Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

8 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па никад нисам рекао да било шта треба "забранити". Говорим о томе да је контрола припадности тоталитарним идеологијама при имиграцији већ саставни део тог процеса какав је тренутно. И да онда Трампов став да на тај списак дода ислам(изам) није ништа посебно ново. Видим људи се нешо масовно "саблажњавају" итд. а не капирају да тај систем већ постоји и примењује се у пракси.

Ма ја се не саблажњавам, него ми нешто чудни ти критеријуми по којима се долази на списак. На списку нема (нео)нациста, али зато су ту комунисти и либертаријански десни анархисти. Можемо и ислам да додамо, али то је све ад хок. Ниђе логике. Хајде лепо да дефинишемо шта значи бити тоталитаран, па да онда ”контролишемо” на основу тога, а не да пописујемо само неке појединачне ”тоталитарне” које се нама (америчкој влади) не свиђају и неке које уопште не морају бити тоталитарне (”организације које уче и залажу се за противљење било каквој организованој влади”).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 minute ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Ма ја се не саблажњавам, него ми нешто чудни ти критеријуми по којима се долази на списак. На списку нема (нео)нациста, али зато су ту комунисти и либертаријански десни анархисти. Можемо и ислам да додамо, али то је све ад хок. Ниђе логике. Хајде лепо да дефинишемо шта значи бити тоталиратаран, па да онда ”контролишемо” на основу тога, а не да пописујемо само неке појединачне ”тоталитарне” које се нама (америчкој влади) не свиђају и неке које уопште не морају бити тоталитарне (”организације које уче и залажу се за противљење било каквој организованој влади”).

То би било најбоље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, florenntina рече

Rade ali ih niko jos nije etiketirao kao fasiste, islamofobe i sl. i pored toliko zrtava po Libanu,Siriji, Avganistanu i to je ok???

Не, то апсолутно није ОК. Само што је мој пост био о Трамповој изјави из оног клипа "We have to take out their families" о рату у Сирији, а не о забранама или незабранама уласка муслимана у Америку.

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, Pancakes рече

tu istu zenu "emanaciju svakog zla" su podrzale i druge nezvisne zene iz prakticno svih sfera, zene koje su olicenje najboljih vrijednosti koje nosi USA.

Да бре, све оне покондирене "звезде" које зарађују дупетом и сисама, а онда сиротом возачу набијају на нос да је "сексиста" зато што држи голишави календар у камиону и добаци згодној девојци на улици... А то је само један мали од гомиле примера њиховог лицемерја и безобразлука.

Зато су сви заједно добили:

nintchdbpict000281008118.jpg?w=960&strip

Revenge of the Truck Driver

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

54 minutes ago, Pancakes рече

Do sada niko nije izgazen od strane zemlje slobodnih, mada ima ovdje deluzija koje vjeruju u 'zapadne sile koje hoce da pokore svijet'

Zao mi sto uzurpiram party, ali nasuprot ovdasnjem javnom mnjenju - Hilari za mene jeste obrazovana, stabilna, iskusna i ozbiljna zena. Osim mene, tu istu zenu "emanaciju svakog zla" su podrzale i druge nezvisne zene iz prakticno svih sfera, zene koje su olicenje najboljih vrijednosti koje nosi USA. Tako da, ne osjecam se usamljenim u podrsci ako te to brine.

Ово о земљи слободних која није никога изгазила не бих да коментаришем. Али аргумент "она је жена коју су подржале и друге независне жене"...ОК, Трамп је мушкарац кога су подржали и други независни мушкарци. И шта нам то говори уопште о било чему?

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Снежана рече

На питање "Да ли ће да гласа за Хилари?" (зато што је жена и бла, бла)...најбољи одговор је дала Сузан Сарадон "Не гласам својом вагином" :)

Pa dobro je odgovorila, ali to sigurno nisu radile ni Meryl Streep, Gillian Anderson, Tori Amos, Cher, Julianne Moore i ostale. sto bi iz njenog odgovora neko mogao (pomalo pakosno) da zakljuci.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Grizzly Adams рече

Да бре, све оне покондирене "звезде" које зарађују дупетом и сисама, а онда сиротом возачу набијају на нос да је "сексиста" зато што држи голишави календар у камиону и добаци згодној девојци на улици... А то је само један мали од гомиле примера њиховог лицемерја и безобразлука.

Чекај мало, зар се те звезде нису легално пробиле на тржишту и сада лепо зарађују јер нуде нешто што се дебело плаћа? Откуд су сад одједном покондирене? И зашто је возач камиона сирот, ко му је крив што није успешан као оне? Свако је ковач своје среће и одговоран за своје успехе и неуспехе, тако нешто беше...ил је и то престало да важи?  :ani_biggrin:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Чекај мало, зар се те звезде нису легално пробиле на тржишту и сада лепо зарађују јер нуде нешто што се дебело плаћа? Откуд су сад одједном покондирене? И зашто је возач камиона сирот, ко му је крив што није успешан као оне? Свако је ковач своје среће и одговоран за своје успехе и неуспехе, тако нешто беше...ил је и то престало да важи?  :ani_biggrin:

Нисам ни говорио о "успешности".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Нисам ни говорио о "успешности".

Не, али си говорио о повређеним осећањима сиротог камионџије. Шта мене брига што се неко вређа кад му кажу да је сексиста! :)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Не, али си говорио о повређеним осећањима сиротог камионџије. Шта мене брига што се неко вређа кад му кажу да је сексиста! :)))

Нисам говорио ни о осећањима. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, GeniusAtWork рече

Ово о земљи слободних која није никога изгазила не бих да коментаришем. Али аргумент "она је жена коју су подржале и друге независне жене"...ОК, Трамп је мушкарац кога су подржали и други независни мушкарци. И шта нам то говори уопште о било чему?

Meni licno moze da govori o mnogo cemu, ne znam kakvim se kritierijumima ti sluzis... 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Grizzly Adams рече

Нисам говорио ни о осећањима. :)

Види, не можемо ми да мењамо свет, можемо само себе. Свет је пун левичара и лежи у злу и тако ће бити бар док не дође Газда. А камионџију би просто требало да научимо да трпи када га шиканирају да је сексиста.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Види, не можемо ми да мењамо свет, можемо само себе. Свет је пун левичара и лежи у злу и тако ће бити бар док не дође Газда. А камионџију би просто требало да научимо да трпи када га шиканирају да је сексиста.

Зна камионџија да трпи увреде и понижења, такав му је био цео живот. Он је необразован, сиров, неписмен, неуредан, необријан...

... ал` може да гласа. :)

hillary-clinton-supporters-cry-over-elec

Нисам знао да ћу оволико да уживам.  :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...