Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa zato se kaže da mogu da jedu i da piju ( učestvuju u programiranju a nisu programeri. razumem osećaj koji ti se budi dok jedeš iako ga ja direktno ne mogu osetiti. Kako razumeju tu našu funkciju telesnosti a da pri tom nisu telesno učesnici nikome nije jasno ali su nedvosmisleno to nama jasno i poručili. Zato se kaže da su jeli i pili, dakle delili potpuno ljudsku svest u razumevanju određenih pojmova kao i opis osećaja telesnog zapisa.

Zar nismo rascistili sad to oko andjela da oni ne jedu? Mozda mislis kako mogu da razgovaraju sa Djevom, i da im se u tom smislu daje da se spoje na frekvenciju ljudske svijesti kako bi mogli razumjeti ljude...moze biti i ne mora. Zasto se uopste uvodis ovakve stvari u raspravu. Oni su stvoreni, pod jedan, tvarni su pod dva, imaju mozda samosvijest (koja je netvaran pojam, ali proishodi iz tvarnog isto kao i ljudska) i mogu rame uz rame sa svojom samosvjesti da se razumiju sa ljudima i njihovom prirodom, mozda nemaju samosvijest, nego su nize inteligentna bica i kranji domet im je samo da ne razmisljaju nista vec kao roboti izvrsavaju naredjenja i ne treba im ista da razumiju sto se tice ljudske prirode. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa zato se kaže da mogu da jedu i da piju ( učestvuju u programiranju a nisu programeri. razumem osećaj koji ti se budi dok jedeš iako ga ja direktno ne mogu osetiti. Kako razumeju tu našu funkciju telesnosti a da pri tom nisu telesno učesnici nikome nije jasno ali su nedvosmisleno to nama jasno i poručili. Zato se kaže da su jeli i pili, dakle delili potpuno ljudsku svest u razumevanju određenih pojmova kao i opis osećaja telesnog zapisa.

E, samo da te dopunim.

Zato i kaze tamo u knjizi o Toviti andjeo Rafail ljudima sa kojima se druzio par dana, ....cinilo vam se da sam jeo i pio.....da oni ne bi  pomislili da andjeli  jedu i piju po prirodi .

Kako su jeli i pili, Bog zna. Mozda kao i one glistice koje jedu kroz kozu. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Ja sam se u njegovom postu samo slozio sa konstatacijom da andjeli mogu da krkaju i da se opijaju. :pivo:

И немој да се измотаваш. Сложио си се са свим што је он написао. За разлику од тебе он се после оградио од тврдње од оваплоћењу, али ти не показујеш тај исти интегритет и доследност. Него се претвараш као да си се сложио само са одређеном ствари. Постоје две могућности. Или си неискрен и не желиш да признаш грешку или ти једно мислиш а друго пишеш (то може бити или због конфузије, или због неумећа, или због зезанције, или ....). 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

И немој да се измотаваш. Сложио си се са свим што је он написао. За разлику од тебе он се после оградио од тврдње од оваплоћењу, али ти не показујеш тај исти интегритет и доследност. Него се претвараш као да си се сложио само са одређеном ствари. Постоје две могућности. Или си неискрен и не желиш да признаш грешку или ти једно мислиш а друго пишеш (то може бити или због конфузије, или због неумећа, или због зезанције, или ....). 

Amin.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Kako su jeli i pili, Bog zna. Mozda kao i one glistice koje jedu kroz kozu. :)))

Да ли то кроз људску или анђеоску кожу?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Vec sam pre par stranica odgovorio u jednom postu, da se slazem u njegovom postu samo sa stavom oko jedenja i pijenja.

Moram malo da odmorim ( crko' sam ) i da idem u grag. Ako hoces, navedi konkretno sta je problem i da razgovaramo na tu temu.

Da rascistimo konacno tu stvar. Ako ne navedes konkretno sta je problem sa mojim stavovima koji impliciraju neke stvrai u tu pricu oko Gavrila, smatracu, da ucitavas neke stvari koje ne postoje u mojim postovima.

Подели на овим сајтовима

Apostolima rece Hristos I kad odete u neki grad jedite I pijte sta god vam se iznese...

E,  kakave su to ljudine bile, je jedu I piju po gradu a nebo nebesko se otvorilo nad tim gradom....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Vec sam pre par stranica odgovorio u jednom postu, da se slazem u njegovom postu samo sa stavom oko jedenja i pijenja.

Moram malo da odmorim ( crko' sam ) i da idem u grag. Ako hoces, navedi konkretno sta je problem i da razgovaramo na tu temu.

Da rascistimo konacno tu stvar. Ako ne navedes konkretno sta je problem sa mojim stavovima koji impliciraju neke stvrai u tu pricu oko Gavrila, smatracu, da ucitavas neke stvari koje ne postoje u mojim postovima.

Сматрај како хоћеш. Знаш шта, ти непрестано тражиш да неко други иде и чита твоје ствари и да се труди, а ти сам ни прстом да мрднеш. Толико ствари ти је указано и ти преко свега ладно прелазиш. И сад хоћеш да се бавимо археологијом твојих порука и да ти пишемо трактате. Ти ни на несумњиво Православне ставове не желиш да кажеш "амин", да се сложиш. А онда би кобајаги желео да рашћишћаваш ствари од Кулина бана. Питаш нас да ли се слажемо да је свет створен ни из чега. Ти мислиш да смо ми весла сисали? Или да смо пали с Марса? Или смо ишчашеног мозга?

Не да ти неко да превалиш то преко уста да се слажеш са Православним ставом, само зато што се не уклапају у твоју концепцију и само зато што ниси ти иницијатор тога става. Причаш рекао сам ово, рекао сам оно, пар страна уназад, тамо, овде, онде. И све тако, неодређено, нејасно, и свагда си у праву, чак и кад си сам себи контрадикторан. 

Ево ти шта си аминовао:
"Andjeo ma sta god da je, kada se javlja javlja se privremeno inkarniran u ljudsko tijelo od krvi i mesa."

На то си рекао следеће:

"Jasno ko' dan. Nema ovde neka velika filosofija. Tako i ja pricam. Hvala ti na iskrenosti i objektivnosti. Imali smo i ti i ja dosta sporova, i zbog toga si sada poakzao veliko intelektualno postenje. Svaka cast. " 

И намерно нећу да ти копирам са линком. Ако хоћеш да видиш иди сам и копај по својим порукама.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече
пре 14 минута, Vedran рече

Да ли то кроз људску или анђеоску кожу?

Ma, metafora Vedrane.....metafora....ajd, da odmorimo malo. Cujemo se kasnije.

Ти не капираш да се шалим?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Propustih dosta...smuckala kafu...taman mislim zacinice, kad zacina nema a sve je jasno.

I sad?Sta sad? Nije meni sto se vi ganjate, nego sto vas ja razumem o cemu pricate. Da vas ne razumem lakse bi mi palo :))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

...smuckala kafu...

немој само сад да подражавајући ангеле попијеш кафу кроз кожу. нарочито ако је врућа 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...