Jump to content

Крај једне лепе идеје или о свачему и ничему... "Поуке" престају да постоје!

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 22. 11. 2016. at 22:42, lab_man рече

Iskreno, stavovi koji se izlažu na ovom forumu cesto su suprotni od onih koji se mogu cuti u Patrijaršiji....

Expand  

Па није Православље нека секта па да се само уче напамет и понављају ставови из "централе".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 199
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 23. 11. 2016. at 0:06, Milan Nikolic рече

У ком смислу ,,стало''?

Expand  

Mozda u smislu da ne zeli da izgubi cak ni one kontakte sa ljudima sa kojima razmjeni po neku poruku na odrrdjenu temu, bez obzira sto ih ne poznaje izvan njihovih pisanja.

Подели на овим сајтовима

On 22. 11. 2016. at 22:10, Paradoksologija рече

I ja mislim da je to odlična ideja - hajde malo da se pokrene mala privreda na opštu korist!

Ja mogu da nudim prevode na engleski i kompletni copy-editing naučnih radova na engleskom jeziku, po konkurentnim cenama, i rado dajem porez ŽRU!

Expand  

Како ме Бог саставио ја немам никаквог дара за било какву малу привреду па да бих могао да се одрекнем неког дела зараде за ЖРУ , једино када бих могао да преко сајта балансирам турбоагрегат за електране онда бих могао сваког месеца сам да плаћам хостинг али нажалост то је немогуће . 

Колико је мени овај ЖРУ помогао и у вези продубљивања вере Православне , па ми је пуно драгих пријатеља помогло а посебно отац Иван око мог унука који је имао великих здравствених проблема . Контактирао сам много пута оца Ивана и преко скајпа и мобилног када год сам имао прилике и његови савети су ми доста помогли у животу . Па када се сетим колико смо труда и напора утрошили за освајање Web-festa 2010 године и још пуно , пуно тога . 

Овде сам стекао доста драгих пријатеља . Нажалост задњих годину - две нисам тако често долазио на ЖРУ али свратим понркад и пратим шта ко пише . Раније сам проводио и по 5-6 сати овде . 

Радо бих помогао ЖРУ да се не угаси али треба да се , како неко рече , на самом форуму постави нека аларм лампица како би се чланство активирало !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

On 22. 11. 2016. at 18:35, Лазар Нешић рече

Милан Ракић је све рекао везано за тему, немам шта да додам.

Ја и пријатељи смо пре две године угасили један од најбољих пројеката (за црквено појање) у новијој историји Цркве у Србији из сличних разлога. Све ми је ово познато.

Јуче ми је свештеник рекао да просечно у Београду (2.000.000. становника), према евидинцији клира, недељно у Цркву дође 1000-1500 људи све укупно. Православној Цркви више не могу да помогну ни Шмеман, ни Зизјулас, ни Света Гора и Путин, ни литургијска обнова и преводи светих отаца, па ни форум Поуке. Цркви је потребна права правцата револуција (што рече Зоран Јелисавчић).

Црква ће свакако опстати и без Поука и без иког од нас, спасићемо се вероватно и без форума и слично, али тужно је бити посматрач потрошених година, потрошених шанси и (најжалије) потрошених људи које је Православље имало на овим просторима.

Немам решења за бољитак, нити савета шта да се уради. Свако нека живи своју ноћ вере како зна и уме и како му Бог помогне. Поздрав свима :)

Expand  

310070_579939562040069_1259570038_n.jpg?oh=d8afd879076bde414ef49b218b70bfec&oe=58D04A72

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Zaista bi bila nepopravljiva steta i velika sramota da se pouke ugase. Treba vidjeti da se jos privremeno spasi sajt da zivi, i u medjuveremenu raditi na nekom trajnom rjesenju. Trajno rejsenje bi bilo zaista da se pouke redovno finansiraju od njenih clanova. Kao sto @Жељко spomenu uvijek kada je frka i panika ljudi se nekako sakupe i doniraju dovoljno. Besparica jeste i ali tesko da medju ovoliko clanova ne moze da se nadje da se redovno skupi 60 evra mjesecno. Treba znaci ovu paniku iskoristavati i kako su i drugi sugerisali postaviti neke lampcie na sajtu koje ce kao na semaforu polako prelaziti u crveno kada se blizi vrijeme uplate hostinga i tako ce se se ljudi animirati.

Drugo trajno rjesenje bi bilo naci nekog dobrotvora. U svijetu mora biti neko, kome 600 evra godisnje nije nikakava suma da donira za ovakav jedan regionalni projekat.

Takodjer postoje donatorski sajtovi poput https://www.gofundme.com/. Ljudi dobijaju donacije za svakakve stvari, pa zasto ne i jedan hriscanski forum koji bi bio dobro prezentovan kao mjesto prijateljskog dijaloga u kome i nehriscani nauce o hriscanstvu i obratno i obe strane imaju samo korist i vide pozitivan rezultat.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Samo kratko, ja sam jos pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zvaanih propofol, onaj anestetik od kog malkice halucinirate i koji vas komira prim prev. Pa ne uzmite za zlo.

Bezobrazno je da otac Ivan za mmalo glavu i parohiju nije gubio zbog ovog sajta, koliko njih je znalo da dobije po nosu isto zbog pisanja ovde i da ovo cita ne samo narod nego i mitronosni klir, a da taj isti klir nema kad od davanja ordena kriminalcima da izdvoji glupavih 50e mesecno. To je toliki bezobrazluk i bahatost da nemam reci. Neka bre vladike obezbede sram da ih bude, znali su da se busaju u prsa svime sto drugi ovde rade, a zmija im u dzepu za za njih glupavih 50€.

Clanovi su davali i sve je to lepo al to je suluda logika. Majku mu, nek se odreknu jedne prepodnevne kafe sa sponzorima u fensi restoranu toliko mogu, svakoj eparhiji troskovi reprezentacije su ogromni, mogu makar da jedan mali deo daju gde treba. Dokle vise clanovi da se samofinansiraju, to onda nije forum kao deo mis odeljenja nego grupe građana. Skinite taj ddeo o misionarskom sajtu, pa da se druzimo ko ljudi posto ocigledno spc nece nista sa ovim projektom.

Skupljacemo pare i druziti se, a SPC nek se cese gde je svrbi, ne bih uopste vise spominjala spc u vezi sa poukama.

Bruka i sramota.

s duznim postovanjem sto bi rekli :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2016. at 8:45, Јелена011 рече

Samo kratko, ja sam jos pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zvaanih propofol, onaj anestetik od kog malkice halucinirate i koji vas komira prim prev. Pa ne uzmite za zlo.

Bezobrazno je da otac Ivan za mmalo glavu i parohiju nije gubio zbog ovog sajta, koliko njih je znalo da dobije po nosu isto zbog pisanja ovde i da ovo cita ne samo narod nego i mitronosni klir, a da taj isti klir nema kad od davanja ordena kriminalcima da izdvoji glupavih 50e mesecno. To je toliki bezobrazluk i bahatost da nemam reci. Neka bre vladike obezbede sram da ih bude, znali su da se busaju u prsa svime sto drugi ovde rade, a zmija im u dzepu za za njih glupavih 50€.

Clanovi su davali i sve je to lepo al to je suluda logika. Majku mu, nek se odreknu jedne prepodnevne kafe sa sponzorima u fensi restoranu toliko mogu, svakoj eparhiji troskovi reprezentacije su ogromni, mogu makar da jedan mali deo daju gde treba. Dokle vise clanovi da se samofinansiraju, to onda nije forum kao deo mis odeljenja nego grupe građana. Skinite taj ddeo o misionarskom sajtu, pa da se druzimo ko ljudi posto ocigledno spc nece nista sa ovim projektom.

Skupljacemo pare i druziti se, a SPC nek se cese gde je svrbi, ne bih uopste vise spominjala spc u vezi sa poukama.

Bruka i sramota.

s duznim postovanjem sto bi rekli :D

Expand  

ja bi tebe stavio za patrijarha... ili patrijaršicu? Jel postoji uopste zenski oblik te imenice? :)

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2016. at 9:16, cloudking рече

ja bi tebe stavio za patrijarha... ili patrijaršicu? Jel postoji uopste zenski oblik te imenice? :)

Expand  

Hehe hvala Klaude, ma kakvi dosta meni mog zivota jedva pretekoh i ovo. Zamisli skandala, zena bre da radja i cuti :D

Kompromisi sa savescu su gadna boljka, usunjaju se i kad shvatis u igri si i u g.. do guse. Ne bih ja bila nikad nista slicno, jok vala, previse je tesko i ziveti i biti svestan svake odluke, stati iza svakog dela, promisljati unapred o posledicama ne samo na svoje dupe pri tom imati porodicu.

Ko ne mora da placa infostan i ne mora da donese hleb na sto i da vaspita decu taj to nece skontaticpa da ga sibas do sutra.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Када се све сабере, једини реални начин финансирања су чланови.

Или пустити некога да се рекламира, типа ВИП или Теленор, али онда се доводи у питање подршка Цркве, а и не знам колико би таквим компанијама овакав сајт био интересантан за оглашавање...

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2016. at 10:15, 3006 рече

Или пустити некога да се рекламира, типа ВИП или Теленор

Expand  

Ако се добро сећам, то је покушавано једно краће време и биле су рекламе.

По мени је добра идеја да се види правна могућност да се омогући постављање огласа чланова форума, а да тај члан уплати рецимо, 50 евра , колико је довољно да форум ради. У случају да је то дозвољено по закону, да се одреде остале финесе у смислу колико би временски оглас стајао и друге ствари.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2016. at 9:31, Muramasa рече

Ja skoro zaboravio na Miroljubov forum. Hvala na podsećanju. :)))

Expand  

Ето, и он може да има форум. Нисам мислио само на њега, али спада ту.

Наравно, квалитет и квантитет СВИХ других форума је на неупоредиво нижем нивоу од нашет ЖРУ. Опције које ми овде имамо не нађох нигде другде на нашем говорном подручју. Члан сам неколико форума, сви су они, како да кажем, мала деца наспрам поука. Због тога овај форум мора и треба да опстане. 

Погледај само "довнлоад" садржај. Само то и тему са о. Савом Јањићем. Ризница права не само за православне вернике. А то је само делић садржаја сајта. Не могу да замислим нестанак овог места.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...