Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, grigorije22 рече

Sinovi boziji su Sitovi potomci, a kceri covecije Kainovi. 

јеси ли то све сам смислио ?  :)

ко су дивови?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Bokisd рече

Pa, divovi,.... то беху силни људи, од старине на гласу ( kako pise ).... nesto kao Konan ... 

па знаш како, ако већ ти и још неки праите паралелу са Новим Заветом, односно ддемаа се НЗ одсликава у Старо, па  кажете да је предвиђено да се Исус оваплоти у  Еденском врту, онда би логично и поштено било да напрвите паралелу па кажете да су Адам и Ева изабрани као што су Јевреји изабрани народ, тако би логично следило да су изван Едема живели други људи, и да Адам и Ева нису први и једини.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

па знаш како, ако већ ти и још неки праите паралелу са Новим Заветом, односно ддемаа се НЗ одсликава у Старо, па  кажете да је предвиђено да се Исус оваплоти у  Еденском врту, онда би логично и поштено било да напрвите паралелу па кажете да су Адам и Ева изабрани као што су Јевреји изабрани народ, тако би логично следило да су изван Едема живели други људи, и да Адам и Ева нису први и једини.

Pa, nisam je rekao za Isusa i Vrt ( to je prvenstveno hipoteticko pitanje, ...sta bi bilo kada bi bilo, .. pa, mogu da se iznesu  razna misljenja i spekulacije... )

( kako su mogli da zive neki paralelni ljudi, kada sama zapovest kaze njima direktno,... radjajte se i napunite zemlju,... tek treba da budu ljudi i van vrta .. )

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

kako su mogli da zive neki paralelni ljudi, kada sama zapovest kaze njima direktno,... radjajte se i napunite zemlju,... tek treba da budu ljudi i van vrta .. )

значи планирано је пре пада да се људи населе изван врта?

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Bokisd рече

Pa, nisam je rekao za Isusa i Vrt ( to je prvenstveno hipoteticko pitanje, ...sta bi bilo kada bi bilo, .. pa, mogu da se iznesu  razna misljenja i spekulacije... )

па зар код вас креациониста није књига постања доказ стварања, оно црно на бело, каква сад одједном хипотетичка питања и разна мишљења и спекулације?

пре 11 минута, Bokisd рече

Bozije predznanje i ( njegova ) promisao... 

дакле овако, по теби, Бог је по свом предзнању и промислу дао Адаму и Еви заповест да се множе и напуне земљу јер је знао да ће они бити прогнани из едема (мсм свакако је знао), али да ли Бог сме да искористи своје предзнање и да ли сме да наводи тако људе, и где је ту слободна воља коју нам је дао

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Снежана рече
пре 48 минута, Bokisd рече

па зар код вас креациониста није књига постања доказ стварања, оно црно на бело, каква сад одједном хипотетичка питања и разна мишљења и спекулације?

Hipoteticko je, u smislu, da nije bilo pada i razmnozavanja i punjenja zemlje ( realno stanje ),...  kako bi se onda umnozio ljudski rod i kakvim nacinom bi dosao Hristos,....

пре 14 минута, Снежана рече
пре 31 минута, Bokisd рече

Bozije predznanje i ( njegova ) promisao... 

дакле овако, по теби, Бог је по свом предзнању и промислу дао Адаму и Еви заповест да се множе и напуне земљу јер је знао да ће они бити прогнани из едема (мсм свакако је знао), али да ли Бог сме да искористи своје предзнање и да ли сме да наводи тако људе, и где је ту слободна воља коју нам је дао

Koliko se sacam, pricano je na forumu, na ovu temu, odnosa covekove slobodne volje i Bozijeg promisla.

( ovde kod Damaskina ima nesto o tome, 43, 44, 45 .. )

https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/?pismo=lat

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Koliko se sacam, pricano je na forumu, na ovu temu, odnosa covekove slobodne volje i Bozijeg promisla.

имам слабу меморију памћења :smeh1:, ај ми препричај 

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Ваљда,  у уму Божијем најпре Бог створи човека. :scratch_head:

Ђес то прочитала?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

РЕДАКЦИЈИ: ГДЕ СЕ ПОЈАВИ КРАТОС, ОДМАХ ИДЕ ПРЕЕГЗИСТЕНТНИ ХРИСТОС. ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ТРОЛОВАЊЕ ОВЕ ТЕМЕ О СТВАРАЊУ. 

Аво!!!!!

Молићу се да запнеш уз степенице!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Treba i ja da procitam,.. :D

ал битно је да си мени препоручио да прочитам

П.С. Да ли треба да нагађам, јеси ли ти у опште прочитао књигу постања? :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

ал битно је да си мени препоручио да прочитам

П.С. Да ли треба да нагађам, јеси ли ти у опште прочитао књигу постања? :smeh1:

Pa, ako te interesuje da pronadjes odgovarajuce objasnjenje ( imas i kod sv.Justina u njegovoj dogmatici )

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...