Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Bokisd рече

Dobro. Ja sam mislio, da se zna sta je prelazna forma.

Sta je onda po evoluciji prelazna forma ?

Greška je da to gledaš kao što si naveo kao prelaz "između prototipa i konačne forme"... nije u pitanju nikakva gradacija od lošijeg ka boljem...

Pod prelaznim formama se podrazumevaju fosili koji su "između" dve veće grupe... na primer prelazna forma između riba i tetrapoda (link), između theropoda i ptica (link), između therapsida i sisara (link), kopnenih sisara i kitova (link)... tu sam ti dao link prema jednom od prelaznih fosila za svaki od tih prelaza, obično ih ima više u nizu... možeš ovde da pogledaš detaljnije: link1, link2

U pitanju je životinja kao i svaka druga, nije nikakav hibrid, do pola jedno a od pola drugo... nije nedovršena vrsta... nije na pola puta od starta do cilja... i slično... samo se na evolutivnom putu nalazi između određenih prelaza koje mi klasifikujemo kao bitne...

Ono što jesi dobro pretpostavio jeste da ima odlike obe grupe... ali ako ne znaš kako će ta druga grupa sutra izgledati, ne možeš ni da znaš danas šta će biti prelazni fosil ka njoj.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Kratos рече

Rekao si da postoje još neki izvori informacije osim uma ja sam te pitao koji a ti mi nisi odgovorio.Daj te alternativne izvore pa ćemo onda pređemo na definisanje.

Hočeš da ti kažem šta su izvori informacije, pre nego što se dogovorimo šta podrazumevamo pod tim pojmom?

:)

Jel si siguran da je to ispravan redosled?

Цитат

Da li postoji neki danas priznati genetičar koji će da kaže da DNK ne sardži informaciije u sebi o izgradnji i održavanju svakog živog sistema od jednoćelijskog pa sve do čoveka?

Zavisi od definicije informacije. Ako je definišeš na način na koji pretpostavljam da ćeš uraditi, onda će ti svaki genetičar reći da tu i takvu informaciju DNK ne sadrži...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

neki od tih virusa ce mozda mutirati u neki drugi organizam

Mejbi bejbi al dok se to ne desi.ti špekulišeš.U naučnom smislu to čak nije ni toerija nego hipoteza.

767px-Scientific_method-sr.svg.png

Problem:da li od bakterije može da nastane neki drugi organizam?

Hipoteza:Može.Mutacijama i njihovom prirodnom selekcijom moguća je takva vrsta transformacije.

Predviđanje.Nastaće recimo sunđeri.

Experiment:Cvrc.Ne može.Treba mi milijardu godinu.

Rezultat:Bakterija i dalje bakterija

Tumačenje:Moja hipoteza je ustvari tačna al nemam dovoljno vremena da vam to i dokažem.Zato ona zadovoljava.

Šojićev zaključak:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Hočeš da ti kažem šta su izvori informacije, pre nego što se dogovorimo šta podrazumevamo pod tim pojmom?

:)

Jel si siguran da je to ispravan redosled?

Zavisi od definicije informacije. Ako je definišeš na način na koji pretpostavljam da ćeš uraditi, onda će ti svaki genetičar reći da tu i takvu informaciju DNK ne sadrži...

Pa red bio bio od toga smo počeli.Osim uma šta je još izvor informacije?

пре 11 минута, Avocado рече

Ok.Ajde da vidimo koji su to sve mogući izvori informacija i šta je uopšte za nas informacija.Ti daj izvore ja ću definiciju.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kratos рече

Pa red bio bio od toga smo počeli.Osim uma šta je još izvor informacije?

Zavisi od toga kako definišeš informaciju. Po jednoj grupi definicija - isključivo um, po drugoj grupi definicija - sve.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Zavisi od toga kako definišeš informaciju. Po jednoj grupi definicija - isključivo um, po drugoj grupi definicija - sve.

Pa ako je isključivo um po jednima a po drugima nije onda jedna od te dve definicije otpada.Da nije isključivo moglo bi obe da budu istinite ovako samo jedna preživljava ovu ,,prirodnu selekciju,,.:D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Kratos рече

Pa ako je isključivo um po jednima a po drugima nije onda jedna od te dve definicije otpada.Da nije isključivo moglo bi obe da budu istinite ovako samo jedna preživljava ovu ,,prirodnu selekciju,,.:D

Ne otpada ni jedna, zato što su definicije naši opisi univerzuma i mogu se odnositi na različite stvari (nije nigde upisano šta je ispravna definicija nečega... jezik je samo alatka za opisivanje)... zato i neću da namećem jednu, drugu ili treću definiciju... ali zato se u nauci (i ozbiljnim razgovorima) prvo definišu stvari da bismo znali da pričamo o istoj stvari... te jedva čekam da čujem tu tvoju definiciju (za koju si pogrešno držao da je deo teorije informacija)...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Avocado рече

Greška je da to gledaš kao što si naveo kao prelaz "između prototipa i konačne forme"... nije u pitanju nikakva gradacija od lošijeg ka boljem...

Pod prelaznim formama se podrazumevaju fosili koji su "između" dve veće grupe... na primer prelazna forma između riba i tetrapoda (link), između theropoda i ptica (link), između therapsida i sisara (link), kopnenih sisara i kitova (link)... tu sam ti dao link prema jednom od prelaznih fosila za svaki od tih prelaza, obično ih ima više u nizu... možeš ovde da pogledaš detaljnije: link1, link2

U pitanju je životinja kao i svaka druga, nije nikakav hibrid, do pola jedno a od pola drugo... nije nedovršena vrsta... nije na pola puta od starta do cilja... i slično... samo se na evolutivnom putu nalazi između određenih prelaza koje mi klasifikujemo kao bitne...

Ono što jesi dobro pretpostavio jeste da ima odlike obe grupe... ali ako ne znaš kako će ta druga grupa sutra izgledati, ne možeš ni da znaš danas šta će biti prelazni fosil ka njoj.

Ne znam sad, sta da mislim i da pricam, skroz sam zbunjen, stvarno.

Kako sad, da li sad ispada , da ne postoje nikakve fizicke slicnosti izmedju prototipa, prelazne forme i krajnjeg produkta evolucije ?

Jer, kako kazes, prelazna forma je jedinka kao i svaka druga prototip jedinka, nije nikakav hibrid,  nema neke velike fizicke razlike. Gde i kada nastaju te neke bitne razlike ?

Ne razumem, kako mogu onda da se navode prelazne forme fosila, ako ne postoje neke uocljive fizicke razlike izmedju prototipa i prelazne forme ?

Ne trolujem, pitam ozbiljno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

(za koju si pogrešno držao da je deo teorije informacija)...

Ništa tu nije pogrešno.Ono što sam naveo da je um isključivi izvor informacije je deo teorije informacije.Navedi ti meni te alternativne izvore lako ćemo za definiciju.Il daj alternativnu definiciju,tvoju pa da vidimo.Daj nešto.El izbegavaš odgovor zbog kognitivne disonance?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Kratos рече

Mejbi bejbi al dok se to ne desi.ti špekulišeš.U naučnom smislu to čak nije ni toerija nego hipoteza.

767px-Scientific_method-sr.svg.png

Ne znam koliko puta i na koliko načina treba da vam se objasni da teorije ne postaju zakoni, već da su u pitanju dve različite stvari, pa da konačno skapirate i prestanete da pišete gluposti...

Цитат

Problem:da li od bakterije može da nastane neki drugi organizam?

Hipoteza:Može.Mutacijama i njihovom prirodnom selekcijom moguća je takva vrsta transformacije.

Predviđanje.Nastaće recimo sunđeri.

Experiment:Cvrc.Ne može.Treba mi milijardu godinu.

Rezultat:Bakterija i dalje bakterija

Tumačenje:Moja hipoteza je ustvari tačna al nemam dovoljno vremena da vam to i dokažem.Zato ona zadovoljava.

Ako si u pravu, zašto je potrebno da stalno izmišljaš budalaštine kao argumente druge strane? Čemu ti straw-meni? Da zaista jesi u pravu i da si ubeđen da jesi u pravu, zar ne bi onda bilo elegantnije da nađeš koje su bile prave predikcije naučnika i da li su se ostvarile, pa komentarisao njih... ili bar komentarisao prave tvrdnje sagovornika... a ne da smišljaš svoje predikcije i onda ih kao obaraš?

Eto recimo, ja nikad ne izmišljam šta kreacionisti tvrde.... nađem pravu njihovu tvrdnju i demonstriram da je smešna... nemam potrebe da sebi napravim "protivnika od slame" kojeg ću "pobediti" i proglasiti da sam tako viteški pobedio protivnika...

Ili si možda to nekad i pokušao, ali nažalost (po tebe) sve predikcije u vezi teorije evolucije su se ostvarile... našli smo gomilu fosila i svi se po anatomiji i vremenu uklapaju savršeno u teoriju... otkrili smo genetiku i utvrdili da se genetika živih bića savršeno uklapa u teoriju evolucije... sve što smo otkrili se savršeno uklapa... znam, it sucks to be creationist... ali straw-men argumenti vas čine samo još smešnijim...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Ne znam koliko puta i na koliko načina treba da vam se objasni da teorije ne postaju zakoni, već da su u pitanju dve različite stvari, pa da konačno skapirate i prestanete da pišete gluposti...

Obrati se Vikipediji.To je naučni metod kreiranja teorije.

пре 1 минут, Avocado рече

Ako si u pravu, zašto je potrebno da stalno izmišljaš budalaštine kao argumente druge strane? Čemu ti straw-meni? Da zaista jesi u pravu i da si ubeđen da jesi u pravu, zar ne bi onda bilo elegantnije da nađeš koje su bile prave predikcije naučnika i da li su se ostvarile, pa komentarisao njih... ili bar komentarisao prave tvrdnje sagovornika... a ne da smišljaš svoje predikcije i onda ih kao obaraš?

Eto recimo, ja nikad ne izmišljam šta kreacionisti tvrde.... nađem pravu njihovu tvrdnju i demonstriram da je smešna... nemam potrebe da sebi napravim "protivnika od slame" kojeg ću "pobediti" i proglasiti da sam tako viteški pobedio protivnika...

Ili si možda to nekad i pokušao, ali nažalost (po tebe) sve predikcije u vezi teorije evolucije su se ostvarile... našli smo gomilu fosila i svi se po anatomiji i vremenu uklapaju savršeno u teoriju... otkrili smo genetiku i utvrdili da se genetika živih bića savršeno uklapa u teoriju evolucije... sve što smo otkrili se savršeno uklapa... znam, it sucks to be creationist... ali straw-men argumenti vas čine samo još smešnijim...

Uzeo Justinov primer da bakterija prelazi u neki drugi organizam i propustio sam ga kroz naučni metod i jednostavno ćorak.Nijedan nastanak nove vrste ne možeš da ispitaš ovom naučnom metodom.Ali nijedan.U smislu da je nastala neka nova vrsta.Nema potrebe da se nerviraš.I svo vreme sam lepo rekao da vi spekulišete.A da li moguće da za milijarde godina se to desi?Možda jeste al mi to ne možemo da dokažemo.

I šta ti se bre stalno priviđaju nekakvi kreacionisti?Gde si ti video da sam ja bilo gde pomenuo kreacionizam?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Ništa tu nije pogrešno.Ono što sam naveo da je um isključivi izvor informacije je deo teorije informacije.

Dao sam ti link ka članku na wikipediji koji se odnosi na teoriju informacije. Ne navodi se da je um isključivi izvor informacije.

Slobodan si da daš neki drugi link (izvor) koji potvrđuje to što pričaš. To naravno nećeš učiniti jer nisi u pravu....

Цитат

Navedi ti meni te alternativne izvore lako ćemo za definiciju.Il daj alternativnu definiciju,tvoju pa da vidimo.Daj nešto.El izbegavaš odgovor zbog kognitivne disonance?

Ne izbegavam odgovor. Dao sam ti odgovor na ono što si pitao (i bez veze zahtevao kao preduslov tvog davanja definicije), odgovor je: po nekim definicijama, sve može biti izvor informacija. Nećeš valjda i dalje da bežiš od davanja te definicije?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Dao sam ti link ka članku na wikipediji koji se odnosi na teoriju informacije. Ne navodi se da je um isključivi izvor informacije.

Slobodan si da daš neki drugi link (izvor) koji potvrđuje to što pričaš. To naravno nećeš učiniti jer nisi u pravu....

Pa ne navodi se explicitno al nema ni potrebe.Svaka informacija koju i sam taj članak prenosi i kojom se bavi nastala je umu.Počev od matematičkih.Um ih je kreirao,um sortirao,um zadao vrednosti,zakone,i logička pravila.

Ti demantuj pošto tvrdiš suprotno,Daj izaberi mi od tog svega nešto kao alternativni izvor.Jedan.

пре 16 минута, Avocado рече

Ne izbegavam odgovor. Dao sam ti odgovor na ono što si pitao (i bez veze zahtevao kao preduslov tvog davanja definicije), odgovor je: po nekim definicijama, sve može biti izvor informacija. Nećeš valjda i dalje da bežiš od davanja te definicije?

Sve je informacija.:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Bokisd рече

Ne znam sad, sta da mislim i da pricam, skroz sam zbunjen, stvarno.

Kako sad, da li sad ispada , da ne postoje nikakve fizicke slicnosti izmedju prototipa, prelazne forme i krajnjeg produkta evolucije ?

Ne postoje "prototip" i "krajnji produkt"... postoje samo organizmi koji se menjaju. Postoje prelazne forme između therapsida (jedna grana dinosaurusa) i ptica... ali nisu therapsidi nekakav prototip ptica, koji je bio predviđen za nastanak prica, niti je bilo koja ptica krajnji produkt bilo čega...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Kratos рече

Pa ne navodi se explicitno al nema ni potrebe.Svaka informacija koju i sam taj članak prenosi i kojom se bavi nastala je umu.Počev od matematičkih.Um ih je kreirao,um sortirao,um zadao vrednosti,zakone,i logička pravila.

Vidiš kako je definisanje važno... da si odmah rekao da ne pričamo o teoriji informacija kojom se bave naučnici, nego o "Kratosovoj teoriji informacija", ne bi se ovoliko raspravljali... rekao bih da si potpuno u pravu da po "Kratosovoj teoriji informacija" informacije nastaju isključivo u umu... dok se u onoj naučnoj teoriji informacija se takva tvrdnja ne navodi... eksplicitno...

Цитат

Ti demantuj pošto tvrdiš suprotno,Daj izaberi mi od tog svega nešto kao alternativni izvor.Jedan.

Kapi kiše su izvor informacije da pada kiša.

Eto. Dao sam jedan alternativni izvor.

Hoćemo li sad konačno čuti toliko isčekivanu Kratosovu definiciju "informacija" iz koje istovremeno proizilazi da one moraju nastati u umu i da ćelije obrađuju informacije... ili ćeš i dalje da begaš ko đavo od krsta?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...