Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Шта има везе да ли је вртић, школа, факултет или фирма - људи имају право на заштиту. Деца још више.

Није ми јасна та логика уопште...

Nemam pojma o čemu pričaš. Najozbiljnije sam odgovorila Rakiću.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 9 минута, Avocado рече

12:smeha::))12:smeha::))12:smeha::))

пре 13 минута, Avocado рече

Na to je pametnica odgovorio kako eto i dalje može da se ubija kamionima ili neku sličnu glupost...

i shodno toj "logici" naravno da ni jedan dokaz i ne može da se iznese... ne zato što ne postoji, već zato što je neko rešio da zabije glavu u pesak... ili na neko drugo mesto...

Neko je malo butthurt.

Elem, da li postoji dokaz da je smanjenje zbog zabrane, pošto taj trend opadanja postoji i pre zabrane i nastavilo je da opada i posle nje, otprilike istim intenzitetom?

australia-homicide-rate-before-after-gun-ban.thumb.jpg.e4be5824810ac5f5679110c7f59c2739.jpg

U Britaniji izgleda drugačije:

5a8f37f10f6e4_ScreenShot2012-12-22atSaturdayDecember229_26PM.png.73f7a4236620b3549904f753461d99f8.png

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Па как` није сууда идеја Гризли брате. Замисли ти моју жену сутра, у некој фармацеутској школи-пошто је то по струци, ал наравно у овој лудој земљи ради нешта десето; дакле замисли је са сачмаром 12:smeha:

Па разумем да тебе забрињава идеја да твоја жена има сачмару... :smeh1:

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Мсм, зашта служе чувари

Ма ОК, може и чувари. Нема никакве разлике између чувара и наставника, важно да су наоружани.

Проблем је што су тренутно у САД школе "gun free zones" и будале тврдоглаво не дозвољавају никоме да буде наоружан. Осим наравно ових лудака који виде натпис "gun free zone" и засијају им очи од среће...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Elem, da li postoji dokaz da je smanjenje zbog zabrane, pošto taj trend opadanja postoji i pre zabrane i mastavilo je da opada i posle nje, otprilike istim intenzitetom?

Baciš pogled par strana unazad, večeras je bilo, nije tako davno, pa se prisetiš da sam ti već skrenuo pažnju na to da ne pričamo o ukupnoj stopi svih ubistava... a postoje i neki lekovi za senilnost siguran sam...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Baciš pogled par strana unazad, večeras je bilo, nije tako davno, pa se prisetiš da sam ti već skrenuo pažnju na to da ne pričamo o ukupnoj stopi svih ubistava... a postoje i neki lekovi za senilnost siguran sam...

A ti se baš fokusiraš na "mas šutings", zato što ih vidiš na vestima otprilike, iako su samo 0,1% od ukupnog broja ubistava.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Па ако причамо само о школским пуцњавама, решење је јасно и већ смо све објаснили - треба заштити ђаке. То је једини и најбољи начин да се сигурно зауставе те трагедије. Све остало је wishful thinking.

А осим тога, битна је и општа стопа криминала, наравно. Ту Аурор лепо даје аргументе како стоје ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

A ti se baš fokusiraš na "mas šutings", zato što ih vidiš na vestima, iako su samo 0,1% od ukupnog broja ubistava?

Ма још боље. Ајде да се фокусирамо на то.

Па да видимо да ли ће пре да их спречи наоружан човек на лицу места или нека магловита идеја "шта би било кад би било". Бар атеисти не би требало да фантазирају и маштају о неком идеалном свету где нема зла и смрти. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

A ti se baš fokusiraš na "mas šutings", zato što ih vidiš na vestima otprilike, iako su samo 0,1% od ukupnog broja ubistava.

Ne, već zato što ne pušim te jeftine NRA talking points koje vi parrot-irate ovde...

Pa naravno da kontrola oružja neće drastično smanjiti ubistva među kriminalcima, neće sprečiti nekog muža da ubije ženu (ubiće je nožem ili rukama), i neće sprečiti najveći broj ubistava...

Jednostavno, ni ja se ne slažem sa tim da je to nekakvo magično rešenje koje smanjuje nasilje i broj ubistava... samo mi je jasno ko dan, a bilo bi i vama da nemate te simpatične libertarijanske dogmice da će u državi u kojoj je sasvim normalno da problematičan dečko od 19 godina ima arsenal oružja da se dešavaju ovakve stvari...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

12:smeha::))12:smeha::))12:smeha::))

Ма тролује, не примај се  :D 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Па разумем да тебе забрињава идеја да твоја жена има сачмару... :smeh1:

Ма ОК, може и чувари. Нема никакве разлике између чувара и наставника, важно да су наоружани.

Проблем је што су тренутно у САД школе "gun free zones" и будале тврдоглаво не дозвољавају никоме да буде наоружан. Осим наравно ових лудака који виде натпис "gun free zone" и засијају им очи од среће...

Јбга ја палим ко Босанац. Дакле Трумп је тамо нешто твитовао у контексту ових злочина по америчанским школама, оног мученог наставника тјеловежбе месчини, што је телом бранио децу и проче.

Свестан да је то САД и да су мало уврнути светоназори у односи на остатак света, ипак ми је пассе тотално да наставници буду наоружани. Мсм. треба водити рачуна и о поруци коју нека професорка биологије опасана Глоком шаље.

Шта је проблем укинути закон "ган фри зоне", обезбедити приватне чуваре из школских фондова за приватне и окружних за јавне школе. Зна се која су места "пробојна" тј. одакле нека будала може да наиђе и направи штету (капија-школска улазна врата, спортски терени), ту поставиш човека/људе (безбедносна процена) са оружјем, тамо где нема неке опасности, момке са бибер спрејом итд. Такође, где се процени, нема зајебанције, ставе се контрадиверзиона врата, барем у США има тих технологија, радара, скенера. Ко се буни, касни, ко га јебе, да сте нормални, не би ни било потребе за тиме, нек порани. 

Или полиција по окрузима. Код нас у Србији је полиција. Мада је то дисипирано због недостатка људи, тако да један пандур, конкретно код мене у Земуну, обезбеђује Гимназију, "Милетића" и "Мајку Југовића". И он тако у смени се шетка од једне, преко друге до треће школе. Иначе, свака школа би требало да има свог полицајца. Мсм код нас. Тако је предвиђено.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Ма још боље. Ајде да се фокусирамо на то.

Ja bih hteo da imam tandžaru kod sebe, pa kako mi bude...

Ne bih hteo da se tresem od straha u učionici kao ona deca dok čekam da dođe policija, a ovaj ide po zgradi i likvidira.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Branka62 рече

Ma i u vrtiću - nebitno.

Све почиње од породилишта. Кад виде бабице и гинекологе са базукама и бацачима пламена, размислиће добро да ли да покушавају нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Мсм. треба водити рачуна и о поруци коју нека професорка биологије опасана Глоком шаље.

Па може то и занимљиво да буде... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Па ако причамо само о школским пуцњавама, решење је јасно и већ смо све објаснили - треба заштити ђаке. То је једини и најбољи начин да се сигурно зауставе те трагедије. Све остало је wishful thinking.

Ne pričamo samo o školskim pucnjavama... pričamo o mass shooting... a na to tvoje objašnjenje sam već dao odgovor... ok zaštitićeš đake, pa obdaništa, pa crkve, pa javne skupove, pa trgove, i tako lepo na svim javnim mestima da bude neko naoružan i da brani ljude od psihopata sa arsenalom oružja... sve je to bolje i jednostavnije od normalnih i razumnih rešenja koja se ne uklapaju u libertarijanske dogmice... :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

sve je to bolje i jednostavnije od normalnih i razumnih rešenja

Која нису решења.

Решење које ради је боље од "решења" које је неко исфантазирао. "Gun control" нити било какав закон не може да заустави лудаке. То је јасно као дан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...