Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 22 минута, Јанко рече

Баба ме истјазавала давне '91. Тад је имала бар 8 банке. Мислиш да би имало смисла потражити је, имала би око 110 годиница? Ако си ближе, види дер у Крњачи, како пређеш мост лево, па нека 15-20. кућа с леве стране.. :)))

Е, сад је у правом добу да се по памети такмичи са Кратосом, са 80 би га потукла сигурно!:))

Имам ја једно јехову Руса овде. Били нам и на вечери. Не знаш ти који је то мени Кратос, брате! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, cloudking рече

A sto si onda to napisao kao da si protestantski kreacionista?

Написао сам са заменицом "они" а не ми. Дакле требало би да буде јасно да сам себе изузео од њих.

Подели на овим сајтовима

Да манемо на страну науку, доказе...итд,итд, размишљам онако наглас....и наједном дође ми у мисао шта би БОг радио без готовог производа ( човека) милионе година...сигурно би му било досадно (без нас) , да гледа које какве метаморфозе и прелазне врсте, ејјјј  милионе година.... зар није лакше ПУФ, и готов човек. :D   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ведран* рече

Ја верујем да се потоп догодио, душо српска. 

Дакле и ти спадаш у клауд кингове оквире за будале.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Сходно претходно реченом, констатујемо да је теорија еволуције једина тренутно научно прихваћена теорија која објашњава развој живота на Земљи.

Добро, алфабет почиње од  бета, алфа уопште није битна, јел тако... тако је, потврдиће наш Клауд бој.   :))) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

јер иза вас не стоји научна мисао која би вас нужно униформисала,

Па није ти научна мисао римокатоличка квазицрква, па да нужно униформише. Само у квантној механици имаш неких десетак интерпретација колапса таласне функције од којих су неке противречне, а не постоји ни консензус око тога да ли је реч о теоријама или интерпретацијама. О супростављеним космолошким моделима да се и не говори. Међу методолозима не постоји консензус шта је критеријум разграничења између науке и ненауке (сад се мисли да је трагање за њим донекле залудан посао). Такође нема консензуса да ли постоји универзална научна метода или да свака научна дисциплина има своју специфичну методологију, а није јасно (бар мени) да ли је "или" овде ексклузивно или алтерирајуће. Научна мисао је све само не униформа. И као таква делује...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Јанко рече

сва питања која смо му постављали а на која није одговарао.

Јанко, зашто ти мени не одговориш на оних пар питања која сам ти поставио. Не мислим да те навлачим на танак лед, само ме занима да видим како развијаш неке своје идеје које ми се, бар на први поглед, чине занимљивим.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Svaki kreacionista će na njoj da udari neku liniju negde i da kaže da sve lobanje do te linije pripadaju bićima koja su očigledno 100% majmuni, a posle te linije su očigledno 100% ljudi... naravno, neće svi povući liniju na istom mestu ali im to uopšte ne smeta...

Баш ме интересује шта ц14 има да каже на ово??

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ivan Marković рече

Научна мисао је све само не униформа. И као таква делује...

То о чему говориш је више улазак науке у метафизику, јер не постоји метод који ће ти дати другачију брзину светлости, а да се он назове научним. Са тиме се свако има сложити, а не да се оставља на интерпретацију. Исто важи и за апроксимативну старост универзума и земље. За мене је у старту будала ко дође и каже да је земља стара 6-7 хиљада година, а научним методама се зна да то није тако. Тврдити да је земља стара  6-7 хиљада година је исто што и тврдити да је земља равна плоча. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

То о чему говориш је више улазак науке у метафизику, јер не постоји метод који ће ти дати другачију брзину светлости, а да се он назове научним.

Царе, ја говорим о квантној механици и колапсу таласне функције...каква црна брзина светлости, ко је њу поменуо. Али, пошто си се за њу ухватио, ево чисто да те обавестим да је она константа у специјалној теорији релативитета, али не и у општој. Ако не верујеш мени, питај астрофизичара или прочитај овај текст.

http://math.ucr.edu/home/baez/physics/Relativity/SpeedOfLight/speed_of_light.html

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

јер не постоји метод који ће ти дати другачију брзину светлости, а да се он назове научним.

"Einstein talked about the speed of light changing in his new theory.  In the English translation of his 1920 book "Relativity: the special and general theory" he wrote: "according to the general theory of relativity, the law of the constancy of the velocity [—Either Einstein or his translator obviously mean "speed" here, since velocity (a vector) is not in keeping with the rest of his sentence.  People often say "velocity" when they clearly mean "speed".] of light in vacuo, which constitutes one of the two fundamental assumptions in the special theory of relativity [...] cannot claim any unlimited validity.  A curvature of rays of light can only take place when the velocity [speed] of propagation of light varies with position."  This difference in speeds is precisely that referred to above by ceiling and floor observers."

Извор је горњи линк у претходном посту. Цитат сам нашао и у српском преводу Ајнштајнове Теорије Релативитета. Не знам дал је има на нету, ја сам је позајмио из градске библиотеке и прочитао.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Царе, ја говорим о квантној механици и колапсу таласне функције...каква црна брзина светлости, ко је њу поменуо. Али, пошто си се за њу ухватио, ево чисто да те обавестим да је она константа у специјалној теорији релативитета, али не и у општој. Ако не верујеш мени, питај астрофизичара или прочитај овај текст.

http://math.ucr.edu/home/baez/physics/Relativity/SpeedOfLight/speed_of_light.html

Где сам поменуо да говориш о брзини светлости? Поменуо сам због мерења. Ти мислиш да је земља стара 6-7 тисућа година? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Поменуо сам због мерења.

пре 5 минута, Ivan Marković рече

Али, пошто си се за њу ухватио, ево чисто да те обавестим да је она константа у специјалној теорији релативитета, али не и у општој. Ако не верујеш мени, питај астрофизичара или прочитај овај текст.

Ne skreći temu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Верујем да би ти волео да будеш маг као и ја, али за то требају деценије крвавог студирања. Није то за дунстере. 

Е видиш погрешно верујеш, не бих волео јер је Бог рекао не пожели што је туђе. А то што себе имаш за мага је посебна прича, али и за такве Бог има лека.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...