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Грешиш, зато ти нема спаса ако не прихватиш куру. Наиме, по надахнућу с Висине си изнео текст Максима који може да ти отвори очи. Ми правимо метаније и челом дотичемо земљу (или си се ти толико спиритуализовао да немаш потребе за метанијама и молитвама?), али ја теби прописујем не Чакавенда метод него из Лествичникове Тамнице. Само то може да ти помогне. Јер си ти цитирао текст који руши све твоје тлапње које си овде годинама износио. 

Према теби сам јако благ, нисам као према ВиГдовитој Зорки, јер сам њему препоручивао скакање са дрвета и са Бранковог моста. Теби без телесног труда нема спасења... Не шалим се.   

Bas si ozbiljan oce.

Vrlo je zanimljivo sto si pomenuo Tamnicu, bas teska prica.(citao sam par puta) U tom smisli, nije mi bas jasno koje tlapnje sam iznosio godinama ( dve godine sam na forumu) koje se kose sa tekstom od Maksima, gde je problem. Pitam ozbiljno, ne znam gde je problem.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече
пре 23 минута, Bokisd рече

Da, ali kada ubacimo erminevitiku konteksta bice opet sve na mestu... :D

Po prirodi su 'bestelesni' na nebu, kada su poslani na zemlju, dobijaju oblik tela coveka i jedu i piju sa nama,... :pivo:

Над овом реченицом треба Ава да ти врши ЕЗорцизам.

Dobro, ako ti nije tesko, da li mozes da objasnis kako treba da bude ? Gde je moja greska ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Bas si ozbiljan oce.

Vrlo je zanimljivo sto si pomenuo Tamnicu, vbas teska prica. U tom smisli, nije mi bas jasno koje tlapnje sam iznosio godinama ( dve godine sam na forumu) koje se kose sa tekstom od Maksima, gde je problem. Pitam ozbiljno, ne znam gde je problem.

Без примене метода који сам ти прописао, не иде. Ови у Тамници су морали да се тепају камењем у главу и бичевима не би ли се опаметили. Ја ти рекох шта да урадиш да би разумео Максима. Дакле, немој ме више смарати, јер немам шта да ти објашњавам.  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече
пре 8 минута, Bokisd рече

Ali, imamo primere iz pisma kada jedu sa ljudima.

I, oci su kasnjie objasnjavali da andjeli ne dobijaju fizicka tela i meso kao nasa(tela), ali da jedu po neizrecivoj sili i promislu Bozijem radi full javljanja ljudima.

дај ми те "отачке" текстове. Не 1 него 10.

Pa, pricali smo na onoj temi i navodili razne tekstove. (ko ce sada da trazi, ako se secas tema mozes da postavis )

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Без примене метода који сам ти прописао, не иде. Ови у Тамници су морали да се тепају камењем у главу и бичевима не би ли се опаметили. Ја ти рекох шта да урадиш да би разумео Максима. Дакле, немој ме више смарати, јер немам шта да ти објашњавам.  

Da, ali su se oni tepali radi velike vere i velikog pokajanja,....ja ti nisam bas u toj prici, fali tu dosta,...

U svakom slucaju, svako neka cini koliko moze i hoce na svome urazumljenju i spasenju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Da, ali su se oni tepali radi velike vere i velikog pokajanja,....ja ti nisam bas u toj prici, fali tu dosta,...

U svakom slucaju, svako neka cini koliko moze i hoce na svome spasenju.

Тражио си реч Господњу, дадох ти, отишао си тужан. Ако ниси дошао да тражиш Реч да би се спасио, онда си дошао да ме кушаш. Трећег нема. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Dobro, ako ti nije tesko, da li mozes da objasnis kako treba da bude ? Gde je moja greska ?

Тражиш од мене немогуће!

Да ти објасним! Могао бих да ти објашњавам, али не и да ти објасним. Не знам одакле бих кренуо али знам крајњи резлтат. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Тражио си реч Господњу, дадох ти, отишао си тужан. Ако ниси дошао да тражиш Реч да би се спасио, онда си дошао да ме кушаш. Трећег нема. 

Pa, nisam bas trazio, tako da nisam te Zoki ni kusao.

Ali, u svakom slucaju trudim se da prihvatim od svakog dobronameran savet i pouku, hvala i Tebi na dobroj reci.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече
пре 14 минута, Bokisd рече

Тражиш од мене немогуће!

Да ти објасним! Могао бих да ти објашњавам, али не и да ти објасним. Не знам одакле бих кренуо али знам крајњи резлтат. 

Okey, imamo one teme na kojima smo raspravljali (da li se mozda secas koje su teme u pitanju, znam da je bilo u vezi Avramovog vidjenja i sve u vezi sa tim dogadjajem)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ali, u svakom slucaju trudim se da prihvatim od svakog dobronameran savet i pouku, hvala i Tebi na dobroj reci.

Ево ти сад један добронамеран савет.

Када изговараш овакве смирене речи, мораш их попратити (нисам консултовао МП о исправности овог глагола!) истим таквим делима. Иначе ме овим неодољиво посећаш на једног форумско Уредника (чије име форумаш не сме поменути и форумски жив остати) који сипа смирење на добронамерну примедбу (о причешћу трећебрачних) , а у исто време враћа на свој сајт оно што је погрешно написао након што смирењем, бановима и брисањем, запуши уста добронамерних "критичара".

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Okey, imamo one teme na kojima smo raspravljali (da li se mozda secas koje su teme u pitanju, znam da je bilo u vezi Avramovog vidjenja i sve u vezi sa tim dogadjajem)

Имамо. Сећам се. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Јеси, кушао си ме. Лажеш као и Сара кад вели да се није смејала. 

У догматици Дамаскиновој имаш ово што сам ти казао: Анђео не може имати покајања јер је бестелесан; док човек може да стекне покајање кроз слабости свога тела. Да ли ти је сада јасна моја поука? Мораш 3 пута да закујеш главом у зид. Ти замишљаш да можеш да промениш ум (разумеш оно што ти теолози говоре) без телесног напора? Не можеш. Покајање је метанија (промена ума, буквално), а то бестелесни не могу да раде. 

Одавде имаш и други закључак: Бог би био немилосрдан када анђелима не би дао шансу да се покају тако што би их по неким вукојебинама отеловљивао, како ти замишљаш, па да кад већ могу да се ождеравају могу да се тако и покају. Но, твоја "теологија" је цртани филм.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Ево ти сад један добронамеран савет.

Када изговараш овакве смирене речи, мораш их попратити (нисам консултовао МП о исправности овог глагола!) истим таквим делима. Иначе ме овим неодољиво посећаш на једног форумско Уредника (чије име форумаш не сме поменути и форумски жив остати) који сипа смирење на добронамерну примедбу (о причешћу трећебрачних) , а у исто време враћа на свој сајт оно што је погрешно написао након што смирењем, бановима и брисањем, запуши уста добронамерних "критичара".

I, sad, ako kazem da cu malo porazmisliti o ovim tvojim recima, onda, opet cu ispasti da pisem neke 'smirene reci'.... i, tako u krug....:D

Ne znam, da malo spustimo loptu, nije mi jasno zbog cega se bavimo mojom licnoscu vec sat vremene ? confused1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

nije mi jasno zbog cega se bavimo mojom licnoscu

Зато што си дошао да тражиш Реч. Није ваљда да ниси читао пустињске Оце који су ишли код Ава и говорили: Кажи ми реч и да буде жива душа моја! Ако не питаш као ови смирени Оци, онда си кушач. А да дођеш да мени будеш учитељ, мало је гордо, не мислиш ли?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...