Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Muramasa рече

Jel to znači da možeš da činiš krivično delo ako sopstvenu decu koristiš kao štit od posledica?

Za 'misdemeanor', što je ilegalni prelazak granice (nakon što su se granični prelazi zatvorili za azilante; svi koji su sad odvojeni od male dece su se dobrovoljno prijavili i predali graničnicima i tražili azil) u SAD se apsolutno nikome (bez znanja o tome gde će uopšte biti) ne oduzimaju deca, posebno ne male bebe koje sisaju. Ne zna se ni da li i kako će uopšte biti vraćeni roditeljima. Ovo je nenormalno i okrutno na toliko nivoa da ne znam odakle da počnem - ali kao da je upravo to poenta, šokirati i zastrašiti. Ljudi koji traže azil u SAD su već svašta preživeli i sami kampovi, kinjenje, provlačenje kroz sudove, ništa ih to ne plaši. Ali oduzmi im sitnu decu vezanu za roditelje, uplašiš i njih i čitav svet, svakog ko ima dovoljno empatije da zamisli da se to desi njihovoj maloj deci.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Prvi put je misdemeanor. Drugi put je felony.

Niti imam empatije, niti sam dovoljno poremećen da sopstveno dete koristim kao štit prilikom kršenja zakona. Što se zaustaviti samo na nelegalnom prelasku granice? Što ne zakačiti bebe u one nosiljke na stomaku i poći u pljačku banke?

Svima oduzimaju decu. Većina je pokušala legalno da se prijavi za azil, pa su odbili da ih procesuiraju uz ispriku 'zauzeti smo'. Kakav bre štit? Kada majka sa bebom beži od narko bande koja im je ubila muža i oca u Hondurasu, a hoće i njih, ko čini koji zločin i kako? A posebno kako tebi to sve leži kao libertarijancu i nekome ko bi kao navodno šatro kobajagi trebalo da bude protiv granica, državne prisile, i posebno besmislenih zakona. Ali valjda da beli muškarac programer i stručnjak za borilačke veštine i pucačinu pokuša da uđe u SAD jer smatra da mu je tu mesto a zle birokrate ne daju, ne bi imao baš istu reakciju. Ali ne brini, mnogi koji prelaze granicu imaju gde, i takođe planiraju da rade loše plaćene poslove poput berbe useva, koji sve više propadaju od pooštravanja imigracionih zakona, jer prosto građani SAD ne žele da rade za toliko sitne novce.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

Nisam znao da je Honduras jedina država u Južnoj Americi. Nego, zar nisu ono beše sve kulture jednake?
CCC, rasisto, da li ti to pokušavaš da impliciraš da je Honduras nekako inferioran?

Ja nisam libertarijanac. Ja sam Hoppeanski anarho-kapitalista. Jesam, protiv sam granica jer sam protiv koncepta države, tako da svaki privatni ancap posed može nezavisno da odluči da li će nekoga primiti ili ne.
Ako i postoji država, nikako ne sme da bude welfare state i sa otvorenim granicam istovremeno. Jedan od ta dva mora da ukine.

Naravno da mi je open-border cuckery samo privremeno u interesu, ali već imam punu Evropu levičarskih shithole zemalja i ne sviđa mi se na šta liče. Znam da će biti procedura za dobijanje vize, jer sam iz balkanske vukojebine, ali znam da to moram da prođem.

Nego, ovi levičari mi stavljaju do znanja da sam budala zato što to mislim da uradim legalno i da samo treba da preskočim granicu i čekam amnestiju.

Honduras je konkretno država iz koje beže majka i dvogodišnja devojčica sa slike. U toj državi postoji mnogo problema sa narko bandama. Kao što u nekim drugim postoje problemi sa ratom. Svuda žive ljudi. A ko je rekao da su sve kulture 'jednake'? Ko te lagao da to navodno babaroge 'levičari' veruju? Ja imam svoju hiijerarhiju prihvatljivosti kultura, kao valjda svako živ, samo ne moraju svi da se povinuju istoj. Ti i ja svakako ne bismo istu državu smatrali za bastion civilizacije, pa?

A ovo ostalo, pa ono, jbg, jesi superioran u odnosu na ove ljude sa bebama i malom decom od kojih ih razdvajaju na ko zna koliko koji beže od strašnih uslova u svojim zemljama. Ne znam šta da ti kažem, primiće tebe sigurno svakako, ali možda bi bilo dobro da prime i njih da ima ko da bere paradajz?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Цитат

US couple raises £3.8m for immigrant families at the border in record-breaking Facebook fundraiser

Charlotte and Dave Willner decided to start the fundraiser after seeing a viral photo of an anguished 2-year-old Honduran girl at the US-Mexico border

линк

Текст све објашњава, од тога да не постоји закон по коме деца морају да се раздвоје од родитеља, до дегенових "објашњења" да се то ради да

Цитат

Donald Trump has defended the policy by saying that people crossing the border “could be murderers and thieves and so much else.”

Ако некоме ни то није довољно, ту је и њгов твит:

Зна се одлично из историје који профил људи користи овакву реторику.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Зна се одлично из историје који профил људи користи овакву реторику.

A ovu?

ICE can't be compared to Nazis because they're just following orders, says director

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

Ево, и ту пише исто:

Цитат

Besides that rhetorical technique, Homan's statement was a lie — one frequently used by members of the Trump administration over the last week. No laws required the forced separations of migrant parents and children. That was part of the Trump administration "zero tolerance" policy put in place by Attorney General Jeff Sessions on Apr. 4.

Значи ради се о најобичнијем иживљавању. Људи се унапред проглашавају потенцијалним "криминалцима и убицама" који "инфицирају Америку" и служе демократама као "гласачко тело". Стварно срамотно понашање за једну западну земљу, поготову најмоћнију.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Muramasa рече

Ako si samo preskočio ogradu, ti si već kriminalac.

Ograde nema fizički. A zatražiti azil na granici je legalno. U najgorem slučaju, po najstrožem tumačenju, ako zatražiš azil na mestu gde se ne prelazi granica zvanično, to je misdemeanor. Ako i korišćenje sličice Smokey Bear bez dozvole. Da li je u redu oduzeti odojče od majke na neodređeno vreme ako ona ubaci u svoj blog Smokey Bear bez dozvole vatrogasne službe?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Paradoksologija рече

Da li je u redu oduzeti odojče od majke na neodređeno vreme ako ona ubaci u svoj blog Smokey Bear bez dozvole vatrogasne službe?

Zavisi... koje boje kože i etniciteta je ta majka?

;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Zavisi... koje boje kože i etniciteta je ta majka?

;)

E, izvini, meni je ovo jedna do te mere ludačka situacija koja izaziva prvo totalno visceralne pa tek onda racionalne reakcije. Pokatkad mi se učini da je to deo svrhe - zaprepastiti i emotivno isprazniti sve koji su roditelji, normalni su ljudi, imaju bazičnu empatiju. I onda možeš da radiš šta hoćeš, ako ne čupaš bebe iz naručja majki... Msm ni janjičari nisu uzimali bebe, realno... Ko osim roditelja hoće i može da ljulja i hrani ako treba 24/7?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

E, izvini, meni je ovo jedna do te mere ludačka situacija koja izaziva prvo totalno visceralne pa tek onda racionalne reakcije. Pokatkad mi se učini da je to deo svrhe - zaprepastiti i emotivno isprazniti sve koji su roditelji, normalni su ljudi, imaju bazičnu empatiju. I onda možeš da radiš šta hoćeš, ako ne čupaš bebe iz naručja majki... Msm ni janjičari nisu uzimali bebe, realno... Ko osim roditelja hoće i može da ljulja i hrani ako treba 24/7?

Ma bolest mozga... mislim da će ih koštati na sledećim izborima... mada s druge strane, ko ovo proguta i podrži, taj će sutra progutati šta god... možda je to ta svrha...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Мора да сам нешто пропустио...

Неко је тврдио да је баш конкретно ова девојчица одвојена од мајке? И то што није и што је мајка покушала да емигрира без знања мужа и остале деце (само да ми је знати какве благе везе то има са било чим) некако мења чињеницу да је преко 2500 деце одузето родитељима емигрантима у протеклих пар месеци, и да су многа од те деце добијала ињекције за смирење без дозволе родитеља? И да ништа од тога не постоји у закону, него је смишљено као део "нулте толеранције"?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...