Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 22 минута, Muramasa рече

Meni jeste, ali tek u nekom space-age okruženju.

Па можда као "алат" за нешто, ето у Космосу.

Али идеја да би приватници бацали нуклеарке једни на друге је тотално бесмислена. Само држава може да уради нешто тако глупо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Имаш потпуно погрешну слику ствари, што је можда разумљиво. Нису то клинци који су први пут у животу узели пушку у руке па су нешто "напаљени". То су огромном већином људи који су одрасли уз оружје, родитељи су их учили одговорности и озбиљности, њима оружје није ништа необично да би се "палили" ко ми којима је то ново. Њима је то ко теби рекет за тенис. Ништа посебно.

Легални власници оружја су веома одговорни, као група изузетно поштују закон и најмање га крше. Не мој утисак, него неке статистике које сам видео негде. ФБИ или слично.

Moj utisak je da nekoliko hiljada dece godisnje u USA izgubi zivot igrajuci se pistoljima koje su "savesni i odgovorni" vlasnici adekvatno uskladistili...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Moj utisak je da nekoliko hiljada dece godisnje u USA izgubi zivot igrajuci se pistoljima koje su "savesni i odgovorni" vlasnici adekvatno uskladistili...

Ако је неко био недговоран треба да буде кажњен.

Али незгоде се дешавају са многим предметима и активностима. И увек ће се дешавати. То ништа не значи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Grizzly Adams рече

Али идеја да би приватници бацали нуклеарке једни на друге је тотално бесмислена. Само држава може да уради нешто тако глупо.

Nikad to nisam sugerisao... ali ono u sta sam siguran jeste da bi mnooogo ljudi umrlo da je to stvarno slucaj... prosto receno, nisu "legalni vlasnici" neka posebna sorta ljudi... to su normalni ljudi ko i svi mi medju kojima ima i pametnih i budala, sasvim sigurno nesto vise budala (prosto tako je svuda), i sad ja treba da verujem da ce budala da bude odgovoran vlasnik oruzija a proces nabavljanja tog istog oruzija je jednostavniji nego narucivanje stapa za pecanje preko ebaya...

Evo na primer, ako bi se u sebiji doneo takav zakon, ja ne bih imao izbora nego da se preselim samo zato sto mi je komsija teska budaletina kome je zabava na salvi da svojoj deci daje da "povuku po neki dim" a licno se hvalio pistoljem koji mu je deda ostavio... naravno uveravao je goste da je prazan...

A mi sad treba da verujemo da takvi ljudi prestaju da postoje u paralelnom svetu univerzuma gde je svakom dovoljeno da bude vlasnik...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Nikad to nisam sugerisao... ali ono u sta sam siguran jeste da bi mnooogo ljudi umrlo da je to stvarno slucaj... prosto receno, nisu "legalni vlasnici" neka posebna sorta ljudi... to su normalni ljudi ko i svi mi medju kojima ima i pametnih i budala, sasvim sigurno nesto vise budala (prosto tako je svuda), i sad ja treba da verujem da ce budala da bude odgovoran vlasnik oruzija a proces nabavljanja tog istog oruzija je jednostavniji nego narucivanje stapa za pecanje preko ebaya...

Evo na primer, ako bi se u sebiji doneo takav zakon, ja ne bih imao izbora nego da se preselim samo zato sto mi je komsija teska budaletina kome je zabava na salvi da svojoj deci daje da "povuku po neki dim" a licno se hvalio pistoljem koji mu je deda ostavio... naravno uveravao je goste da je prazan...

A mi sad treba da verujemo da takvi ljudi prestaju da postoje u paralelnom svetu univerzuma gde je svakom dovoljeno da bude vlasnik...

Па можда ти је време да се селиш, Србија је друга по оружју одмах након САД. :)

Поента приче јесте да поштени људи имају право на самоодбрану. Не можеш поштеним људима да забрањујеш нешто због "будала". Као што поштеним возачима не забрањујеш да возе кола због пијаних будала.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Ако је неко био недговоран треба да буде кажњен.

Али незгоде се дешавају са многим предметима и активностима. И увек ће се дешавати. То ништа не значи.

To nije nezgoda... 

to je deo pravila "mnogim ljudima ne treba dozvoliti da budu vlasnici oruzja"... jednostavno.

Gledam svoje komsije svakoga dana... pomisao da bi smo mogli da zivimo u drustvu gde svako od njih moze slobodno kuci da drzi pistolj je zastrasujuca... Nema to veze sa NRA ili zakonima, prosto receno, ljudi su vecinom zamajeni... ima itekako odovornih ali ima i itekako zamajenih, a vi im tamo u USA dajete oruzje  u ruke pa kad osakate sebe il im se poubijaju deca onda- jebi ga, nesreca... pa nije nesreca burazeru, nego idiotizam.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

To nije nezgoda... 

to je deo pravila "mnogim ljudima ne treba dozvoliti da budu vlasnici oruzja"... jednostavno.

Gledam svoje komsije svakoga dana... pomisao da bi smo mogli da zivimo u drustvu gde svako od njih moze slobodno kuci da drzi pistolj je zastrasujuca... Nema to veze sa NRA ili zakonima, prosto receno, ljudi su vecinom zamajeni... ima itekako odovornih ali ima i itekako zamajenih, a vi im tamo u USA dajete oruzje  u ruke pa kad osakate sebe il im se poubijaju deca onda- jebi ga, nesreca... pa nije nesreca burazeru, nego idiotizam.

Па може и у Србији свако да има пиштољ. Ти и не знаш ко од комшија има неко оружје јер људи не причају о томе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Па можда ти је време да се селиш, Србија је друга по оружју одмах након САД. :)

Поента приче јесте да поштени људи имају право на самоодбрану. Не можеш поштеним људима да забрањујеш нешто због "будала". Као што поштеним возачима не забрањујеш да возе кола због пијаних будала.

Ah da... poredjenje izedju objekta ko ji je namenjen za transport na kome maltene pociva nasa civilizacija i objekta koji je namenjen za ubijanje :D

A pazi, cak i kad pozelis da budes legalni ucesnik u saobracaju ti prvo moras da se ucis dva meseca (u srbiji 40 casova) i da na kraju te obuke dokazes komisiji da si sposoban da upravljas tim objektom za transport. A ako oces objekat za ubijanje, samo potpisi ovde... i ovde... jedan ovde... i vidimo se za nekoliko dana ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Ah da... poredjenje izedju objekta ko ji je namenjen za transport na kome maltene pociva nasa civilizacija i objekta koji je namenjen za ubijanje :D

Веома површно гледаш на ствари.

Транспорт није ништа важнији од убијања. Насиљем и претњом насиља ми бранимо цивилизацију.

пре 6 минута, cloudking рече

A pazi, cak i kad pozelis da budes legalni ucesnik u saobracaju ti prvo moras da se ucis dva meseca (u srbiji 40 casova) i da na kraju te obuke dokazes komisiji da si sposoban da upravljas tim objektom za transport.

У САД ти не треба никаква обука. Само одеш на полагање и добијеш дозволу за 30 минута.

пре 6 минута, cloudking рече

A ako oces objekat za ubijanje, samo potpisi ovde... i ovde... jedan ovde... i vidimo se za nekoliko dana ;)

Па није баш тако једноставно, у САД мораш да прођеш проверу, али то већ знаш.

А што за све у животу треба да тражимо од некога дозволу?

Шта, на пример, ако сам мајстор и сам себи направим "објекат за убијање"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Имаш потпуно погрешну слику ствари, што је можда разумљиво. Нису то клинци који су први пут у животу узели пушку у руке па су нешто "напаљени". То су огромном већином људи који су одрасли уз оружје, родитељи су их учили одговорности и озбиљности, њима оружје није ништа необично да би се "палили" ко ми којима је то ново. Њима је то ко теби рекет за тенис. Ништа посебно.

Легални власници оружја су веома одговорни, као група изузетно поштују закон и најмање га крше. Не мој утисак, него неке статистике које сам видео негде. ФБИ или слично.

Kao npr. u ovom slučaju... gde su skroz ispoštovali zakone, jer 9ogodišnja devojčica sme po zakonu da uz nadzor puca iz vatrenog oružja i ova streljana po zakonu sme da ima Uzi...

https://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Charles_Vacca

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Kao npr. u ovom slučaju... gde su skroz ispoštovali zakone, jer 9ogodišnja devojčica sme po zakonu da uz nadzor puca iz vatrenog oružja i ova streljana po zakonu sme da ima Uzi...

https://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Charles_Vacca

Незгоде се дешавају. То није доказ ни аргумент за било шта.

Тај случај је грешка инструктора.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Grizzly Adams рече

У САД ти не треба никаква обука. Само одеш на полагање и добијеш дозволу за 30 минута.

Al opet mora polazes... mora nekom ko je strucan da dokazes da si sposoban..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Al opet mora polazes... mora nekom ko je strucan da dokazes da si sposoban..

Ни то није било свуда обавезно све негде до половине ХХ века.

Поента јесте да је самоодбрана основно људско право. Сва друга права зависе од тога. Живимо у свету где је сила, нажалост, неопходна. Убијање је за цивилизацију подједнако важно као и транспорт. Ти исто подржаваш "убијање", али само си га делигирао неком другом. Значи, то је неизбежно. Уздаш се у "органе власти" да убијају за тебе, а лично си се одрекао права на самоодбрану.

Ми каубоји не желимо да се одрекнем права на самоодбрану. Јер док полиција дође најчешће је већ касно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...