Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 27 минута, Bokisd рече

Znam, to je druga prica , o cemu smo razgovarali. ( a mozda je i deo price, na posredan nacin ).

Na ovaj nacin verujem da Bog nije ogranicen i da je nije neki polu - bog. Tako pise i u dogmatici, po tim stvarima se poznaje da je pravi i istinski Bog.

Добро. Ти верујеш да није ограничен на основу догматике. То је ок. 

Само не схватам како онда можеш да се држиш две међусобно искључиве ствари, да је Богу све могуће, и да му није могуће телом оваплоћеним, од Марије, доћи Авраму?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 52 минута, Zoran Đurović рече

се оним небулозама о двоструком оваплоћењу или васкрсењу.

Ovo si lupio nako muški.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Sanjam nocas vaskrslu majku i u pokusaju da duhovniku objasnim -oce, vidite, ona je vaskrsla. A on gleda i iako vidi nju i jedemo svi skupa neke pogace dok to nisam rekla nije je prepoznao...

Budim se i psujem forum, reko ko me tero da se majem gde mi mesto nije :cheesy3:

Jel bi bilo cudnije da Bog ostavi Avrama da pozivi dok ne dođe Ovaplocenje ili vako, da mu se pokaze tajanstveno Ovaplocen Hristos iako ce u stvarnosti On ovaplotiti tek kasnije? Zasto Bog to ne bi smeo da uradi? Nije Avram bilo ko, zar ne? A nije ni Hristos...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Vedran рече

Али тај исти Христос који се оваплотио једном за сва времена и сву вечност од Дјеве Марије,

Jeste al nije večno ovaploćen.....mislim može al onda moraš i čoveka da baciš u tu ravan minimum,čovek je Bog .....

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Zoran Đurović рече

Пориче Кратос, не разумеш га. 

Poričem apsolutno,Logos ne može da umre jer je Bog.Mislim može al bar  budite pošteni arijanci a ne latentni....

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече
пре 9 часа, Vedran рече

Али тај исти Христос који се оваплотио једном за сва времена и сву вечност од Дјеве Марије,

Jeste al nije večno ovaploćen.....mislim može al onda moraš i čoveka da baciš u tu ravan minimum,čovek je Bog .....

о чему ти то?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

о чему ти то?

O nadvremenskom vaskrsavanju....

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Vedran рече

Добро. Ти верујеш да није ограничен на основу догматике. То је ок.

Само не схватам како онда можеш да се држиш две међусобно искључиве ствари, да је Богу све могуће, и да му није могуће телом оваплоћеним, од Марије, доћи Авраму?

U sustini, naveo sam koji su argumenti za moje stavove, koji se svi svode u jedno, u onu  'sliku' ili praobraz putem kojih se svi dogadjaji u SZ tumace. Ili, kako se kaze savremenim jezikom tipologija SZ. Kasnije cu postaviti jos nesto u vezi toga.

Bogu je sve moguce. Ima jedna lepa misao od Tertulijana :

" Bogu nije ništa nemoguće, sem onoga ĉega On neće. - Šta hoće Bog to i moze; ali On neće sve ono što moze. "

Eto, deluje da i Bog gleda na kontekst stvari. :ani_biggrin:

Ali, recimo, cisto sa logicke strane, kako si postavio pitanje moze se izvuci neki sled :

Ako Hrist treba telom ovaplocenim od Marije da dodje Avramu, postavlja se pitanje,...... to ovaplocenje od Marije se desilo u vremenu, u doba Avrama se nije jos desilo ...pa, kako moze  telo od Marije da dodje Avramu i da se pojavi pred njim, kada to telo u njegovo vreme jos nije bilo rodjeno od Marije ? :scratch_head:

Da se malo nasalim, jer to Hristos sa telom od Marije moze u isto vreme da bude i u Novom Zavetu sa apostolima i u Starom Zavetu kod Avrama ? :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Vedran рече
пре 23 минута, Кратос рече
пре 9 часа, Vedran рече

о чему ти то

пре 9 минута, Кратос рече

O nadvremenskom vaskrsavanju...

Да, да. Све је јасно. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Врати се да нам истумачиш Матејев текст. 

Како он оно рече за Иларија? Нешто као "немој да ми наводиш Иларија он се не слаже с Писмом"

Сад ће бити "Немој да ми наводиш Матеја он се не слаже с Предањем" 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Vedran рече

Па није прочитао у догматици:)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...