Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Упоредите прецизност онога што пише Мојсије са сарадницима о Потопу који је био пар хиљада година пре његовог времена:

Кад је било Ноју шест стотина година, те године другога мјесеца, седамнаести дан тога мјесеца, тај дан развалише се сви извори великога бездана, и отворише се уставе небеске;

....

Петнаест лаката дође вода изнад брда, пошто их покри.

.....

И стајаше вода поврх земље сто и педесет дана

...

Те се устави ковчег седмога мјесеца дана седамнаестога на планини Арарату

...

И вода опадаше све већма до десетога мјесеца; и првога дана десетога мјесеца показаше се врхови од брда.

...

Шест стотина прве године вијека Нојева први дан првога мјесеца усахну вода на земљи; и Ноје откри кров на ковчегу, и угледа земљу суху.

са јефтином причом коју пропагира поменути јеретик са својим клоновима.

Понављам, овде су поменути датуми догађаја који се десио неколико хиљада година пре пишчевог времена.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Када су у питању фосили које ова незналица узима у уста треба напоменути пар ствари. Прва-нека дигне два прста неко ко је видео да се било која умрла животиња фосилизује. Пре него што ико одговори сам ћу рећи одговор-таквога нема ни овде ни било где у свету. То нико од неколико милијарди живих људи није видео. Сваки човек који иоле озбиљно размисли о овој теми видеће да огроман број фосила и временске катастрофе( или катастрофа) глобалних размера иду руку под руку. Ево колико је нађано или идентификовано фосила:

The number of fossils found, in the trillions. The number documented, probably no more than a few million. Documenting a fossil find takes time and effort, and in the case of most fossils it’s simply not worth the effort. There’s only so many fossil oyster shells that can hold one’s interest.

Most the world’s fossils are marine invertebrates, and are in the form of shells. They range in size from microscopic to larger than your head. On the other hand, Vertebrate fossils are less common, and most of them are fish. The number of fossil organisms is heavily biased toward marine, or at least water dwelling organisms, because it’s much more likely for fossils to form in aquatic environments.

Fossils of land dwelling organisms are comparatively rare. Dinosaur fossils are infrequent, but get the lions share of attention. The conditions under which fossils form make it very unlikely that any particular land dwelling species would leave any fossil record. It’s estimated that of all the species that ever lived, we have a fossil record of less than 1/100th of them.

https://www.quora.com/How-many-fossils-have-been-found-and-documented

Погледајте ове фосиле, очигледно су се удавиле и тако фосилизовале, а у питању су огромне животиње:

death_pose-lg.jpg

opisthotonic.jpg

Fossil-of-Coelophysis-004.jpg

То се види по врату који је нагнут уназад. Наравно, кад се претпоставе хипотетичке милијарде година можеш да замајаваш људе свакаквим бајкама. Али паметан човек неће олако да прима све те спекулације него ће мало да поразмисли пре него што му се сервира нека прича.

Подели на овим сајтовима

Погледајте ову вест, додуше од пре пар година, али интересанту:

Koristeći molekularnu mikroskopiju, istraživači su analizirali fragmente kostiju dinosaurusa koji su živeli pre oko 75 miliona godina, u doba Krede.

Fosili su bili u tako lošem stanju da je bilo nemoguće tačno odrediti kojem tipu životinja su tačno pripadali, objasnio je za AFP koautor studije Serđo Bertaco sa Imperijalnog koledža u Londonu.

dinosaur-provincial-credit-Travis.jpg

Među uzorcima su bili kandže dinosaurusa mesoždera, nekoliko kostiju nožnih prstiju dinosaurusa seratopsida i hadrosaura kao i fragmenti rebra jedne nepoznate vrste ovih praistorijskih džinova.

Sve kosti su pronađenje pre oko 100 godina u Parku dinosaurusa u Alberti, u Kanadi, a danas se čuvaju u Prirodnjačkom muzeju u Londonu.

"Pronašli smo strukture koje bi mogle da budu originalne crvene krvne ćelije pojedinih dinosaurusa kao i druge strukture za koje sumnjamo da su originalna kolagenska vlakna", rekao je Bertaco.

Prethodnim istraživanjima na kostima dinosaurusa pronađeni su tragovi organskih materija, ali samo na izuzetno dobro očuvanim fosilima, do kojih se veoma retko dolazi.

"Ovim dokazujemo da je daleko veća verovatnoća nego što se mislilo da se na fosilima pronađu organske materije, barem na mikroskospkom nivou", objasnio je Bertaco.

titanoceratops_by_paleocolour-dc8hnw2.jp

Naime, do skora se verovalo da molekuli proteina ne mogu da opstanu duže od četiri miliona godina.

Bertaco i njegov tim su koristili specijalni mikroskop sa snopom teških atoma koji pravi nanometrijske rezove na uzorku.

"Mikroskop ima i robotsku ruku sa mikro iglom koja se može koristiti za uzimanje i premeštanje stvari unutar mikroskopa", objasnio je naučnik.

"Kombinacijom snopa i igle, u mogućnosti smo da zasecamo sićušne deliće fosila i obavimo analize kako bismo eventualno našli fragmente aminokiselina", dodao je on.

Naučnici su nameravali da analiziraju pukotine koje su nastale raspadanjem organskog materijala, a pronašli su strukture za koje pretpostavljaju da su crvene krvne ćelije kao i vlakna slična kolagenu, proteinu koji gradi vezivna tkiva kod životinja.

"Bilo smo potpuno zatečeni!", naveo je Bertaco, dodajući da su potrebni dodatni dokazi da bi se potvrdila priroda tih struktura.

"Uopšte nismo očekivali tako nešto. Dugo nam je trebalo da shvatimo šta smo zapravo videli", kazao je on, ističuhi da su on i njegov tim uporedili ovo drevno meko tkivo sa uzorkom krvi ptice emu i ustanovili neverovatne "sličnosti".

Dinosaurusi su daleki preci današnjih ptica, te se naučnici nadaju da će pomoću ove vrste istraživanja otkriti kako i kada su se hladnokrvni gušteri preobrazili u toplokrvne ptice brzog metabolizma.

Otkriće do kog su Bertaco i njegov tim došli je značajno po tome što ukazuje da je prezervacija ovog tipa mekog tkiva uobičajenija nego što se dosad mislilo.

"Ne mogu ni da zamislim šta bismo sve mogli da pronađemo u budućnosti", istakao je Bertaco.

Što se, pak, mogućnosti otkrića DNK dinosaurusa tiče, biće potrebno još puno istraživanja pre nego što naučnici budu u stanju da kažu da li je to izvesno ili ne, naveo je on.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/zanimljivosti/aktuelno.288.html:552307-Naucnici-otkrili-krv-dinosaurusa

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, о.Горан рече

Упоредите сад то са овим што горе пише Ђура.

Колега, ја пажљиво слушам тлапње Терзинове, а он је у овом контексту говорио о убијању морских аждаха. Ерго, ако су рибе жива бића, Бог их није истребио. И није јасно зашто. Тачно ћу ти наћи минутажу. 

пре 18 минута, о.Горан рече

То се види по врату који је нагнут уназад.

Нема потребе да ми понављаш Терзинове аргументе. Ја слушам и гледам те клипове. Он је чак опрезнији од тебе па каже да је већина фосила преисторијских ала и аждаха у овом положају. Проблем са том тезом је што се подразумева да је 1 катастрофа (универзални потоп) сачувао фосиле. То једноставно није тачно. Потопи су честа и локална појава. Цунами - иако је Бог обећао дугом да неће давити више људе - је 2014 подавио око 275 тисућа људи и од њих бисмо имали неке фосиле у седиментним стенама да се то десило пре неколико хиљада година, јер данас имамо средства за брже пружање помоћи. Не знам колико је било поплава и одрона овде у Италији само за време док сам ја овде. Изгинуо грдан народ. Дакле, потопи су локална и честа ствар па није чудо да су стари мислили да се потопио цео свет. Јесте, али њима познат. 

Фосиле имамо и због вулканске активности. Овде имамо помпејанске фигуре... Застрашујуће делују. Иако је огромна већина фосила у седиментним стенама, неке налазимо и у метаморфним. Имамо фосиле риба, а то само сведочи о томе да су они настали падањем њихових тела на дно и постепен процес седиметизације и потоњег њиховог изласка на површину кроз издизање тла услед тектонских процеса. Те рибе нису умрле у некаквом потопу, што и ти сматраш бесмисленим. Према томе, ми немамо никакво НАУЧНО сведочанство о ГЛОБАЛНОМ ПОТОПУ. Немамо ни БИБЛИЈСКО сведочанство о ГЛОБАЛНОМ ПОТОПУ, јер сам текст не искључује нашу интерпретацију. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

21. Тада изгибе свако тијело што се мицаше на земљи, птице и стока, и звијери и све што гамиже по земљи, и сви људи.

Дакле, преживели кактуси и крокодили!

Ваља јавити Тарзану. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, о.Горан рече

kostiju dinosaurusa koji su živeli pre oko 75 miliona godina,

Ово је класични секташки метод узимања података. Кад већ цениш овог научника, а он ти каже да су ови диносауруси живели пре 75 милиона година, а не пре 6.000 зашто му не верујеш? 

Сасвим је кретардски било испитивати старост праисторијских отисака у Тексасу помоћу ц14, јер том методом се може доћи до старости од 40 000 до 60 000 година. И то кретарди користе да би доказали младу земљу, као када би на основу Галилејевог телескопа данас закључивали каква је васиона. Овде су се добили резултати од 22.000 до 34.000. Али и то се не уклапа у кретардски сценарио. Јер сте ви стали до 7.000. Ако се кунете у ц14, онда морате да признате да сте се зајебали за барем 3 пута.     

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ведран* рече

Дакле, преживели кактуси и крокодили!

909286366_images(487302).jpg.58c33da998d94cdf041e3b94a820ebfb.jpg

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Што се тиче тих огромних цифара којима се ови шарлатани фрљошу к`о Максим по дивизије, то су приче за малу децу. Суманута је и помисао да ће неком хипотетичком катастрофом глобалних размера да изгину само једна или пар врста животиња у целом свету. То је прича за Ђуру, није за нас који користимо мозак. Поента постављања овог текста није била да се бавим тим наводним милионима година, напротив. То је смејурија налик Кесићу или Just for laughs. Мислим, ко верује да Кесић прича нешто озбиљно, па та емисија је по дифолту сатира. Тако су и ови милиони година сатира али за оне који не капирају "кваку" :smeh1:.

Поента је да је оно што је нађено( протеини итд.) не може да издржи толико времена колико продавци магле спекулишу. Што се огромног броја фосила тиче, то наравно не доказује свеопшти Потоп али упућује на исти. Нпр. онај који сам чини ми се поменуо, фосил кита код града Ломпок у Калифорнији, пар десетина км од пацифика и то у скоро усправном положају.

p104-11.gif

Наравно, на бувљаку продавања магле се увек нађе нека теорија за наивне, па и у овом случају не сумњам да су измислили неку добру бајку која би прошла код Ђуре и клонова. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

Када су у питању фосили које ова незналица узима у уста треба напоменути пар ствари. Прва-нека дигне два прста неко ко је видео да се било која умрла животиња фосилизује. Пре него што ико одговори сам ћу рећи одговор-таквога нема ни овде ни било где у свету. То нико од неколико милијарди живих људи није видео.

Наравно да нема, пошто фосилизовање траје од неколико стотина до неколико хиљада година, често и преко 10.000 год. Исто као што нико није био сведок како настаје неки кањон или планина.

Подели на овим сајтовима

Ово што су неки помињали паралелу између попа Ћире и Спире и мене и Ђуре не пије воду. Док је Сремац писао о личним несугласицама у које су се уплеле( штавише мотивисале) и две попадије од којих је свака роспија на свој начин, ја против попа Ђуре немам ништа лично, напротив. Ценим његово познавање патрологије, али овде човек једноставно не зна и није у праву, а хтео би да покаже како зна и како јесте у праву. Ово је сукоб две концепције читања Светог Писма. Ја начелно видим у СП богонадахнути документ и када тамо пише да је Аврам живео 175 година ја ту не видим никакав разлог да не верујем писцу јер ми је сумануто да неко пише нешто што је нелогично његовим савременицима и да би то исто издржало тест времена. Што каже рабин Гамалаил "ако је од људи, пропашће...". А да не причам о фамозним годинама Адама и његових потомака. У тој ствари око Аврамових година нико овде није дао логичан и конзистентан одговор који колико-толико пије воду, сви су се правили необавештени.

vojislav-kostunica-600x348.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Када су у питању фосили које ова незналица узима у уста треба напоменути пар ствари. Прва-нека дигне два прста неко ко је видео да се било која умрла животиња фосилизује. Пре него што ико одговори сам ћу рећи одговор-таквога нема ни овде ни било где у свету. То нико од неколико милијарди живих људи није видео.

Pitaš da li je neko sedeo i gledao 10.000 godina u skelet koji je zakopan i potpuno izolovan od vazduha? Jel se ti drogiraš?

Ne znam ni šta je poenta i šta pokušavaš da kažeš? Da fosili nastaju isključivo natprirodnim putem ili nešto slično?

1 hour ago, о.Горан рече

Сваки човек који иоле озбиљно размисли о овој теми видеће да огроман број фосила и временске катастрофе( или катастрофа) глобалних размера иду руку под руку.

Imamo zapravo prilično mali broj fosila s obzirom na broj živih organizama koji su živeli i starost Zemlje...

Ako tvrdiš da je globalna poplava stvorila sve ove fosile koje smo našili, šta sprečava lokalne velike poplave da fosilizuju životinje?

1 hour ago, о.Горан рече

Ево колико је нађано или идентификовано фосила:

Zapravo veoma malo nasprav ukupnog broja organizama koji su živeli na Zemlji...

1 hour ago, о.Горан рече

The number of fossils found, in the trillions. The number documented, probably no more than a few million. Documenting a fossil find takes time and effort, and in the case of most fossils it’s simply not worth the effort. There’s only so many fossil oyster shells that can hold one’s interest.

Most the world’s fossils are marine invertebrates, and are in the form of shells. They range in size from microscopic to larger than your head. On the other hand, Vertebrate fossils are less common, and most of them are fish. The number of fossil organisms is heavily biased toward marine, or at least water dwelling organisms, because it’s much more likely for fossils to form in aquatic environments.

Toliko o nužnom katastrofizmu za fosile...

1 hour ago, о.Горан рече

https://www.quora.com/How-many-fossils-have-been-found-and-documented

Погледајте ове фосиле, очигледно су се удавиле и тако фосилизовале, а у питању су огромне животиње:

...

То се види по врату који је нагнут уназад.

Šta je tu očigledno? Odakle ti uopšte ideja da bi vrat koji je nagnut unazad trebalo da ukazuje na to da se životinja udavila? (osim što si čuo druge kreatarde da iznose istu tu tvrdnju)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, о.Горан рече

Суманута је и помисао да ће неком хипотетичком катастрофом глобалних размера да изгину само једна или пар врста животиња у целом свету.

Sumanuto je da neko ko ima tako mali broj broj mozdanih sinapsi u stanju da hoda uspravno, dise i pise po forumima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, о.Горан рече

Суманута је и помисао да ће неком хипотетичком катастрофом глобалних размера да изгину само једна или пар врста животиња у целом свету. 

Јел то и крокодил поново умро? 

:unbelieveble:

ne_shvata

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, о.Горан рече

Што се огромног броја фосила тиче, то наравно не доказује свеопшти Потоп али упућује на исти. Нпр. онај који сам чини ми се поменуо, фосил кита код града Ломпок у Калифорнији, пар десетина км од пацифика и то у скоро усправном положају.

p104-11.gif

Ti ne primećuješ da je na skici koju si sam postavio vidljivo da je kit u potpuno horizontalnom položaju u odnosu na sediment ispod (cenim da je sediment nekadašnjeg morskog dna u pitanju), kao i u odnosu na sediment iznad gde imaš i linije koje ti ukazuju na to...

Poznato ti je valjda da stene mogu da se uzdižu?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...