Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Дакле Син Човечји Син Божји је све већ завршио на нама је да се у Исусу Христу УСПИЊЕМО СА ЊИМ И ДА БУДЕМО УЧЕСНИЦИ СВЕГА СТВОРЕНОГ КОЈЕ ЈЕ СИН ЧОВЕЧЈИ ВЕЋ ПОДИГАО СА СОБОМ ЈЕР ЈЕ КРОЗ ИСУСА ХРИСТА СВЕ ПОСТАЛО У ТОЈ ЛИНЕАРНОЈ РАВНИ ГДЕ ЋЕ СТАРИ АДАМ И БОКСИД МОЋИ ЈЕДАН КОД ДРУГОГ НА КАФУ И У ВРЕМЕНУ И У ЛИНЕАРНОЈ ВЕЧНОСТИ ПОДЈЕДНАКО.

Hvala Avokadu na ideji :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 часа, Ivan Marković рече
пре 8 часа, Vedran рече

Изгледа да сам ја био испуштен кад су делили приручник са правилима. Која су то правила и ко их је успоставио?

Sasipali ste Kratosa unakrsnim ispitivanjem, i niste preformulisavali pitanja, ;ak ni kada su ona bila dvosmislena. Dakle, u svakom diskursu se formiraju neformalna pravila.

Иване, молим те уозбиљи се. Кад је то он од мене тражио да преформулишем питање, а да ја то нисам учинио? Кад се то десило? Никад.

Према томе, немој овако да га браниш. Не рекох ли још пре неки дан да га браниш мимо његове воље? И сад се то јасно види, још једном. Видиш да му је било драже да ми се победнички наруга да бежим од питања а да сам пређе преко свог питања? Њему је дакле било битно да пита али не и да чује одговор.

Препричавање оног ХаДског догађаја је био мој начин да му на забаван и благ начин покажем да му питање није баш најбоље. Да сам узео да разлажем његово питање онда би се све пушило. И први ти  би се јавио, и пре Кратоса би рекао, да ја њега истјазавам. 

Према томе, немој да га браниш на овај начин.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Одличан пост ВСБ. Христос је слободно пристао да страда, тј. принео се за нас из љубави према нама. Мислим да не можемо говорити о условљености. Писао сам да би се Христос оваплотио без обзира да ли Адам сагреши или не. Страда ради нас и то не привидно већ истински. У то је потребно да верујемо као и у Његово Васкрсење. Занимљиво је то што Матеј пише. Јасно говори о Христовом Васкрсењу на Крсту. Мислим да је другачије читање текста учитавање. Потребно је да читамо текст поштено, како пише.

Кад је Христос испустио дух завеса храма се раздире  на двоје, земља се потреса, камење се распада. Онда се отварају гробови и устају тела многих светих који су помрли. Они излазе после Христовог васкрсења, улазе у град и показују се многима. Текст јасно показује да догађаји следе један за другим. Делује ми логично овако читање текста. Ко сматра да није логично нека докаже. Ако су по Матејевом опису устали многи свети онда делује могуће теза о Васкрсењу свих са Христом и не можемо  да је одбацимо као јерес. Једино ако одбацимо Матејево Еванђеље што не верујем да би урадили. Уколико неко жели да је одбаци мора да побије Матејев текст.

Христос је остао на Крсту, није сишао, зато што је тако хтео. Слободном вољом се оваплотио и страдао. Уколико није слободно спасење нам није могуће. Добро је написано да Крст и Васкрсење не треба одвајати. Чувено је Атанасијево да је Бог постао човек да би човек постао бог( по благодати). Када причамо о страдању напоменуо бих да је Кирило Александријски сматрао да Бог умире. Наравно и васкрсава.

Навешћу још ово од Кирила:" 11. Ко не исповеда да је тело Господње животворно и да је оно сопствено тело Логоса Бога Оца, већ да припада неком другом, и да је сједињено са Њим по части, или да је оно примило само Божанско обитавање, а не, како смо ми казали, животворно (тело), тако да је оно постало Логосу својствено, и може све да оживљава (свему да даје живот), нека буде проклет. "

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Жика рече

Одличан пост ВСБ. Христос је слободно пристао да страда, тј. принео се за нас из љубави према нама. Мислим да не можемо говорити о условљености. Писао сам да би се Христос оваплотио без обзира да ли Адам сагреши или не. Страда ради нас и то не привидно већ истински. У то је потребно да верујемо као и у Његово Васкрсење. Занимљиво је то што Матеј пише. Јасно говори о Христовом Васкрсењу на Крсту. Мислим да је другачије читање текста учитавање. Потребно је да читамо текст поштено, како пише.

Кад је Христос испустио дух завеса храма се раздире  на двоје, земља се потреса, камење се распада. Онда се отварају гробови и устају тела многих светих који су помрли. Они излазе после Христовог васкрсења, улазе у град и показују се многима. Текст јасно показује да догађаји следе један за другим. Делује ми логично овако читање текста. Ко сматра да није логично нека докаже. Ако су по Матејевом опису устали многи свети онда делује могуће теза о Васкрсењу свих са Христом и не можемо  да је одбацимо као јерес. Једино ако одбацимо Матејево Еванђеље што не верујем да би урадили. Уколико неко жели да је одбаци мора да побије Матејев текст.

Христос је остао на Крсту, није сишао, зато што је тако хтео. Слободном вољом се оваплотио и страдао. Уколико није слободно спасење нам није могуће. Добро је написано да Крст и Васкрсење не треба одвајати. Чувено је Атанасијево да је Бог постао човек да би човек постао бог( по благодати). Када причамо о страдању напоменуо бих да је Кирило Александријски сматрао да Бог умире. Наравно и васкрсава.

Навешћу још ово од Кирила:" 11. Ко не исповеда да је тело Господње животворно и да је оно сопствено тело Логоса Бога Оца, већ да припада неком другом, и да је сједињено са Њим по части, или да је оно примило само Божанско обитавање, а не, како смо ми казали, животворно (тело), тако да је оно постало Логосу својствено, и може све да оживљава (свему да даје живот), нека буде проклет. "

Hvala i tvoj je baš po volji mojoj jer je iz tvoje volje i vere pisan koja je i u meni u slova tvojego napisanog ista. Mogu sve da potpišem i da dodam da se Matejevo evanđelije čita na vaskršnjoj liturgiji dakle ni govora o tome da će se to evanđelije ikada izbaciti.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Жика рече

Ако су по Матејевом опису устали многи свети онда делује могуће теза о Васкрсењу свих са Христом и не можемо  да је одбацимо као јерес.

Kakva crna jeres pa ako nismo svi vaskrsli tada sa Hristom onda je Hristos stvorenje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kakva crna jeres pa ako nismo svi vaskrsli tada sa Hristom onda je Hristos stvorenje.

Пишем овима који то одбацују као јерес.

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko sam bio jasan da je jako bitno da se rukama Sina Čovečjeg završi Oboženje sveta i uspostavi Carstvo Nebesko kao kraj stvaranja gde sve prelazi u večno postojanje u smislu da kraja više nema a da nam je sam početak već svima potpuno i fizički dostupan?

Upravo zbog Ipostasi Sina Božjeg jer je nedeljivo nesliveno i Božanska i Čovečja.

Sin Čovečji kao istinita Druga Ličnost Svete Trojice se uspinje na nebo i seda sa desne strane oca kao Sin Božji.

To uspinjanje ka Ocu Sina Čovečjeg nema nikada kraja jer Oca mi ne možemo videti i on je za nas uvek korak dalje u visinu ( kad koristim pojam visina mislim i na prostor i vreme i sve moguće pojmove koji su nam poznati da objasnimo zašto nismo u stanju nekoga da vidimo a sve vreme smo mu tako blizu).

Garant da to uspinjanje nikada neće prestati je Ipostast Sina Božjeg koji je Drugo Lice Svete Trojice. Garant da se uspinjanje dešava jeste sam Sin Čovečji kako nam Pismo i Apostoli radosno svedoče.

Zato je svršetak sveta i stvaranja delo ruku Gospodnjih vaistinu i fizički a ne samo književno pesnički i farisejski po potrebi kvasca koji bi se dalo od Istine zloupotrebiti.

Istina je savršena.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Можеш ли ми рећи како ти разумеваш ове речи?

Ја их разумевам, да се људи имају покорити Исусу Христу као слуги који служи из љубави створењима својим али који Јесте ваистину Ипостасно Господар свега створеног.

Ove reci su iz 1 Korinc. 15. glava. Uzete su iz stiha 28.

Mislim, reci su bas duboke i teske za razumevanje , zar ne ? Deo su sire price u kojoj apostol Pavle opisuje poslednje dogadjaje i kraj sveta. Posle vaskrsenja mrtvih, ukida se poslednji neprijatelj - smrt, sve se pokorava Sinu, i na kraju svih krajeva i sam Sin ce se pokoriti onome ko mu je sve pokorio i bice Bog sve u svemu.

Onako logicki razmisljajuci, kako moze Sin da se pokorava Ocu, ako su oni isti po vlasti i sili i po sustini svoga Bozanstva ? Da nije to zbog toga sto je sada Sin primio telo ? Treba se sve, sada pokoriti Sinu koji se ovaplotio i uzdigao coveka u svojoj Licnosti iznad svakog poglavarstva i vlasti ?

To je , po mom misljenju, ono ispunjenje koje zahvata celu istoriju sveta i coveka i Boga, kada se u Bogu sve vozglavljuje, na kraju vremena i sveta. To je taj neki cilj postojanja tvorevine i coveka.

U Bogu kao sv. Trojici postoji ovakav plan i nacrt i pre pocetka sveta i veka, ali, realan i vremenski sled dogadjaja se mora odvijati. Jer, u samoj ovoj glavi iz kojih su ovi stihovi ( 28. ) samo malo ranije u 23. stihu se kaze :

"23 Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његовом доласку; "

Prvo Hristos ,  a potom svi mi koji verujemo u Hristovo Vaskrsenje o Njegovom Drugom dolasku. Kada ce se i ispuniti reci, da ce Bog biti sve u svemu.

Ovako vidim smisao ovih reci.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

23 Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његово

пре 22 минута, Bokisd рече

Onako logicki razmisljajuci, kako moze Sin da se pokorava Ocu, ako su oni isti po vlasti i sili i po sustini svoga Bozanstva ? Da nije to zbog toga sto je sada Sin primio telo ? Treba se sve, sada pokoriti Sinu koji se ovaplotio i uzdigao coveka u svojoj Licnosti iznad svakog poglavarstva i vlasti ?

O čemu pričaš za Oca je Hristos novina?

O kakvom pokoravanju Sina Ocu ti pričaš?

Ustvari ne mogu tako meni u tvom postu ništa nije jasno nego reci ti meni šta tebi nije jasno u mom postu?

Rekao sam ti da se mi stvoreni imamo pokoriti Sinu neki u ljubavi kao Petar neki će to učiniti u grehu kao Juda a Isus Hristos Sin kroz koga je sve postalo tako i Ipostasno u Božanskoj i Čovečjoj prirodi postaje Bog u svemu.

Kako On može postati po kompletnoj Ipostasi Bog u svemu ako nije kroz kompletnu Ipostas sve stvoreno?

I time se Sin ne pokorava Ocu nego je istovetan sa Ocem po ljubavi i vlasti.

Sve se ima pokoriti Sinu a Sin je izabrao da bude sluga onima koji se trebaju pokoriti (nama) i to sluga iz ljubavi jer želi da se stvorenje pokori iz ljubavi a ne iz uslovljenosti i straha ali neko kao Juda naprimer će izabrati tu ljubav Hristovu da mu se pokori grehom i na svoju pogibiju.

Dakle Sin nema akciju i reakciju prema Ocu mi imamo akciju i reakciju prema Sinu jer je Sin imao Akciju i Reakciju prema nama.

I ti sad Sinu u bezumlju svom spočitavaš to što je Sin izabrao da bude sluga iz ljubavi prema nama koji se trebamo pokoriti Sinu to da se Sin ustvari prvo treba pokoriti Ocu kao da je on (Sin) najgori bludnik a ne Onaj kroz koga je sve postalo. I TO SAMO ZATO ŠTO IMA I LJUDSKU PRIRODU.

Nečuveno.

Подели на овим сајтовима

Pa, pise VSB.

I, postavio sam logicko pitanje. Ako su oni isti po prirodi i sili i vlasti, ...zasto se kaze ,.....' онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори ' ?

Ako imaju istu sustinu koja je Bozanska, ne sme da postoji nikakvo 'pokoravanje' izmedju Njih. Jer cemo narusavati ove Njihove zajednicke osobine koje ih cine jednakima po sili i vlasti.

Oni imaju zajednicku Ljubav i istu Volju i iste namere prema svetu i coveku. Zajednicki deluju i potpunoj i savrsenoj sinhronizaciji.

Kako se onda pokorava Sin svome Ocu ?

Подели на овим сајтовима

Da potpuno sam bio u pravu već davne 2010 godine kad sam došao na Pouke, Žive Reči Utehe.

Ovde se napatila skrivena ekipa koja Isusa Hrista Bogočoveka zagrli i poljubi i odleprša u nebo da traži neovaploćenog Logosa.

Nećete verovati i mentore vam  vidim ali ih ne poznajem.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Onako logicki razmisljajuci, kako moze Sin da se pokorava Ocu,

Природа људска у Христу покорила се Божанској. Христос беше послушан Оцу до смрти и то до смрти на крсту, тада се воља људска покорила Божанској у Христу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

онда ће се и сам Син покорити

Jer će pokoriti vaseljenu i BIĆE SIN SVE I U SVEMU BOG.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...