Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 24 минута, Кратос рече

Opa avo,dobio telo,zar nije nadvečno u telu?!:D

Kao Bog nikada nije vaskrsavao već kao čovek i kao čovek prešao iz smrti u život,Bog niti umire niti vaskrsava,Bog je po prirodi večno biće kod koje smrt jednostavno nema šta da traži.

Dozvoli mi ukratko primedbe na ovaj tvoj post.  Prava si jegulja, kada je u pitanju obrtanje i okretanje reci i pojmova ili komentarises na nacin kao Jehovini svedoci. Moze da zvuci pravoslavno, ali ni malo blisko. Niko ne moze biti hriscanin ako ne veruje u Isusa. I muslimani veruju. Ali, zajednicko za one koji veruju je vera u Isusa kao Gospoda i Boga, i to je bitan kriterijum da sebe zoves pravoslavan. Gospodnje telesno vaskrsenje je u svom bozanstvu nadvladao vrata pakla, a ne na nacin Jehovnih svedoka.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Кратос рече

Bog niti umire niti vaskrsava,

Чекај, чекај. док прочиташ Симеона. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ипостас је умрла, али је остала жива. 

Ти пак тврдиш да нас Бог не воли. 

Ok.Šta znači  to da je umrla Ipostas?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Кратос рече

Kao Bog nikada nije vaskrsavao već kao čovek i kao čovek prešao iz smrti u život,Bog niti umire niti vaskrsava,Bog je po prirodi večno biće kod koje smrt jednostavno nema šta da traži.

Реч Бог се не односи на васкрсење као човека него на есхатолошки моменат као Бога тј. Ипостаси у коју је уипостазирана природа човека. Надам се да је јасније шта сам хтео да кажем.

Можда овако:

прешао је из смрти у живот, у есхатолошком смислу као Бог.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Dozvoli mi ukratko primedbe na ovaj tvoj post.  Prava si jegulja, kada je u pitanju obrtanje i okretanje reci i pojmova ili komentarises na nacin kao Jehovini svedoci. Moze da zvuci pravoslavno, ali ni malo blisko. Niko ne moze biti hriscanin ako ne veruje u Isusa. I muslimani veruju. Ali, zajednicko za one koji veruju je vera u Isusa kao Gospoda i Boga, i to je bitan kriterijum da sebe zoves pravoslavan. Gospodnje telesno vaskrsenje je u svom bozanstvu nadvladao vrata pakla, a ne na nacin Jehovnih svedoka.

Ne znam o čemu pričaš,ja sve vreme tvrdim da je Isus Bog u telu.Problem su neke drugi stvari i nema veze sa sledbenicima falusnog simbola  iz Bruklina :ok:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Реч Бог се не односи на васкрсење него на есхатолошки моменат.

Можда овако:

прешао је из смрти у живот, у есхатолошком смислу као Бог.

Pa el vaskrsenje eshatološki momenat?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ne znam o čemu pričaš,ja sve vreme tvrdim da je Isus Bog u telu.Problem su neke drugi stvari i nema veze sa sledbenicima falusnog simbola  iz Bruklina :ok:

Jesi ti pio nesto?

пре 17 минута, Кратос рече

Kao Bog nikada nije vaskrsavao već kao čovek i kao čovek prešao iz smrti u život,

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pa el vaskrsenje eshatološki momenat?

Зашто вечито понављаш иста питања, кад одговоре на њих не примаш?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Чекај, чекај. док прочиташ Симеона. :))

Govori o smrti Ipostasi Sina Božijeg,smrti prevečnog Logosa kroz koga je svet stvoren ili pak govori o njegovom stradanju kao ovaploćenog i o stradanju tom ploti koju Logos uzima na sebe?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Тања1 рече

Jesi ti pio nesto?

To uopšte nema blage veze sa ikakvom negacijom Hristovog božanstva,već govorim o tome šta u Hristu kao Bogočoveku  vaskrsava, a vaskrsava ono što po prirodi jedino i može da umre,ljudska priroda,obličije sluge koju besmrtni Logos uzima na sebe radi spasenje čoveka(sveta).Jasnije malo ili imaš još neke primedbe,ako imaš razmotritjemo...:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Pokusava da sakrije ispod vrednog savijanja koncepata... :ani_biggrin: Uskoro ce ovde sa @Bokisd da insistira da se izracuna datum 2Hristovog dolaska.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Тања1 рече

Svuda se kaze "ustao u treci dan". Ali Sveto pismo ne kaze da je Isus bio tri dana u grobu.  Ti ovde pokusavas Vaskrsenje Hristovo da predstavis da je prevazisao nedostatke ljudskog bica u ovom svetu, to jest, bolest, starost  i smrt, konkretno na nacin na koji ces ti vaskrsnuti?! Dimenzija Hristovog vaskrsenja nije ravan stvari koje se desavaju u okviru fizickog sveta, postoji zivot koji je iznad ovog sveta.  Identitet izmedju fizickog tela, koje sada imas i vaskrsenja je tesko - ako ne i nemoguce - da zamislis, dokle god mislis o odnosu izmedju vremena i vecnosti kao linearnoj putanji.

Вучице, 

ти ми даде повода да напишем и за @Ivan Marković одговорим за знак Јоне, па ми он спочитава да не разликујем "у" и "после". Проблем је што Писмо има и једно и друго. Зато Мт убија ове казуисте. Наиме, вели 12, 39-40: А он одговарајући рече им: Род зли и прељуботворни тражи знак; и неће му се дати знак осим знака Јоне пророка. Јер као што је Јона био у утроби китовој три дана и три ноћи, тако ће и Син Човјечији бити у срцу земље три дана и три ноћи. Ово се никада није десило! Испада да је Ис слагао. Дајте ми трећу ноћ! - Ови не разумеју да својим буквализмом, односно неразумевањем Писма дају оружје у руке нашим непријатељима. Тако су мухаџедини узели да говоре како Ис није ни умро, јер ни Јона није умро. Још да чују Кратоса, слава му и милост, рекли би: То је прави следбеник Књиге!    

Подели на овим сајтовима

КРАТОС:

пре 4 минута, Кратос рече

Govori o smrti Ipostasi Sina Božijeg,smrti prevečnog Logosa kroz koga je svet stvoren ili pak govori o njegovom stradanju kao ovaploćenog i o stradanju tom ploti koju Logos uzima na sebe?

СВ СИМЕОН:

On 21/4/2017 at 19:08, Vedran рече

на кресте умер Сын Божий за падение людей.

On 21/4/2017 at 19:08, Vedran рече

Бога, Который до того смирил Себя, что благоволил умереть

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Evo jedno novo lagano pitanje.Šta znači da je Ipostas umrla?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

КРАТОС:

СВ СИМЕОН:

Može prevod?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...