Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 15 минута, Кратос рече

telo ima sposobnost materijalizacije,

12:smeha:

:bu:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Жика рече

Свети Симеон Солунски пише да анђели нити једу нити пију.

Да ли ти је при руци цитат?

Дај. Можда њему поверују!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Да теби докаже да има тело! 

Али узалуд! Ти верујеш у неке метаморфозе, час је овако, час је онако. Пуф! Пуф! Трас! 

То се код тебе полако развија у читав теолошки систем. Од стварања нове твари при оваплоћењу па до ових метаморфоза. Шта је следеће? 

Pa sine apostol Pavle ti govori o metamorfozi,preobražaju tela.Oćeš da mi kažeš da nisi nigde video da je Isus nova tvar?

Јер у Христу Исусу нити што вреди обрезање нити необрезање, него нова твар.(Galatima,6,15).

A nova tvar ima nove sposbnosti koju ona stara koju apostol Pavle kaže ako u nju seješ seješ u trulež,nema.Sad me mrzi da ti kopam al ću da ti nađem gde sveti Oci govore o Hristu kao jedinoj novoj tvari.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Опрости и ти мени. Јер ако си био повређен онда сам и ја крив иако нисам хтео да те повредим.

Без обзира на Миланову, исправну, реакцију ћу ти поклонити једну причицу, ризиковаћу за твоју љубав.

Данас, по повратку са "Врбице", сам се дуго радовао, поневши ту радост из храма. Пост је, ретко се тако радујем у посту, можда је на то утицала присутност толике дечице, можда престанак ветра, можда.? Вратио сам се на форум и наставио преписку, биће баш са тобом, онда се сетих! Мученици, радост мученика, мало је тако великих радости, одатле се родило моје данашње радовање. Троструки опход око цркве, поворка изабраних, дечица, млади, старци, поворка мученика Христа ради. Видео сам, како сутра, ово се спрема за под нож, ово се сабрало на месту једине утехе. И гле допустили су ми да станем међу њих, поздрављају ме, осмехују ми се, гледају ме као свог. Све складно, све мирно, достојанствено. Та мала породица изабраних не одгурује ме од себе, а достојан сам тога. То ме обрадовало, онда се вратих овде, из речи у реч, и радости нестаде. А мени је до радовања, знање ми само умножава муке.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Читај и укључи софтвер. Врати се уназад неколико страна. И кад све прочиташ онда ми одговори о својој ангелологији. Па онда ако има нешто још да разјаснимо, врло радо. 

Дечко није нормалан. Не зна шта кад тврди. Сигурно је само да је без моралног интегритета. Ја га стављам на игноре...  

Подели на овим сајтовима

12:smeha:

:bu:

Pa lupaj kad ne umeš da čitaš,reko sam ti da ćeš da pregoriš...:))baš sam prozorljiv...12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Vedran рече

А шта то драги мој? Мораш бити конкретнији. Или хоћеш да ме питаш да ли сам ја било шта читао, кад не знам основне ствари? :))

Хоћу да знам на основу чега тврдиш да ангели једу и пију.

Pa, sta znam, delujes ko' da si prvi put cuo za ove stvar, a raspredamo o mnogim drugim stvarima vezano za hriscansku veru, koje su mnogo dublje i komplikovanije,....a, ovamo se nesto raspravljamo oko pisanih izvora koja govore o andjelskom svetu.

Trebalo bi da je jasno , da ne tvrdim ja, kako to andjela mogu da jedu i piju, nego je to zapisano u duhovnom predanju i zitijama svetih. To je jasno.

Kako jedu i piju andjeli koji su duhovi i nisu materijalni ? Da li hoces da filosofiram ili da kazem jednostavno ? Po Bozijoj moci i Njegovoj sili i cudotvornoj moci. Verujes u hriscanska cuda ?  Trebalo bi da  je to sasvim dovoljno za verujuceg coveka. Svedoci smo toliko velikih cuda koja postoje u hriscanstvu, sve je stvoreno mocnom desnicom Bozijom. Da li je tesko prihvatiti iz te perspektive i cuda koje se desavaju i cine sami andjeli.

Andjeli prvo sluze Bogu, pa onda ljudima.. Salju se Bogom na sluzenje i cinjenje raznih dobara ljudima. Kako kaze sv. Damaskin za andjele :

"Попримају облик према томе како им Господ Бог затра- жи, и тако се јављају људима, откривајући им божанске тајне"

Vidis, poprimaju oblik kako im to Bog zatrazi. Eto , tako jedu i piju, dobri moj Vedrane. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Читај и укључи софтвер. Врати се уназад неколико страна. И кад све прочиташ онда ми одговори о својој ангелологији. Па онда ако има нешто још да разјаснимо, врло радо. 

Ja sam rekao da mogu da jedu i da piju i da se materijalizuju ako hoće.Vac d problem?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Pa sine apostol Pavle ti govori o metamorfozi,preobražaju tela.Oćeš da mi kažeš da nisi nigde video da je Isus nova tvar?

Јер у Христу Исусу нити што вреди обрезање нити необрезање, него нова твар.(Galatima,6,15).

Тешко је с тобом разговарати зато што ти од свега направиш папазјанију, бућкуриш, а волиш да другима спочитаваш бабе и жабе. 

пре 3 минута, Кратос рече

A nova tvar ima nove sposbnosti

Ајде нешто барем паметно из ове поруке! Али морао сам најпре да извадим из твога контекста, да бих потписао. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Тешко је с тобом разговарати зато што ти од свега направиш папазјанију, бућкуриш, а волиш да другима спочитаваш бабе и жабе. 

Ајде нешто барем паметно из ове поруке! Али морао сам најпре да извадим из контекста, да бих потписао. 

Ja sam o sposobnosti govorio od samog starta a šta ti čitaš i kako razumeš to samo Bog zna....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Trebalo bi da je jasno , da ne tvrdim ja, kako to andjela mogu da jedu i piju, nego je to zapisano u duhovnom predanju i zitijama svetih. To je jasno.

Ја бих рекао да мало боље познајем Писма од тебе, па те молим, пошто ти већ тврдиш овакве глупости, да ми наведеш текст. Некако не могу да се сетим, а ти ћеш просветлити моје незнање...:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја бих рекао да мало боље познајем Писма од тебе, па те молим, пошто ти већ тврдиш овакве глупости, да ми наведеш текст. Некако не могу да се сетим, а ти ћеш просветлити моје незнање...:))

A, sta, predanje ne vazi ? :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vedran рече

Да ли ти је при руци цитат?

Дај. Можда њему поверују!

''Бог не потребује хране, пост нас приближава анђелима, који не једу, нити пију, пост укроћује тело да би душа живела, док угађање телу – убија душу ''.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, елТорнеро рече

Без обзира на Миланову, исправну, реакцију ћу ти поклонити једну причицу, ризиковаћу за твоју љубав.

Данас, по повратку са "Врбице", сам се дуго радовао, поневши ту радост из храма. Пост је, ретко се тако радујем у посту, можда је на то утицала присутност толике дечице, можда престанак ветра, можда.? Вратио сам се на форум и наставио преписку, биће баш са тобом, онда се сетих! Мученици, радост мученика, мало је тако великих радости, одатле се родило моје данашње радовање. Троструки опход око цркве, поворка изабраних, дечица, млади, старци, поворка мученика Христа ради. Видео сам, како сутра, ово се спрема за под нож, ово се сабрало на месту једине утехе. И гле допустили су ми да станем међу њих, поздрављају ме, осмехују ми се, гледају ме као свог. Све складно, све мирно, достојанствено. Та мала породица изабраних не одгурује ме од себе, а достојан сам тога. То ме обрадовало, онда се вратих овде, из речи у реч, и радости нестаде. А мени је до радовања, знање ми само умножава муке.

Ко је Милан и какву реакцију?

Ако ти ја изазивам толики губитак мира и радости. Немој да ме читаш! Ако већ и сам видиш да ти није корисно. Имаш опцију да ме игноришеш. Тада ће за тебе бити као и да не постојим на овом форуму. Тако ћеш сачувати свој мир и радост, а и даље ћеш моћи бити на форуму. А ако ти форум у глобалу изазива проблем онда оди на неки за тебе душекориснији сајт. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

A, sta, predanje ne vazi ? :945729:

Ако је по теби и Кратосу, онда сигурно важи, праштајте ми! Немојте да ме погубите у гријеху моме! :))

Дакле, Библија нигде не тврди то ваше безумље, које је равно равноземљашком, а сада те молим да ми из житија даш примере где анђели једу, пију, каке и пишке... Ајде, пошто си ти експерт.   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...