Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Кратос рече

A kako je to bilo,deder nam ti objasni kakvo je to Hristovo telo pošto vidim da ti je duhovno telo fantazija?El i Hristos fantazira kad kaže da ćemo biti kao anđeli?

Хајде се прибери лепо и прочитај шта сам написао (што си и сам цитирао). Јер да си прибран причитао не би ме ово питао. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Кратос рече

Ti il smanji alkohol il batali da me citiraš jer veze s mozgom nema s onim o čemu se pričamo....

Управо сада, Vedran рече

Хајде се прибери лепо и прочитај шта сам написао (што си и сам цитирао). Јер да си прибран причитао не би ме ово питао. 

hahahhahahhahhahaa

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Da li ćemo biti kao anđeli nakon vaskrsenja, da ili ne?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma kako sad tebi neko da objašnjava kad si ti svima objasnio da je Hristovo telo ograničeno.?

С тим што по Бокисду и њему (како их читам) може да пролази разне метаморфозе. Типа, пипао га Тома али то само било неко снисхоћење Томи, привид, јер он у ствари није могао да га пипне. 

Добри Тома поверовао је кад је пипнуо, да би они који не пипнуше а повероваше били блажени. Али ови наши, авај!, као верују Богу али не верују Томи, јер веле да је Бог Тому преварио.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

пипао га Тома али то само било неко снисхоћење Томи

Ikonomija bre tako crkva prima i jeretike :))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Da li ćemo biti kao anđeli nakon vaskrsenja, da ili ne?

Теби је опасно одговарати на оваква питања. Јер не знам шта ти се може формирати у глави, па да не будем саучесник. Али ево ризикујем.

"као" да, али анђели не. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vedran рече

кад се вратиш из Цркве поједи још мало, па ми онда објасни какве ово везе има са "материјализацијом" демона. 

Одговарам ти по послушању, било је предивно, радовао сам се ко мученици, "Срб је Христов!!!"

Баш ме брига за ово што пишете, гледам само ситнице, трудим се да мир не изгубим, трудим се да вас све волим, без изузетка, ипак да ти одговорим.

Демони су духови, своју силу могу испољити на многе начине, један од њих је и "згушњавање" материје до густине онога што ми познајемо као материју. Једноставније, духови, анђели, су такође тела, једино Дух није тело. Дух може ући у тело, тело не може ући у дух, на тај начин Бог обитава у свему, а у њему обитава само оно што он уведе у себе.

Ето, ово што сам написао не разумем ни сам, то је узроковано, не само мојом глупошћу, већ и ограниченошћу Богом даном. Зато не можемо свима разумљиво објаснити духовно, знамо али то не можемо пренети ни на кога, изузев на оне са истим искуством, али они већ знају.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече
пре 35 минута, Vedran рече

кад се вратиш из Цркве поједи још мало, па ми онда објасни какве ово везе има са "материјализацијом" демона. 

Одговарам ти по послушању, било је предивно, радовао сам се ко мученици, "Срб је Христов!!!"

Баш ме брига за ово што пишете, гледам само ситнице, трудим се да мир не изгубим, трудим се да вас све волим, без изузетка, ипак да ти одговорим.

Демони су духови, своју силу могу испољити на многе начине, један од њих је и "згушњавање" материје до густине онога што ми познајемо као материју. Једноставније, духови, анђели, су такође тела, једино Дух није тело. Дух може ући у тело, тело не може ући у дух, на тај начин Бог обитава у свему, а у њему обитава само оно што он уведе у себе.

Ето, ово што сам написао не разумем ни сам, то је узроковано, не само мојом глупошћу, већ и ограниченошћу Богом даном. Зато не можемо свима разумљиво објаснити духовно, знамо али то не можемо пренети ни на кога, изузев на оне са истим искуством, али они већ знају.

Ето видиш, одлазак у Цркву делује благотворно. А и уље ;)

Дакле, оно што смо пре причали нема везе са "материјализацијом" демона.

Идемо даље.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Теби је опасно одговарати на оваква питања. Јер не знам шта ти се може формирати у глави, па да не будем саучесник. Али ево ризикујем.

"као" да, али анђели не. 

To ne može da se formira u glavi jer je to nešto što oko ne vide i uho ne ču,nezamislivo i tu pada ona priča o viđenju eshatološke realnosti na Tavoru.Nisam ni mislio da ćemo postati anđeli ali da ćemo biti poput njih,duhovna bića,besmrtna,naše telo će biti preobraženo,produhovljeno,nema krvi i mesa,jer se u Duhu  i Duhom rađa.Jer što se rodi od Duha ..duh je.Seje se ovo,da umre,da bi se rodilo ovo večno....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Ето видиш, одлазак у Цркву делује благотворно. А и уље ;)

Дакле, оно што смо пре причали нема везе са "материјализацијом" демона.

Идемо даље.

Мени је форум нека врста релаксације, зато волим кратке, сажете, и јасне поруке. Ова твоја задовољава моје критеријуме у свему осим у јасности, молио бих те да ми је појасниш, да и сам учествујем у вашим играма, међутим, бојим се предугог, и још мање јасног одговора, и одустајем. Ово сам се расписао због комадине свеже прождеране торте.:ok:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Мени је форум нека врста релаксације, зато волим кратке, сажете, и јасне поруке. Ова твоја задовољава моје критеријуме у свему осим у јасности, молио бих те да ми је појасниш, да и сам учествујем у вашим играма, међутим, бојим се предугог, и још мање јасног одговора, и одустајем. Ово сам се расписао због комадине свеже прождеране торте.:ok:

Lepo ti kaže da demon ulazi u čoveka zaposedne ga i tako kažu starci dobija otelotvorenje zla.

Čovek je jasan ali sad se stvarno pitam zašto vama 4 ili 5-orici ovako jasni ljudi nisu razumljivi?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, елТорнеро рече

међутим, бојим се предугог, и још мање јасног одговора, и одустајем.

Онда ми веруј на реч 

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

To ne može da se formira u glavi jer je to nešto što oko ne vide i uho ne ču,nezamislivo

Eno i nevernom Tomi bilo nezamislivo pa mu reče Hristos pipni rebarca čoveče Božji.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

To ne može da se formira u glavi jer je to nešto što oko ne vide i uho ne ču,nezamislivo i tu pada ona priča o viđenju eshatološke realnosti na Tavoru.Nisam ni mislio da ćemo postati anđeli ali da ćemo biti poput njih,duhovna bića,besmrtna,naše telo će biti preobraženo,produhovljeno,nema krvi i mesa,jer se u Duhu  i Duhom rađa.Jer što se rodi od Duha ..duh je.Seje se ovo,da umre,da bi se rodilo ovo večno....

Ја одустајем!

Да ли си ти некад раније био у некој секти? Озбиљно питам!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Lepo ti kaže da demon ulazi u čoveka zaposedne ga

Уз једну ситницу, како по теби пребише демони Серафима Саровског, до смрти је носио отворену рану на себи, нису запосели ниједног човека.?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...