Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 12 минута, о.Горан рече

И њега ценим дакако, као и све остале ИД заступнике, они су углавном искрени хришћани( махом протестанти или римокатолици, нико није савршен) и не иду нигде по мишљење као неки овде. Уопштено, ценим људе који имају свој став, а не туђ. Наравно, разумем и њихово заобилажење незгодних тема, то је део академског имиџа, ако хоћеш да будеш део тог академског света мораш да водиш рачуна у које псеудо догме смеш, а у које не смеш да дираш. Па двојица великих научника, изумитељ инсулина Паулеску( православни хришћанин, Румун) и изумитељ магнетне резонанце Дамадијан( Јерменин пореклом) изгубише највећу научну награду тј. Нобелову, због децидног неприхватања лажи тј. еволуције.

А ја кад видим доказе постојања Бога, доказе Васкрсења и остала доказивања Бога обавезно прво бацим пеглу, да се ни у желуцу не запати протестантски вирус...

И ево, све што пишем пишем из главе... Без цитата и копи-пејста.

Али ни један одговор не добисмо...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 часа, Avocado рече

Zanimljiva tvrdnja kada dolazi od popa koji laže šta piše u Bibliji... (link)

Поп сере као грлица! Сада @Ведран* да нам пронађе илустрацију.:D Замисли да он наставља да с...... после 50 страница, а теби да не одговори ништа што си га ухватио на делу! Зато сам ја и казао да је патолошки лажов.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

pristalica Lazara Milina koja ima puno tekstova o tome da iza svega stvorenog stoji inteligencija. No on nije negirao prirodne nauke kao sto je geologija, paleontologija i druge nauke.

Лаза није био кретард. Ја сам све његове апологије добро простудирао. 

пре 2 часа, grigorije22 рече

vezi njega je zanimljivo da je on smatrao na osnovu ucenja vecine otaca da je Bog svet stvorio besmrtnim. Jedino je pitanje kako je takvo misljenje uklopio sa prihvatanjem nauke o fosilima i smrti pre pojave coveka? 

Није му се још било наметнула та дилема. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, о.Горан рече

мене као слободног човека не везује ништа

Знамо сви да те памет не смета... нема потрабе да наглашаваш то.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, о.Горан рече

Октаров тим чине искључиво професионални научници, мислим на оне који се баве писањем књига. А као што сам више пута помињао, они се у ствари баве компилацијом и препричавањем радова доктора наука, америчких креациониста са ICR, AiG итд.

12:smeha:   Професионални научници који се баве компилацијом и препричавањем радова других научника (тј."научника")  :aplauz:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

12:smeha:   Професионални научници који се баве компилацијом и препричавањем радова других научника (тј."научника")  :aplauz:

Немој да му замераш, данас је неђеља, ождрао се и опио па је луђи него обично. 

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, о.Горан рече

Октаров тим чине искључиво професионални научници, мислим на оне који се баве писањем књига. А као што сам више пута помињао, они се у ствари баве компилацијом и препричавањем радова доктора наука, америчких креациониста са ICR, AiG итд.

Брт, сад ставиш Вучића уместо Октара и готово...

И после што Вас поредим са Вучићем.

Узгред, не видех да се увредисте на то поређење. Дапаче...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Последњи пут.

Све на овом форуму који нису за Ваш протестантски креационизам 6*24 h сте сврстали у кош еволуционизма.

Време је, крајње време, да се дебело замислите над овом чињеницом... Макар у светлу "тврдње" да је то Ваше мишљење а осталима остављате на слободу мишљења о трајању дана. Испоставља се да Вас Ваша искључивост било чега осим ПРОТЕСТАНТСКЕ ЗАБЛУДЕ (и нема сакривања иза одлуке СА Синода о здравом креационизму, ТО НИЈЕ ТАЈ!) води све дубље и дубље у осуду. Јер сте и ове креационисте прогласили за млакоње, плашљивце...

To da vise napadaju vernike koji se ne slazu sa njima se primecuje vec neko vreme kod poznatih americkih kreacionista (npr. Ken Ham), a evo i Goran sledi moderne tendencije. 

Naravno da ce i Goranu uvek vise smetati pravoslavci koji se ne slazu sa njim... jer ceo emotivni osnov price (zavera bezboznika protiv Bozije jedine i prave istine) pada u vodu... a "racionalni" osnov je i onako smesan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

сврстали у кош еволуционизма.

Нигде ја не причам о данима стварања већ о нелогичности бајке, а ко шта како схвата је његов проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

To

Авокадо, пошто не знамо ко си и тако не упадамо у индискрецију, реци ми да ли си крштен као беба у католичкој или православној цркви? Наравно да питам из чисте знатижеље.    

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, о.Горан рече

Ko dodju onda Sinisa Mali i Sasa Radulovic:D...

I da... A Milomir Maric i Sarapa i Dea hah

Па Синиша Мали се фосилизирао после потопа. Након што га је киша из Тасманије притисла у муљ ушћа Саве и Дунава.То је већ овде утврђена чињеница. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, grigorije22 рече

Sto se mene tice ja sam oduvek zastupao Lenoksa i Vilijama Lejn Krega koji vazi za jednog od najboljih apologeta Hristovog istorijskog vaskrsenja. Takodje sam i pristalica Lazara Milina koja ima puno tekstova o tome da iza svega stvorenog stoji inteligencija. No on nije negirao prirodne nauke kao sto je geologija, paleontologija i druge nauke. U vezi njega je zanimljivo da je on smatrao na osnovu ucenja vecine otaca da je Bog svet stvorio besmrtnim. Jedino je pitanje kako je takvo misljenje uklopio sa prihvatanjem nauke o fosilima i smrti pre pojave coveka? 

Крег је легендаран. Као машина је. :)

Само он је другачијег кова од Ленокса. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

i onda (neispravno) ubacuje svoj God of the gaps argument - pošto nemamo objašnjenje kako je nastao DNK, to je stvorio Bog... iako u tu priču ubaci dosta reči koje su samo filler da manje liči na originalni God of the gaps: you cant explain X, therefore God...

Авокадо, види у чему је проблем али и иронија. 

Када Ленокс каже да не постоји друго разумно и рационално објашњење него интелигенција Творца (то што ти зовеш софистицираним "Бог празнина" аргументом), он се у потпуности ослања на рационални апаратус који наука и философија користе. Не ослања се на веровање. 

С друге стране опоненти његовог става се ослањају на веру, веру да не може тако бити, а одбацују једино рационално објашњење.

У тако апсурдној ситуацији испада да се Докинс, на пример, више ослања на веру него Ленокс. И то на веру, не онакву како би је верник (нарочито Хришћанин дефинисао) него онако како би је он сам, Докинс, дефинисао, као ирационалну....итд.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...