Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Чак и да ти није својеручни, прифатам!:)):)) - Заборавих трећи смајлић код Аврама.

Da bih i ja tebe mogao da otpustim u miru :)), od kakve su prirode onda satkani andjeli? Jer ja mislim da boksid-ovo misjenje je konfuzno zbog toga sto se andjelima pripisuje duhovna priroda, koj ni u kom slucaju ne moze biti ova nasa ista. Pa onda ako je neko duh da bi dejstvovao u ovom svijetu mora imati jos neke narocite moci ili uzeti dio prirode na sebe da bi stupio u interakciju. No ako su andjeli satakni od nama imanentne prirode, samo sto nemaju vitalne organe, onda ne postoji nikakava potreba da oni imaju narocito specijalne moci, po svojoj prirodi stupaju u kontakt s nama bez problema i tad naravno nema nista od krkanluka :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 20 минута, Vedran рече

Мени у читавој овој причи није било ни кључно да ли једу, на пример, кад се јављају.

Što je srećom vaistinu poznat stav.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Vedran рече

Ух како бих могао да ово сад још више замутим, да му убацим једну идеју као одговор на ово, коју би вероватно и прихватио само кад не би од мене дошла. Али то би било стварно злобно с моје стране :)

Pa navedi mu 10 ideja i neće verovati da je to davno svršena stvar.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Vedran рече

А нарочито не зато што ми не знамо какав је тај говор ангела. Одакле ти закључак да је потребно непце и струјање ваздуха да би ангео говорио са Дјевом? Опет ово ја никако не бих разрађивао у детаље

U vezi ovoga. Kako govori andjeo u obliku ljudskog tela , ako  kazemo, da nema telo 'materijalno' kao i mi ljudi ? Slazemo se, nema tvarno telo, nema tvarno nepce i jezik, a opet govori sa ljudima i moze se videti da pomera usne i ispusta govor.

Tako isto i ovo sa hranom, nema 'tvarne' organe, ali, opet moze da se sladi raznim poslasticama. :pivo:,...Kako ? Ne znamo, Bog zna , On ih je  i poslao, pa, moze da se desavaju i stvari koje nisu po prirodnom sledu (stvari ).

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Сада само потпиши да не могу да једу и отпуштам те у миру!:))))

Oče blagodarim na besplatnom razrešenju, koje me spasi da više ne čitam Boksidove duže tekstove. :))

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Ali, kaze se kod Avrama,....И људи окренувши се пођоше пут Содома.....kada su stigli kod Lota, kazuje se da su andjeli. I. Lot im se poklanja kao  ljudima. Poklanja im se kao tim ljudima koji su i krenuli sa Sodom, a pismo ih naziva andjelima ?

Магарац један! како је мени говорио владика Данило... Разуме се да су људи били ти који су јели и пили, а не неоплатоничарски анђели, јер само животиње могу да једу (и неке биљке месождерке). 10 пута ти је било речено, а чак и од Ивана, да се ту реч анђео помиње не у смислу природе или бића него у функцији, односно да су посланици. Да ли ти је гангрена толико опхрвала мозак па када видиш реч анђео да одмаху умислиш платоничарског анђела? "Послао сам ти анђела" - послао сам ти честитку за нову годину са насликаним анђелом. 

Де си видео крилате људе, осим у филмовима и сликама? Нигде. И онда још ови хоћу да их малко препознају у Содому? Па побегли би главом без обзира када би видели неке крилаше! Били су људи! Још је проблем што хронолошки хоћеш да читаш Писма не знајући ништа о изворима, па ти мозак плута по лобањи и како где удари видиш 2, па 3 па 2 па 3... 

Јеванђелисти лажу! Како? Лепо. Лука каже да су 2 човека била на разваљеном гробу (24, 4), док Мк. 16, 5 види само једног човека у блиставим хаљинама. А догађај је тако значајан и немогуће је да неки погреши. Лаже један или обојица! - Видиш ли колико је малоумно твоје расуђивање? И виде младиће. Зашто се живописци усуђују да прикажу анђеле са крилима јер Писмо то не говори? 

Зато, Алааха ти, прихвати Ивана и Писмо који веле да су људи били тамо, а да се реч анђео користи у преносном смислу. И престани да ратујеш против Јеванђелиста који кроз јело доказују телесност Христову! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

U vezi ovoga. Kako govori andjeo u obliku ljudskog tela , ako  kazemo, da nema telo 'materijalno' kao i mi ljudi ? Slazemo se, nema tvarno telo, nema tvarno nepce i jezik, a opet govori sa ljudima i moze se videti da pomera usne i ispusta govor.

Tako isto i ovo sa hranom, nema 'tvarne' organe, ali, opet moze da se sladi raznim poslasticama. :pivo:,...Kako ? Ne znamo, Bog zna , On ih je  i poslao, pa, moze da se desavaju i stvari koje nisu po prirodnom sledu (stvari ).

Ja ako razumjem avu dobro, andjeo ima materijalno tijelo, samo je drugacije konfigurisan nego mi ljudi, jednostavniji su i nisu kompleksni kao mi. Nemau polne organe, nemaju vitalne organe, nemaju zeludac, nemaju mozda ni krv ili imaju drugacijeg sastava, imaju oci, uho, usta, zubala nemaju, ali mogu da proizvode zvuk fizicki, imaju mozda mozak drugacijeg karaktera, soposobni su da misle, ali nisu mozda inteligenti kao ljudi vec samo izvrsavaju ono sto im se kaze. 

Ako je tako onda nemas problem da prihvatis da andjeli ne mogu da jedu i piju, niti imaju potrebu da se reinkarniraju ili "javljau u tijelu" kako bi neko reko vec se javljau po svojoj prirodi onakvi kakvi jesu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

moze se videti da pomera usne i ispusta govor.

Ти си то видео?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oče blagodarim na besplatnom razrešenju,

индулгенцију ће после да ти наплати 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oče blagodarim na besplatnom razrešenju, koje me spasi da više ne čitam Boksidove duže tekstove. :))

Moze i jednostavnije. Ako postoji kod otaca tumacenje da su se Avramu javila tri andela u vidu ljudi ili dva andjela i Hrsit , onda oni dopustaju mogucnost da su andjeli jeli i pili sa Avramom.

Da li je tesko prihvatiti i jednu ovakvu mogucnost ?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa navedi mu 10 ideja i neće verovati da je to davno svršena stvar.

Само једна би била довољна да покрене нову лавину :) ал се бојим Суда.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Moze i jednostavnije. Ako postoji kod otaca tumacenje da su se Avramu javila tri andela u vidu ljudi ili dva andjela i Hrsit , onda oni dopustaju mogucnost da su andjeli jeli i pili sa Avramom.

Da li je tesko prihvatiti i jednu ovakvu mogucnost ?

El ti kopipejstvuješ ovo pitanje već jedno tri godine sa vremena na prebrzo za svetlost?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Какве су сад ово нове глупости? Како анђео нема тварно тело? Па анђели су створени као и ми и све што је створено има тело. 

А да ти Џастин сада прочита изјаве и зашто ја велим да је, према вама, могуће да је Марију облежао Гаврило кад уведете ове лудачке претпоставке.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa, gledaj, nisu valjda pricali iz trbuha. Kako bi oni koji su pricali sa andjelima u vidu ljudi odreagovali u takvoj situaciji ? Pricaju a ne pomeraju usne ?

Pobegli glavom bez obzira ?

Jeli tito kopipejstvuješ ovo pitanje sa vremena na brzinu veću ood svetlosti?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...