Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Пре сат времена, haveaniceday рече

Ne zanima me koji je "los" ako nemas da mi kazes koji je dobar. Prosto i jednsotavno. Sta mene briga tvoja kritika losih planova, ako nemas dobre da ponudis? Pricamo strogo o politici (ofc). 

Vi proleteri naftnih kompanija odbijate da los plan uoste postoji, ne foliraj se da te ne zanima koji je plan los ako nemas dobar, ti uopste ne mislis da los plan uopste postoji. Sve je bajno i sjajno osim zlih levonjara koji samo zele desnicarima da izvuku kravavo zradjene pare iz dzepa lazuci o nekakvom antropogenom gl. otopljavanju... to je u osnovi svega.

A sam taj stav je naravno posledica propagande izuzetno mocnih naftnih kompanija koje samo imaj udobru spiku i znaju kako da prosecnog redneka privole svojim agendama ubedjujuci ih da je to sve za njihovo dobro.

Пре сат времена, haveaniceday рече

Mi moze da svedemo to na brojke: ako istrebimo vukove, manje ce nam ubijati stoku, manje ce ubijati ljudi, i eto spasili smo X zivota i X komada stoke. 
Ali posto je sve holisticki niko nije  zamisljao stvari do te mere, da ce reka da promeni tok, zbog toga sto ce vukovi biti isterbljeni. 

Isto tako i globalno zagrevanje i mere protiv globalnog zagrevanja imaju mnogo posledica. Posledica koje su vecini ljudi nevidljive.

Sto se klimatskih promena tice, vidim jedan kult u drustvu... koji samo koristi nauku.. i koji je mnogo opasniji od trampovog neradjenja niceg. 

Ako ne prihvatas da postoji problem uopste kako onda ocekujes da dobijes ikakav predlog za resenje problema?

Sedis  u kuci koja polako pocinje da gori i odbijas da pozoves vatrogasce jer su te graditelji novih kuca upozorili da vaterogasci samo hoce da ti uniste vodom sve po kuci...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 4 часа, haveaniceday рече

Ne zanima me koji je "los" ako nemas da mi kazes koji je dobar. Prosto i jednsotavno. Sta mene briga tvoja kritika losih planova, ako nemas dobre da ponudis? Pricamo strogo o politici (ofc). 

Ne zanima te uopšte... ne znam što se praviš da postoji neko "ako" iza tvog "ne zanima me nikakav plan za rešavanje problema klimatskih promena"...

Kako ja razumem, proces same nauke jeste medjusobno kritikovanje naucnih modela, pravljenje novih i ispravljanje. Iz tog ugla ja tebe ne razumem, kako je kritikovanje modela=kritikovanje nauke, kada nauka upravo to radi - kritikuje naucne modele. 

Da, ne razumeš... a i ne pratiš tok rasprave... pričah o moronima koje ti gledaš i na koje se ložiš, a koji ne kritikuju nikakve modele iz neke naučne perspektive već baljezgaju gluposti komentarišući druge gluposti nekih političara ili medija i predstavljajući to kao da je nauka... jel sad razumeš?

Tacno. Kao sto ni steta od mera protiv klimatskih promena nije ogranicena na nekio period. 

Koja šteta od mera protiv klimatskih promena?

Sto se klimatskih promena tice, vidim jedan kult u drustvu... koji samo koristi nauku.. i koji je mnogo opasniji od trampovog neradjenja niceg. 

Jel imaš neku analizu koja precizno pokazuje štetu od tog navodnog kulta u društvu?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Avocado рече

Ne zanima te uopšte... ne znam što se praviš da postoji neko "ako" iza tvog "ne zanima me nikakav plan za rešavanje problema klimatskih promena"...

Ja sam ti pre par strana napisao par planova koji iz moje perspektive trenutno deluju prihvatljivo. Slobodan si da to mislis, ali onda ne vidim svrhu diskusije sa ljudima na netu. Ako mene ne zanima, verovatno vecinu ne zanima.

Ne znam zasto mi uvaljujes to "ako".... jer sam ja mnoga misljenja promenio pred dobrim dokazima. 

Цитат

Koja šteta od mera protiv klimatskih promena?

Sam si naveo neke, naprimer 6 % umanjenja gdp-a. To je jedna od šteta.

Цитат

Da, ne razumeš... a i ne pratiš tok rasprave... pričah o moronima koje ti gledaš i na koje se ložiš, a koji ne kritikuju nikakve modele iz neke naučne perspektive već baljezgaju gluposti komentarišući druge gluposti nekih političara ili medija i predstavljajući to kao da je nauka... jel sad razumeš?

I dalje ne razumem kako je to "kritika nauke" .. mozes da kazes da je to losa kritika modela ali ne da je kritika nauke.. Pošto je nauka proces ili ti metod... a metod niko ne kritikuje.

Cemu bas taj termin "kritika nauke" ? Je l nauka metod ili nesto drugo, i da li ovi ljudi kritikuju naucni metod ili odredjene modele? 

Razumem ja odlicno da iz tvoje perspektive oni "ne kritikuju iz naucne perspektive", ali ne razumem kako je "kritika modela iz nenaucnih perspektiva" isto kao i kritikovanje same nauke, naucnog modela. 

Цитат

Jel imaš neku analizu koja precizno pokazuje štetu od tog navodnog kulta u društvu?

Jok. Nažalost niko se time ne bavi, niko ne pravi modele tih stvari... itd. Grantovi za istrazivanja se najcesce daju za one oblasti koje mogu da koriste onima koje grantove daju(politicarima i birokratama).

Mozda ce biti. U tim mekim naukama se polako ali sigurno radja jedan pokret otpora trenutnom kultu koji je zavladao medju njima. 

trenutno se ponajvise bavi time koliko su anti-naucne same te studije i zajednice...dok se foliraju da su naucne... da prate naucni metod i ostale lagarije.... koga zanima:

Подели на овим сајтовима

Ovako zvuci normalan covek:

"Don't be afraid of COVID. Don't let it dominate your life." President Donald J. Trump

A debili zvuce ovako:

"Svi ce da pomrete ostanite u kucama, imamo 10001 abstraktni model koji pokazuje kako mozete da pomrete i svi i vasa kompletna familija, ako ne nosite maske onda ubijate babe i dede i ako protestujete, osim ako protestujete za blm, onda mozete da radite sta ocete, a opravdavamo to sto svi nosite maske, pa znaci da je transmisija 0". 

i onda "a da to je samo misljenje, uzmite u razmatranje i druge stvari o kojima necemo da vam pricamo, ali ce da vam pricamo kako su svi oni koji pricaju suprotno od nas zaverolozi, budale, anti-intelektualci" 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Ja sam ti pre par strana napisao par planova koji iz moje perspektive trenutno deluju prihvatljivo.

Napisao si nešto što nisu planovi, već stvari koje već postoje... neke od njih postoje i decenijama...

Slobodan si da to mislis, ali onda ne vidim svrhu diskusije sa ljudima na netu. Ako mene ne zanima, verovatno vecinu ne zanima.

Ako tebe ne zanima verovatno većinu ne zanima? Stvarno? Ti si merilo?

Sam si naveo neke, naprimer 6 % umanjenja gdp-a. To je jedna od šteta.

Ne... u pitanju je desetogodišnja investicija u visini 6% godišnjeg GDP... investicija ≠ šteta... 

I dalje ne razumem kako je to "kritika nauke" .. mozes da kazes da je to losa kritika modela ali ne da je kritika nauke.. Pošto je nauka proces ili ti metod... a metod niko ne kritikuje. 

Pod "kritika nauke" nisam mislio na kritikovanje naučnog metoda...

Jok. Nažalost niko se time ne bavi, niko ne pravi modele tih stvari... itd. Grantovi za istrazivanja se najcesce daju za one oblasti koje mogu da koriste onima koje grantove daju(politicarima i birokratama).

Pa da... precizne analize su ti samo potrebne za negativne efekte klimatskih promena... za sve ostale negativne efekte ti nisu uopšte potrebne...  :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, haveaniceday рече

imamo 10001 abstraktni model koji pokazuje kako mozete da pomrete i svi i vasa kompletna familija,

i poprilično ljudi koji su konkretno umrli...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Napisao si nešto što nisu planovi, već stvari koje već postoje... neke od njih postoje i decenijama...

Decinijama se aktivno radi od strane zelenih za borbu protiv nuklearnih elektrana. U Nemackoj su nasprimer pod pritiskom zelenih ugasili gomilu nuklearnih elektrana da bi presli na solar i wind i onda su morali da kupuju struju od Francuza.

Nije bas istina to sto kazes... da se "radi vec decenijama". Mnoge one stvari koje sam napisao apsolutno se ne rade vec decenijama, a u slucaju nuklearnih radi se i suprotno.

Ako tebe ne zanima verovatno većinu ne zanima? Stvarno? Ti si merilo?

Za mene, moj glas i moju podrsku odredjenoj politici i moje misljenje sam ja merilo. 

Ne... u pitanju je desetogodišnja investicija u visini 6% godišnjeg GDP... investicija ≠ šteta... 

A dobro, u pravu si, onda nema nikakve stete od toga da se popnu odredjeni porezi i uvedu odredjene kazne. :)

Pod "kritika nauke" nisam mislio na kritikovanje naučnog metoda...

Sa obzirom da je nauka= naucni metod..... onda termin kritikovanje nauke nema puno smisla. 

Pa da... precizne analize su ti samo potrebne za negativne efekte klimatskih promena... za sve ostale negativne efekte ti nisu uopšte potrebne...  :)

Glupo je da mene optuzujes da ti "impliciram sta mislis" i onda krenes to isto. Mislim u redu, radi to, ali zaboravi da si izgubio to pravo da radis\kazes to kao zamerku bilo kome. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

i poprilično ljudi koji su konkretno umrli...

Imamo poprilicno ljudi koji umiru od gripa pa ne dizemo opstu paranoju...i to pored vakcina i lekova i svega drugog.... 

Nemamo svaku sezonu gripa trabunjanje medija 24\7 zatvaranje svih prodavnica, napadanje ljudi da nose maske i optuzuvanje svakog da oce da ljudi pomru...

Подели на овим сајтовима

Bukvalno ljudi aktivno guse razvoj nuklearnih elektrana i energije..... ali se zato svi politicari slazu oko dizanja cene benzina...

Sta ce ljudi, vece pare mogu da obrcu kada dele subvencije za wind i solar... negio kada grade nuklearnu..... vise kronista moze da se uvali, i vise ce ovih kultista ekoloskih da privuku da glasaju za njih... 

image.png.d5912f93cfd853d51a9223519b5482e4.png

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, haveaniceday рече

Imamo poprilicno ljudi koji umiru od gripa pa ne dizemo opstu paranoju...i to pored vakcina i lekova i svega drugog.... 

Nemamo svaku sezonu gripa trabunjanje medija 24\7 zatvaranje svih prodavnica, napadanje ljudi da nose maske i optuzuvanje svakog da oce da ljudi pomru...

Obicno je odogovor na ovkve tvrdnje "Covid za razliku od gripa ne blokira zdravstvene sisteme" ali taj odgovor je za one koji prvi put iznose takve tvrdnje.

Kad takvu tvrdnju iznese neko ko vec mesecima truje ljude o kovidu na ovoj istoj temi jasno ti je da se samo radi o  gubljenju vremena i podjebavanju normalnih ljudi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, haveaniceday рече

Decinijama se aktivno radi od strane zelenih za borbu protiv nuklearnih elektrana. U Nemackoj su nasprimer pod pritiskom zelenih ugasili gomilu nuklearnih elektrana da bi presli na solar i wind i onda su morali da kupuju struju od Francuza.

Nije bas istina to sto kazes... da se "radi vec decenijama". Mnoge one stvari koje sam napisao apsolutno se ne rade vec decenijama, a u slucaju nuklearnih radi se i suprotno.

Tvoje konstantno menjanje konteksta razgovora užasno zamara... kakve veze ima to što Nemačka gasi nuklearna postrojenja prelazeći na solar i wind (pri čemu elektrane na ugalj nemaju i ko zna kad su poslednju zatvorili) sa mojom primedbom da davanje subvencija na nuklearna postrojenja neće ugasiti postrojenja na ugalj... jer u Americi postoje subvencije na nuklearna postrojenja već decenijama, pa i dalje imaš postrojenja na ugalj (20% američke struje)...

Za mene, moj glas i moju podrsku odredjenoj politici i moje misljenje sam ja merilo. 

A kakve to ima veze sa onim što si prethodno napisao i onim što sam te povodom toga pitao?

A dobro, u pravu si, onda nema nikakve stete od toga da se popnu odredjeni porezi i uvedu odredjene kazne. :)

Može i ne mora da bude... mada to i dalje ne znači da je javna investicija ≠ šteta... pogotovo je smešno kad tako nešto priča neko ko je podržao javnu investiciju u ogromni zid...

Sa obzirom da je nauka= naucni metod..... onda termin kritikovanje nauke nema puno smisla. 

Ima daleko više smisla od bilo čega što si do sad na ovoj temi napisao o nauci koja se bavi klimatskim promenama...

Glupo je da mene optuzujes da ti "impliciram sta mislis" i onda krenes to isto. Mislim u redu, radi to, ali zaboravi da si izgubio to pravo da radis\kazes to kao zamerku bilo kome. ;)

Ali ja ne pišem o tome šta ja zamišljam da ti misliš (kao što ti radiš), već samo komentarišem ono ti jesi napisao...

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, haveaniceday рече

Imamo poprilicno ljudi koji umiru od gripa pa

... pa nemamo genijalce koji baljezgaju o apstraktnim modelima umiranja od gripa...

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2020. at 9:39, haveaniceday рече

Vecina ovih koje nazivas klovnovima vise kritikuju politikanere nego samu nauku\naucne radove ili naucnu teoriju... 

I tony heller i stephen molenux i svi ostali... bukvalno im je vecina kritike na predikcije koje sibaju novine i politicari.....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...