Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 5 минута, Кратос рече

Ne brate napisao sam sam da je ljudska priroda koju je primio na sebe stvorena priroda a ne večna priroda.Za razliku od VSB koji ovde ispoveda čist monofizitizam i govori o večnoj prirodi i razara priču o Bogočoveku u paramparčad ....

Da kao po običaju Žika nema pojma šta si ti napisao i šta sam ja napisao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, Матусал рече

Христос као личност куша смрт кроз људску природу, но он разруши окове смрти јер не беше могуће да га она држи. Ако је неко умро није нестао, што би рекао Јован Златоусти: смрт разграђујући наше тело уствари уништава у њему оно што је трулежно и пропадљиво.Многи су помрли али ће се јавити на суду Божијем. И Адам је умро али није нестао него је био свезан у Аду до силаска Господњег.

Ok.Šta je truležno u Hristu?Nije valjda Ipostas Logosa truležna?Inače ne čitaš uopšte ove novoteologe,sud se već desio a mi pojma nemamo o tome.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ok.Šta je truležno u Hristu?Nije valjda Ipostas Logosa truležna?Inače ne čitaš uopšte ove novoteologe,sud se već desio a mi pojma nemamo o tome.

Ipostast Logosa je Sin Čovečji.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da kao po običaju Žika nema pojma šta si ti napisao i šta sam ja napisao.

Ja sam govorio o prirodi koju je Logos uzeo na sebe da je stvorena a šta vi pričate i šta čitate to više ni Bog Otac ne zna.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Inače ne čitaš uopšte ove novoteologe,sud se već desio a mi pojma nemamo o tome.

Za mene i tebe još nije mi se trenutno nalazimo na strašnom Hristovom sudu.

On nam sudi ili misliš da nas ne vidi sada?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Ja sam govorio o prirodu koju je Logos uzeo na sebe da je stvorena a šta vi pričate i šta čitate to više ni Bog Otac ne zna.

Zna, nego ti ne znaš.

To ti je tako kad misionariš i ispovedaš čisto pravoslavlje i juriš na rim sa turbanom koji diči rusu glavu i isukanim mačem jer imaš konfuziju oko osnovnih stvari koje niko nije umovao nego nam ih je sam Hristos o sebi otkrio.

Smeju ti se ljudi kratose i to mnogo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ipostast Logosa je Sin Čovečji.

Nije,Ipostas je Logos,Sin Božiji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zna, nego ti ne znaš.

To ti je tako kad misionariš i ispovedaš čisto pravoslavlje i juriš na rim sa kofuzijom oko osnovnih stvari koje niko nije umovao nego nam ih je sam Hristos o sebi otkrio.

Smeju ti se ljudi kratose i to mnogo.

Ma naravno...piše u kekecu verovatno.

Подели на овим сајтовима

@Кратос

Ово си написао:

" Sin Božiji koji po ovaploćenju postaje Isus Hristos(Sin Božiji i Sin čovečiji,zajednica večnog i vremenskog,i stvoritelj i stvorenje,stvoritelj po Logosu kroz koga je sve stvoreno,stvorenje po duši i telu koja Logos uzima na sebe a koje nije imao pre ovaploćenja na večnom planu,nego utemeljuje i uzdiže to prolazno da bude pričasno večnom). "

Подели на овим сајтовима

И док их он благосиљаше, одступи од њих и узношаше се на небо.

Vidite da sam Hristos nikada telom nije odstupio od nas, jer veli uznosaše se na nebo, dakle nije zatvorio nijedna vrata, vrata do Hrista na nebu koji sedi sa desne strane Oca ne postoje postoji Otvoreni Put i Život.

Gde vi vidite da je Hristos na nebu bez nas?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Тања1 рече

Detalji o tome kako tvoj mozak obavlja ovaj slozeni zatatak je, dakle, otkriven. :ani_biggrin:

Сестро слатка, ти написа схолију, док му ја само рекох да не буде циник и да не подј..., као да смо ми сисали весла па га не капирамо. Но, потписујем твоју анализу :D 

Подели на овим сајтовима

И ево, ја ћу послати обећање Оца својега на вас; а ви сједите у граду Јерусалиму док се не обучете у силу с висине

O kojoj sili ovde govori Hristos kad kaže dok se ne obučete u silu s visine?

Da nije to sila koja će naše nejake nožice naterati da prohodaju konačno po vodi kao što je Petar pokušao a razbojnik na Krstu pokajan za svoje maloverje zamolio Hrista da ga se seti u toj sili sa visine i podigne ga na taj Put koji rekoh nema vrata i nije u nekoj drugoj realnosti ili budućem događaju.

Na nama je samo da se obučemo u tu silu, dok i Svetim Duhom i Njegovom Ipostašću po blagodati ne otvorimo Carstvo u nama.

Pokajani razbojnik na krstu je znao koji Krst ima silu Životvornog Duha i tom krstu je rekao seti se mene.

Apostoli su sačekali pedeseticu da ih plameni jezici Svetoga Duha podignu i da na svim jezicima sveta sada konačno izgovore potpunu Istinu: Ne živim ja, nego Hristos živi u meni.

Uzmite se dakle Životvornog Krsta to je naš Krst a ne naša smrtna priroda i zasluženi smrtni krst kojeg ispovedi pokajani razbojnik.

Vi sada meni govorite da sam ja još uvek mrtav ali otkud vama pravo da mi kažete to ako ne znate da sam ja već umro i oživeo u Hristu ponovo kao pokajani razbojnik kao apostoli sačekavši silu sa visine plamene jezike Duha Svetoga?

Ja jesam umro imam lobanju pored sebe i ne govorite mi kako ću lobanja ostati jer tada zaista vam kažem ne bi ni umirao, nego bi se ovako smrtno grešan zatrčao u vrt adama i eve i pojeo plod sa drveta života, tada bi bio ono što kratos želi da budem a to je večna lobanja da li ona govorila ili ne sasvim mi je svejedno.

Подели на овим сајтовима

Kad je na Tavoru Isus Hristos govorio o tome kako će Sin Čovečji postradati u Jerusalimu, iz oblaka se začu glas Oca Nebeskog i reče Otac: Ovo je Sin moj Ljubljeni Njega poslušajte.

Sin Čovečji je Sin Oca Nebeskog jer ne stajaše tamo nikakav drugi Sin do onog Sina koji govori o sopstvenom stradanju i kaže za sebe da je Sin Čovečji.

Upravo je Otac ponovio i tada kao i na Jordanu Ovo je Sin moj Ljubljeni, da ne bi kratos rekao ovde da je Sin Čovečji stvorenje.

I još nešto je veoma bitno sa Tavora.

Otac Nebeski je rekao Ovo je Sin moj ljubljeni i njega slušajte, DAKLE NE LJUBI SAMO SINA SVOG NEGO I DELA NJEGOVA, JER AKO IH OTAC LJUBI ONDA SU DELA SINA BOŽANSKA DELA.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Кратос рече

У Христу није ништа трулежно, поготово ипостас која је када се говори о Богу изнад природе. Моја констатација се односила на оно да би Отац оста без Сина, па сам базирао поглед на природу смрти,додуше врло штуро, јер ми се учинило да сте је доживели као неко нестајање Сина уколико је доживео смрт преко ипостаси.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...