Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Naši ljudi su 50 godina bili odvojeni od Crkve svoje išli u škole, bavili se svim i svačim kako su umeli i znali koliko su mogli i koliko su bili školovani za to.

Sad im treba kad su se vratili Crkvi narednih 50 godina pričati kako su 50 godina provodili u laži učeći lažne teorije koje su ih udaljavale od Boga i vere.....

I tako slepac slepca da vodi i pokazuje mu Put....

Vrlo interesantno.

Ljudi su povratkom u Crkvu željni duhovnih pouka, sjaja visoke teologije putem opitnih stvari vezanih da im pomogne uzverovati u tu čudesnost Bogočoveka, jer mnogi misle da je Bogočovek ideja a ne ono što On zaista jeste Druga Ličnost Svete Trojice.

Dajte im, dajte nam Bogočoveka, dajte Njegovo delo spasenja, ponosite se Slavom Vaskrsenja i Oboženja, dajte približite im Carstvo a bitke i bojeve čuvajte za svoje srce ako su vam toliko dragi i umiljati u delovanju svom.

Stvaranje sveta je Kroz Isusa Hrista ni apostoli ni Bog nisu druge nauke dali niti su je oni koji 50 godina nisu bili pod okriljem Crkve doneli u Crkvu pa je sada vama dužnost da je istrebljujete. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ljudi su povratkom u Crkvu željni duhovnih pouka, sjaja visoke teologije putem opitnih stvari vezanih da im pomogne uzverovati u tu čudesnost Bogočoveka, jer mnogi misle da je Bogočovek ideja a ne ono što On zaista jeste Druga Ličnost Svete Trojice.

Изумрео је тај Израиљ у пустињи, зато Ново вино и нове мехове! Црква је гевељала у пустињи, извршила своју мислију, јер нас не би било без њих, али је сада време за Нове мехове.  

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ana Bjelan рече

rece jedan pravoslavni pop i teorija evolucije ostade ziva...

A što pravoslavnim vladikama ne smeta teorija evolucije i ne padaju u nesvest da je istrebljuju i ubijaju već misionare slavom Božjom i podižu narod u Isusu Hristu u Kojeg smo svi pozvani da bi Kroz Sina Otac bio jedini Stvoritelj zemlje i neba?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Изумрео је тај Израиљ у пустињи, зато Ново вино и нове мехове! Црква је гевељала у пустињи, извршила своју мислију, јер нас не би било без њих, али је сада време за Нове мехове.  

Slava Bogu što je bila dostojna i postojana u pustinjskom postu svom, verujući da je kap vode žive dovoljno da spase čovjeka, kao što to lepo reče Sv. Vasilije ostroški čudotvorac.

Uvek je bila tu kap da pruži makar, puna vere i nade u sinove svoje. Sad kad su se vratili el treba da se vraćamo na staro ili da činimo ono što i veliš Novo vino u nove mehove, da se okrepe i napoje u slavi Božjoj  u reči Božjoj u teologiji opitnoj i delatnoj a nauka nek ostane nauci ovde joj mesto nije.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ana Bjelan рече

rece jedan pravoslavni pop i teorija evolucije ostade ziva...

Велики Николај, који је научник за разлику од овог о. Горана, не побија еволуцију, а даје вем и духовну поуку: 

Карактеристике лажног искуства

Насупрот поменутом, лажно духовно искуство чини од нас, хришћана, уместо оне који спасавају себе у Цркви – оне који осећају потребу да «спасавају истину»; оне који, уместо да у хришћанину виде свог брата у Христу, виде у њему противника кога треба поразити, или једномишљеника који је потребан ради потврде сопственог мишљења; онога који се, уместо да повери своје душевно стање сили благодати Божије, са недопустивом наивношћу узда у «скалпел» научних процена и рационалистичког погледа на свет.

Тако ми, уместо да будемо честица духовног тела Христовог, почињемо да посматрамо Цркву као друштво – са члановима, уставом, правима и обавезама, као друштво коме је наша помоћ потребнија него што је другима.

Због тога ми, уместо да имамо дубоко смирење, пожртвованост, кротост, уважавање и снисходљивост према другима, и уздање само у благодат Божију, поступамо као световни људи, привезани за земљу, са захтевима, несавладивом пожудом, скривеним егоизмом, лицемерјем, ситничавошћу, бесмисленим конфликтима, прељубом, осећајем надмоћи, компромисима, самооправдавањем, неспособношћу примања критике, спремношћу да судимо свима и свему.

Такво размишљање нас наводи да измислимо таквог «Бога» који у самог себе сумња, «Бога» који непрестано себе негира и који је понајпре психолошка фикција која прати болесно стање незадовољства, или некакво идеолошко прибежиште. То није Бог – Отац, Који нас васпитава, него «Бог» – слуга, који решава наше бесмислене проблеме; није Бог Који нас подржава, него«Бог» кога смо измислили да би нас подржавао; то је «Бог» који не постоји и који, природно, не заслужује да ико верује у њега.

http://www.pravoslavie.ru/srpska/62443.htm

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A što pravoslavnim vladikama ne smeta teorija evolucije i ne padaju u nesvest da je istrebljuju i ubijaju već misionare slavom Božjom i podižu narod u Isusu Hristu u Kojeg smo svi pozvani da bi Kroz Sina Otac bio jedini Stvoritelj zemlje i neba?

treba ih podizati od malih nogu i usmeriti na put istine...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Велики Николај, који је научник за разлику од овог о. Горана, не побија еволуцију, а даје вем и духовну поуку: 

Карактеристике лажног искуства

Насупрот поменутом, лажно духовно искуство чини од нас, хришћана, уместо оне који спасавају себе у Цркви – оне који осећају потребу да «спасавају истину»; оне који, уместо да у хришћанину виде свог брата у Христу, виде у њему противника кога треба поразити, или једномишљеника који је потребан ради потврде сопственог мишљења; онога који се, уместо да повери своје душевно стање сили благодати Божије, са недопустивом наивношћу узда у «скалпел» научних процена и рационалистичког погледа на свет.

Тако ми, уместо да будемо честица духовног тела Христовог, почињемо да посматрамо Цркву као друштво – са члановима, уставом, правима и обавезама, као друштво коме је наша помоћ потребнија него што је другима.

Због тога ми, уместо да имамо дубоко смирење, пожртвованост, кротост, уважавање и снисходљивост према другима, и уздање само у благодат Божију, поступамо као световни људи, привезани за земљу, са захтевима, несавладивом пожудом, скривеним егоизмом, лицемерјем, ситничавошћу, бесмисленим конфликтима, прељубом, осећајем надмоћи, компромисима, самооправдавањем, неспособношћу примања критике, спремношћу да судимо свима и свему.

Такво размишљање нас наводи да измислимо таквог «Бога» који у самог себе сумња, «Бога» који непрестано себе негира и који је понајпре психолошка фикција која прати болесно стање незадовољства, или некакво идеолошко прибежиште. То није Бог – Отац, Који нас васпитава, него «Бог» – слуга, који решава наше бесмислене проблеме; није Бог Који нас подржава, него«Бог» кога смо измислили да би нас подржавао; то је «Бог» који не постоји и који, природно, не заслужује да ико верује у њега.

http://www.pravoslavie.ru/srpska/62443.htm

gde pise da ne pobija evoluciju?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sad kad su se vratili el treba da se vraćamo na staro ili da činimo ono što i veliš Novo vino u nove mehove, da se okrepe i napoje u slavi Božjoj  u reči Božjoj u teologiji opitnoj i delatnoj a nauka nek ostane nauci ovde joj mesto nije.

Највећу увреду сам доживео од овог колеге (о. Горан) кад ме је назвао "салонски теолог". Мени је археологија, наука, само средство које користим као хирург да бих другима одстранио гангренске делове да би били живи. Наравно, и мени. Зато је богословље подвиг. А ови су трубадури који немају благе везе са животом. Морам да нагласим ову дефиницију!   

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Највећу увреду сам доживео од овог колеге (о. Горан) кад ме је назвао "салонски теолог". Мени је археологија, наука, само средство које користим као хирург да бих другима одстранио гангренске делове да би били живи. Наравно, и мени. Зато је богословље подвиг. А ови су трубадури који немају благе везе са животом. Морам да нагласим ову дефиницију!   

Vidi najveća uvreda jeste da među naučnicima nema istinski verujućih ljudi, da među vladikama nema ljudi koji su završili mnoge fakultete, da je sve što smo učili pod komunistima zavera i laž od osnovne matematike pa nadalje.

Naučne teorije se opovrgavaju na drugim mestima a ovo mi više liči na ravnozemaljsku sektu gde se razobličava svetska laž da je zemlja okrugla, te da sve što učimo u školi ima služiti satani u vidu zamagljivanja istine i življenja nas koji svest imamo u nekom lažnom i paralelnom svetu.

Što bi se reklo ako neko od nas u Isusu Hristu uzraste, ni on nije siguran jer je pod dejstvom te lažne nauke svetske zavereničke struje te mozak zdrav nema a kad nema zdrav mozak upitno je kako se i u Hrista obukao.....

Bruka.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ana Bjelan рече

gde pise da ne pobija evoluciju?

Срцка, ја нисам ни помислио да си ти нека особа која чита. Има на другим местима која сам качио од њега. И ако ти сада нађем та места, шта ћеш да кажеш? Да  промениш мишљење? Не, нећеш. Зато узми да сама тражиш за тиме. Имаш те текстове на енглеском. Али ти си горанитка, тако да ту нема помоћи. Јер је овај већи од Николаја који се прославио у науци. Он се и заиста бавио науком, а није млатио као Горан као м.... по самару, ако знаш ту народску...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Срцка, ја нисам ни помислио да си ти нека особа која чита. Има на другим местима која сам качио од њега. И ако ти сада нађем та места, шта ћеш да кажеш? Да  промениш мишљење? Не, нећеш. Зато узми да сама тражиш за тиме. Имаш те текстове на енглеском. Али ти си горанитка, тако да ту нема помоћи. Јер је овај већи од Николаја који се прославио у науци. Он се и заиста бавио науком, а није млатио као Горан као м.... по самару, ако знаш ту народску...

evo trazim od tebe da mi ih nadjes, bas me zanima. Nije slucajno da su po tom pitanju moji istomisljenici jako pametni i uspesni ljudi

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naučne teorije se opovrgavaju na drugim mestima a ovo mi više liči na ravnozemaljsku sektu gde se razobličava svetska laž da je zemlja okrugla, te da sve što učimo u školi ima služiti satani u vidu zamagljivanja istine i življenja nas koji svest imamo u nekom lažnom i paralelnom svetu.

Što bi se reklo ako neko od nas u Isusu Hristu uzraste, ni on nije siguran jer je pod dejstvom te lažne nauke svetkse zavereničke struje te mozak zdrav nema a kad nema zdrav mozak upitno je kako se i u Hrista obukao.....

Сатански циљ креациониста је да уведу да ништа није сигурно и да смо сви под влашћу сотоне. Јер ти не можеш да верујеш разуму и науци. тако се попишај и на све васељенске саборе, јер тамо су ствари расправљане користећи се разум. Према томе, све ти је то несигурно. - Ове мучене душе, не мученици, него паћеници, хоће да нам увале тај вирус. Неће моћи! Јер они хоће да избришу сва наша знања о свету. То је прави матрикс! 

А када се примиш на равну земљу, онда значи да си чипован, зомбиран. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...