Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 минута, Justin Waters рече

Ko kaze da ne treba? 

Ako treba narodu i ako je povoljnije od drugih opcija - izrodilo bi ga trziste. 
Neverovanot koliko zaboravite sve zakone ekonomije kada su u pitanju neke stvari na koje ste navikli.... 

Opet da ponovim, zakon ekonomije - trziste najbolje alocira resurse. Ono sto treba ljudima to trziste jako brzo stvori. 

Jer ako ljudima nesto treba oni su spremni da potrose pare na to, znaci neko je spreman da im pruzi to. 

Prosta logika i osnovni zakoni ekonomije. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 1 минут, Justin Waters рече

Ko kaze da ne treba? Recimo da iz Njujorka putujes u Filadelfiju.

Па тамо где треба људи би били спремни да плате, па би неко имао интерес да направи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

А ми никад не би савладали физку без оног ћате у општини што удара печат... а ту ради зато што је имао кеца из физике...

Taj cato se u opste ne bavi fizikom. Fizikom se bave inzenjeri. 

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

И ја жудим од жеље да то видим, само треба прво државу да макнемо одатле. Јер онда би већ имали овакве ствари:

Ko brani privatnicima da ovo vec sad naprave? Evo glavni grad Bangladesha ima velikih problema sa saobracjanim guzvama, i losom urbanizacijom. Evo pozivam bilo kojeg privatnika koji je voljan da se javi vladi Bangaldesha, i da kaze imamo rjesenje za probleme u vasem saobracaju, imamo takodjer i 200 triliona dolara na raspolaganju, zelite li nam dozvoliti da vam ovo napravimo ispod vaseg grada kako bi smo smanjili uzasne saobracajne guzve. Siguran sam da ce velikodusno prihvatiti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ko brani privatnicima da ovo vec sad naprave?

Oni koji ih pljackaju silne pare. Kako ti mozes da ulazes tvoj novac konstruktivno ako ga neko otme pa ulaze u ono sto on misli da treba?

Na stranu sva birokratija i administracija koja kosta kao petra kajgana.

Onomad ste pricali o ceni zdrastvene nege u usa... niko nije spomenuo da je 90 % te cene administracija koja se bavi birokratijom.

A birokratija je produkt "ajde da regulisemo" jer svako iam po nesto sto bi "Regulisao" 

Isto tako i za puteve... 

Подели на овим сајтовима

Dosta sam palamudio sa tvrdoglavcima koji ne slusaju i prave se pametni. Uzivajte. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Justin Waters рече

Dosta sam palamudio sa tvrdoglavcima koji ne slusaju i prave se pametni. Uzivajte. 

rece lik koji je sasvim neosnovano pre dve strane tvrdio da je "divlji zapad" bio grozno mesto, izneo gomilu tvrdnji o oruziju i nasilju ( netacnih) nikad nije rekao "e pa dobro imate ok argumente pogresio sam", zatim izneo tvrdnju da privatnici nemaju motiva da finasiraju izgradju stvari kao sto su putevi, kada mu je pokazano da su gradili zeleznicu odgovor je bio "manite me ajde da pricamo ko sada ima bolju zeleznicu"

i mi smo tvrdoglavci koji se prave pameti i ne slusaju...

ajd dobro.. mozda si u pravu... 

Подели на овим сајтовима

Кад некоме разбијеш сваки аргумент и докажеш супротно онда си тврдоглавац који неће да слуша и прави се паметан... Што ми то нешто познато... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Кад некоме разбијеш сваки аргумент и докажеш супротно онда си тврдоглавац који неће да слуша и прави се паметан... Што ми то нешто познато... :smeh1:

Ne niste vi nista meni razbili, manje vise ja sam vas razbucao u svemu bar sto se tice izgradne puteva i uz put standardno otkrio koliko je Mladen bezobrazan i tvrdoglav. A i ti si me punukao da odustanem sa onim djecijim videom, ono je bilo vrlo neozbiljno zaista mi se ne da objasnjavam kada si spreman da se sluzis takvim primjerima na moja pitanja. 

Подели на овим сајтовима

manje vise ja sam vas razbucao u svemu

Ма јашта. Ево не могу да седим...

onim djecijim videom

Да бре, клинац... Води неколико супер успешних супер иновативних фирми, лансира ракете у космос, вреди дваес милијарди... Још нам ту прави неки балави видео.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Ne niste vi nista meni razbili, manje vise ja sam vas razbucao u svemu bar sto se tice izgradne puteva i uz put standardno otkrio koliko je Mladen bezobrazan i tvrdoglav. 

Sto sam bezobrazan? Sta je konkretno kod mene bezobrazno? To sto ti se nisam sagnuo i rekao SVAKA CAST JUSTO SVE SI U PRAVU.
E pa izvinjavam se na bezobrazluku, ali nadji bolje argumente.

nadji mi dokaz da zakoni ekonomije ne rade na tom trzistu pa moze da pricamo.
A ne da mi bez ikakvih odnosa iznosis tvrdnje kako zakoni ekonomije ne rade kada su te stvari u pitanju. 

A to sto si inzinjer ti ne daje apsolutno nikakav autoritet da tvrdis o ekonomskim akcijama ljudi. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Да бре, клинац... Води неколико супер успешних супер иновативних фирми, лансира ракете у космос, вреди дваес милијарди... Још нам ту прави неки балави видео.

Pa mogu i ja napraviti animaciju u kome automobili lete, i sta s tim? Drugo, tvrdis kako je parcela u SAD privatno vlasnistvo sve do centra zemlje, zasto nema privatnika da napravi svoje puteve kroz podzemlje, ako vec na povrsinu ne moze jer ga sprecava zla drzava? Koja regulacija sprecava privatnika da napravi superefikasno letece auto i zeli da ga lansira u masovnu upotrebu, ali ga zla drzava sprecava? Lijepo sam te pitao da mi objanis sta je to "bolji put" koji bi napravio privatnik od onoga sto ima sada, a ti mi pokazujes nekakav video materijal u kome je prikazan neki sistem koji moze komotno i sada da se izgradi, i onda se lijepo pitam koja regulacija i drzavna kocnica stoji da se neko od privatnika u to upusti? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Pa mogu i ja napraviti animaciju u kome automobili lete, i sta s tim? Drugo, tvrdis kako je parcela u SAD privatno vlasnistvo sve do centra zemlje, zasto nema privatnika da napravi svoje puteve kroz podzemlje, ako vec na povrsinu ne moze jer ga sprecava zla drzava? Koja regulacija sprecava privatnika da napravi superefikasno letece auto i zeli da ga lansira u masovnu upotrebu, ali ga zla drzava sprecava? Lijepo sam te pitao da mi objanis sta je to "bolji put" koji bi napravio privatnik od onoga sto ima sada, a ti mi pokazujes nekakav video materijal u kome je prikazan neki sistem koji moze komotno i sada da se izgradi, i onda se lijepo pitam koja regulacija i drzavna kocnica stoji da se neko od privatnika u to upusti? 

A ja sam ti to "bezobrazno" objasnio. Masovni porezi i red tape( regulacije) 
NIje to u pitanju jedna relgulacija vec masa njih.

Evo ti naprimer kako izgledaju regulacije za americki zdrastveni sistem:

obamacareregulations.jpg

Ljudi su bre u americi kaznajvani jer su OCISTILI reku koja je prolazila kroz njihov plac... Rand Paul je pricao o tom slucaju dosta. 

ti se pitas sto ljudi ne prave letece automobile, i puteve ispod zemlje. Otezavaju ti bre frizer da budes treba ti dozvola da seces kosu drugim ljudima... a kamo li nesto tako ozbiljno.. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Da privatnici nisu izgradili dobar deo zeleznicke mreze u americi pa i da ti poverujem. 

Иначе је железница у САД баш развијена супротно од ове Европе где су возови крш, спори, конекције слабе, једва да их има. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Иначе је железница у САД баш развијена супротно од ове Европе где су возови крш, спори, конекције слабе, једва да их има. :smeh1:

Justinijanov arugment: Privatnici nece da grade puteve
Mladjoni: U 18/19tom veku u sad su privatnici gradili zeleznice
Juanito: 2017godine evropa ima bolje zeleznice od usa!

i onda sam ja bezobrazan... 

Inace molim te, nemoj vise da farbas narod da si libertarijanac... ti si progresivac to je jasno kao dan.. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

A ja sam ti to "bezobrazno" objasnio. Masovni porezi i red tape( regulacije) 
NIje to u pitanju jedna relgulacija vec masa njih

Ne budi smjesan. Ono sto je grizli postavio, u ovom momentu sa tehnologijom tuneliranja, da bi napravio za jedan oveci grad, kostalo bi zajedno i vise nego kompletan bruto proizvod SAD sve i da ti drzava da kompletno odrijsene ruke sto se tice poreza. Kao sto rekoh dosta vise price.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...